PayPal CEO’su Gelecek Çeyrekteki Kripto Para Planlarını Açıkladı - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
PayPal CEOsu Gelecek Ceyrekteki Kripto Para Planlarini Acikladi
3 yıl önce
3 yıl önce

PayPal CEO’su Gelecek Çeyrekteki Kripto Para Planlarını Açıkladı

Ödeme teknolojileri şirketi PayPal’in CEO’su Dan Schulman, kripto para kullanıcılarına üçüncü-parti cüzdanlar ile işlem yapabilme gibi yeni hizmetler sunmayı planladıklarını fakat çalışmalarının ana odağının, “yeni nesil finans sisteminin nasıl olacağını düşünmek” olduğunu söyledi.

Kullanıcılarına kripto para alıp/satma imkanı tanıyan ve aynı özelliği nisan ayında Venmo’ya da taşıyan PayPal, dün ikinci çeyrekteki faaliyetlerini değerlendirdi.

Bir önceki yılın aynı dönemindeki 4.95 milyar dolarlık ve bir önceki çeyrekteki 5.6 milyar dolarlık sayılardan farklı olarak, ikinci çeyrekte 5.80 milyar dolarlık işlem geliri elde eden PayPal, bunun bir kısmını kripto para işlemlerinden aldı.

Dan Schulman, çeyrek sonucu ortaya çıkan finansal tablonun değerlendirildiği toplantıda, “Venmo’daki kripto para alım-satımında da” güçlü bir trend olduğunu söyledi.

Kripto paralar için yeni özellikler gelecek

Kullanıcılarına Ekim 2020 itibarıyla haftalık maksimum 20.000 dolar değerinde Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash ve Litecoin alma imkanı tanıyan PayPal, kısa süre önce bu haftalık limiti 100.000 dolara çıkarıp, yıllık üst limiti tamamen kaldırdı.

Schulman tarafından yapılan açıklamalara göre şirketin kripto para kullanıcılarına yönelik planladığı yeni hizmetler arasında üçüncü parti (PayPal harici) cüzdanlara transfer yapabilmek ve vergi bildirimi sürecini kolaylaştırmak gibi şeyler yer alıyor.

Ayrıca PayPal, ilk andan beri ABD pazarı ile kısıtlı olan kripto para hizmetini önümüzdeki ay itibarıyla Birleşik Krallık pazarında da sunmaya başlamayı hedefliyor.

Merkez bankaları ile birlikte çalışıyorlar

PayPal CEO’su, kripto paralar hakkında yaptıkları çalışmaların bunların ötesine geçtiğini ve bu çalışmaların ana odağının “yeni nesil finans sistemini şekillendirmeye nasıl yardımcı olabileceklerini düşünmek” söyledi.

Günümüz bankacılık sisteminin yetersiz kaldığını noktaların üstünde duran ve devletlerin, bankacılık hizmeti alamayan insanları finans sistemine dahil etmeye çalıştığını söyleyen Schulman, “Dünya genelinden dijital merkez bankası paralarını (CBDC) inceleyen çeşitli düzenleyici kurumlar, merkez bankaları ile birlikte çalışıyoruz.” dedi.

Dijital merkez bankası paralarının “çok fazla faydasının” olduğunu söyleyen PayPal CEO’su, bunları altı ay öncesine kadar yaklaşık 40 ülke incelerken, günümüzde bu konuyu değerlendiren ülke sayısının 100’e çıktığını ekledi.

Schulman’ın toplantıda yaptığı açıklamalara göre PayPal akıllı sözleşmelerin nasıl daha verimli kullanılabileceği, çeşitli varlıkların nasıl dijitalleştirilebileceği ile ilgili de incelemeler yapıyor.


Görsel: PayPal (Daniel Foster/Flickr, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım