Profesyonel Analistler: Haftaya Altın’ı Bu Seviyelerde Bulabiliriz!  - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1665957606 Profesyonel Analistler Haftaya Altini Bu Seviyelerde Bulabiliriz
1 yıl önce
1 yıl önce

Profesyonel Analistler: Haftaya Altın’ı Bu Seviyelerde Bulabiliriz! 

Altın piyasası, yatırımcıların çok agresif bir Federal Rezerv beklentilerini yıl en yeniuna görecek şekilde yenilemeleriyle, Ekim zamanı zirvelerinden yaklaşık 90 abd abd dolarıı düşüşle haftzamanı en yenilandırdıtı. Analistler, altının anlıkü meselesunda çok da iyimser değil.

“Bu altın için tehlikeli olmaya start verdı”

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, 10 yıllık ABD Hazine getirileri Cuma günü %4’ün üzerine oldu. ABD abd abd dolarııı endeksi (DXY), bu 7 günnın makro verilerinin Fed’den bir pivot konumine daha fazla faiz artırımına yönelik görüşü pekiştirmesinin ardından 20 yılın en en çok seviyelerine yaklaştı. Buna karşılık altın, 1.650 abd abd dolarıı seviyesinin altına düştü. Aralık Comex altın vadeli işlemleri ise haftzamanı %1,74 düşüşle 1.647,80 abd abd dolarııdan en yenilandırdıtı. OANDA kıdemli piyasa çalışani Edward Moya, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Bu altın için tehlikeli olmaya start verdı. Piyasa, abd abd dolarııın gücüyle rahatlama göstermiyor. Bunu bu görecek şekilde zorlaştıran şey, Japon yenini Asya krizi ve İngiliz sterlini’nin, piyasa finansal istikrar riskleriyle uğraşırken, daha düşük seviyelerde görmesi.

“Bu durum, altın anlıkü için bir oyun değiştirici olacak”

Bu arada, politika açısından, ABD yetkililerinin yakında müdahale etmesi pek olası değil. Bu da abd abd dolarıı rallisinin devam etmesine izin veriyor. Bu 7 gün ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, abd abd dolarıı rallisine onay verdi. Bu yüzden, sarı metal şimdilik tehlikeli bir durumda kalmaya devam ediyor. Edward Moya, mesele hakkında şu açıklamzamanı yapıyor:

Doların güvenli liman akışlarından ve Fed’in faiz artırımı beklentilerinden vazgeçeceği bir ortama bakıyoruz. İşleri daha da kötüleştiren, değişen Fed anlıkü. Enflasyon daha yapışkan olduğunu kanıtlıyor. Piyasalar yavaş yavaş Fed’in faiz artırımı beklentilerini artıracak. Ve bu benim açımdan altın anlıkü için bir oyun değiştirici.

“Sarı metal için bu iyi bir havadis değil”

CME FedWatch Tool‘a göre, 75 bps’lik artış ihtimali Kasım’da %99,7. Ayrıca, Aralık’ta 50 bps’lik artışa %74’lük şans veriyor. Muhtemelen Şubat ve Mart zamanında bir dizi daha küçük faiz artırımı ihtimali de var.

Edward Moya, bir 7 gün içinde, piyasanın zirve görmeden önce 125 baz puanlık artışlar fiyatlandırmasından şimdi 175 baz puanlık artış arzamanışına geçtiğini söylüyor. Bu yüzden, “Faiz getirmeyen altın için bu iyi bir havadis değil” diyor.

Altın

“Fed’in agresif eylemleri, altın için daha fazla oynaklık yaratacak”

TD Securities’in küresel emtia stratejisi başkanı Bart Melek, Fed’in daha agresif eylemlerinin öngörülebilir gelecekte altın için daha fazla oynaklık yaratacağını tasdik ediyor. Perşembe günkü TÜFE verileri, enflasyonun beklentilerin üzerinde olmaya devam ettiğini gösterdi. Ayrıca, çekirdek enflasyonun yükselmeye devam ettiğini ortaya koydu. Melek, duyurusına şu yönde devam ediyor:

Bu nedenle, Fed, enflasyonu kontrol etmek için ne gerekiyorsa yapmaya istekli olduğu izlenimini vermek zorunda kalacak. İleriye dönük eğriye izlendiğiğında, piyasa Mart zamanına görecek şekilde neredeyse %5 fiyatlıyor.

“Altın, bu agresif hareketler karşısında toparlanamayacak”

RJO Futures kıdemli piyasa stratejisti Frank Cholly, Fed’den gelen mesajın altının elde ettiği herhangi bir ralliyi sürdürmesine izin vermeyeceği meselesunda dikkatyor. Ve altının geçen 7 gün 1.740 abd abd dolarııın üzerine çıkamaması, gelecekteki fiyat hareketi için bir başka olumsuz işaret. Cholly, görüşlerini şu şekilde izah ediyor:

Fed’in daha büyük faiz artışları için konumi var. Altın bu agresif hareketler karşısında toparlanamayacak. 1.600 abd abd dolarııı alıp alamayacağımız önemli bir olay. Eylül zamanının en düşük seviyelerini yeniden test etmemiz muhtemel.

Profesyonel Analistler Haftaya Altini Bu Seviyelerde Bulabiliriz

İzlenecek destek seviyeleri

Bart Melek, altının bir zaman en yeniraki destek seviyesinin 1.615 abd abd dolarıı olduğunu söylüyor. Ardında 1.580 abd abd dolarıı geldiğini kaydediyor. Direnç ise 1.700 abd abd dolarıı, 1.707 abd abd dolarıı ve 1.711 abd abd dolarıı civarında duruyor. Altın 2019’dan bu yana 1.600 abd abd dolarııın altında çok fazla zaman harcamadı. Bu da bazı çalışanleri altının bu seviyenin altına düşerse, daha sert düşeceği meselesunda şüphelendiriyor. Edward Moya, bu meseleda şu açıklamzamanı yapıyor:

1.620 abd abd dolarııı kırarsak, muhtemelen bizi 1.600 abd abd dolarııa götürür. 1.600 abd abd dolarııın altına düşersek ve bu bir katalizöre bağlı olursa, bunu savunacak çok fazla insan yok. Pozisyonları sallamak için en yeni bir büyük hamle görmemiz mümkün. 2019’dan bu yana 1.600 abd abd dolarııın altında pek çok destek seviyesi testi yapılmadı. Muhtemelen 1.565 abd abd dolarııa gideriz.

1665957605 507 Profesyonel Analistler Haftaya Altini Bu Seviyelerde Bulabiliriz

Edward Moya, önümüzdeki 7 gün herhangi bir olumsuz makro havadisin altının lehine çalışabileceğini söylüyor. Bu durumun, 1.675 abd abd dolarııdaki ilk direnç seviyesine işaret ettiğini ekliyor. Moya, meseleyu şöyle açıyor:

Fed’in bölgesel anketlerini karamsar almaya devam edersek ve meselet piyasası daha fazla soğuma belirtileri gösterirse, bu, Fed’in sıkılaştırma ile ne görecek şekilde ileri gidebileceği meselesunda doğru fiyatlandırmaya yakın olduğumuz argümanını destekleyecektir. Beyond Meat’in onayladığı gibi daha fazla işten çıkarma ilan eden şirketleri de görmemiz gerekiyor. Kötü havadis, altın için iyi havadis.

Gelecek 7 günnın makro verileri

  • Pazartesi: NY Empire State İmalat Endeksi
  • Salı: ABD Sanayi Üretimi
  • Çarşamba: ABD İnşaat İzinleri, Konut Başlangıçları
  • Perşembe: ABD İlk İşsizlik Başvuruları, Philadelphia Fed İmalat Endeksi, ABD Mevcut Konut Satışları

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek zararların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım