“Önümüzdeki Birkaç Gün İçinde” 4 Altın Analisti Açıkladı - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1674662410 Onumuzdeki Birkac Gun Icinde 4 Altin Analisti Acikladi
1 yıl önce
1 yıl önce

“Önümüzdeki Birkaç Gün İçinde” 4 Altın Analisti Açıkladı

Altın piyasası, bir gecede fiyatların 1.940 birimın üzerine belirlendiğı için önemli bir kilometre taşına ulaştı. Bu da kısa bir süre resmi bir boğa piyasasına girişi gösterdi. Analistler gelişmeleri yorumluyor ve olabilitelerini paylaşıyor.

Altın, 2012’den bu yana yıla en iyi işe koyulngıcını yapıyor

Altın gece en en çok seviyelerinden biraz düşerken, fiyatlar Kasım zamanında görülen iki yıllık düşük seviyelerinden yaklaşık % 20 artışa geçti. Şubat Altın Vadeli İşlemler en yeni olarak 1.938,70 birimdan işlem gördü. Boğa piyasası statüsü ile birlikte, şimdiye görecek şekilde, değerli metal, 2023’ün ilk zamanında 100 birim artışa geçti. Bu 2012’den bu yana en iyi işe koyulngıç. Analistlere göre, altının yenilenen ivmesi, tahvil getirileri bastırılmaya devam etmesi ve ABD birimının yedi zamanın en düşük seviyesine gerilemesiyle bağlantılı.

Analistler, değişen faiz oranı beklentilerinin birim üzerinde tartılmaya devam ettiğini belirtiyor. ABD Doları Endeksi (DXY), 102 puanla yedi ay içinde en düşük noktada kalmaya devam ediyor. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere piyasalar, Federal Reserve’in gelecek ay yapacağı 25 bps’lik artışı neredeyse tamamen fiyatladı. Saxo Bank’ta emtia stratejisi başkanı Ole Hansen, Salı günü bir notta, şu hususların altını çiziyor:

Sarı metal, traderlardan ve yatırımcılardan taze talep buluyor. Ayrıca, geçen yıl faiz artışlarından artan getirilere ve birima görecek şekilde olan ters rüzgarlar, ekonomik şekile ilişkin şüpheler arasında getiriler ve birim yumuşarken faiz artışları en yeniunda duraksadığı için arka rüzgarlara dönüşüyor.

“Altında önemli bir yükselişi olabilir”

Ole Hansen, altının zamansel olarak faiz oranlarındaki bir zirvenin ardından önemli ralliler gördüğünü söylüyor. Bu yüzden, daha en çok fiyatlar için potansiyel gördüğünü de konuşmalarine ekliyor. Bu bağlamda çalışan, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Piyasa şu anda %5 veya altında duraklamadan önce bir veya iki ABD faiz artırımı daha öngörüyor. Tarih tekerrür ederse, altında önemli bir yükseliş olabilir.

“Altın fiyatları hepsi zamanların en en çok seviyesine gidebilir”

I.G.’nin piyasa çalışani Jeremy Naylor, 1.940 birimın altın için biraz yapışkan bir direnç olduğunu kanıtlasa da, fiyatlar kırılırsa, onu hepsi zamanların en en çok seviyesinden alıkoyacak pek bir şey olmadığını söylüyor. Analist, bir raporda şu yorumu yapıyor:

Oradan epey uzaktzamanız, ama kesinlikle, bazı insanların gözünde, gidilmesi gereken fiyat hedefi bu.

Altın

“Bunlar, altın iştahını daha da canlandırabilir”

FXTM’de kıdemli araştırma çalışani olan Lukman Otunuga, 1.950 birimlık direnci izlediğini yine de değerli metalin önemli bir ivmeye sahip olduğunu belirtiyor. Bu doğrultuda çalışan, şu açıklamzamanı yapıyor:

Kıymetli metal, art arda beş 7 günlık kazancını güvence altına alarak kesinlikle inişli çıkışlı seyrini sürdürüyor. Ayrıca, temel itici güçler değişmeden kalırsa daha da yükselebilir. Zzamanıf birim ve yumuşak ABD ekonomik verileri, önümüzdeki birkaç gün içinde altın iştahını daha da canlandırabilir.

“ETF’lere olan talebin toparlandığını henüz görmedik”

Altın fiyatları teknik bir boğa piyasasında olmasına rağmen, bazı çalışanler altın fiyatlarının teknik olarak aşırı genişlediğine ve mevcut seviyelerde bir miktar konsolidasyonun sağlıklı olabileceğine dikkat çekiyor. Ole Hansen, altın piyasasını geri tutan bir faktörün, altına dayalı borsa yatırım fonlarına yönelik bastırılmış talep olmaya devam ettiğini belirtiyor. Hansen, bu meseledaki görüşlerini şu şekilde izah ediyor:

ETF’lere olan talebin toparlandığını henüz görmedik. Toplam varlıklar hala iki yılın en düşük seviyesi olan 94 milyon ons civarında. Bu yüzden, söz meselesu 320 birimlık ralli sırasında toparlanma görmedik. Yeni bir işlem yılının başında traderların inancı, yanlış bir hamle yapma korkusuyla her zaman düşük olma eğilimindedir. Bununla birlikte, aynı zamanda, FOMO (kaçırma korkusu), yön değişikliği meydana geldiğinde daha devamında açıkta bırakılabilecek olan pozisyon alma hızlı bir artışa neden olabilir.

Altın

“Altın fiyatları, teknik sat sat baskısı görmeye devam ediyor”

Beklenenden daha iyi gelen ekonomik veriler, bazı yatırımcıları karlarını dokuz zamanın en en çok seviyelerinden almaya sevk etti. Bu yüzden çalışanlere göre, altın piyasası bir miktar teknik sat sat baskısı görmeye devam ediyor.

Salı günü, S&P Küresel Flaş ABD Bileşik PMI, her iki endeks de derin daralma bölgesinde kalmasına rağmen imalat hizmeti sektörleri için olabilenden daha iyi faaliyet bildirdi. Rapor, imalat PMI verilerinin Aralık zamanındaki 46,2’den 46,8’e yükseldiğini gösterdi. Veriler beklentileri aştı; konsensüs olabilitelerine göre, ekonomistler 46 civarında bir veri bekliyorlardı. Hizmet sektörü faaliyeti ise Aralık zamanındaki 44,7’den Ocak zamanında artarak 46,6’ya yükseldi. Ekonomistler 45,3 civarında bir baskı bekliyorlardı.

“Fed, daha agresif bir şekilde sıkılaştırabilir”

Altın piyasası, en çok seviyelerinin dışında kalırken, ekonomik verilerin ardından gecelik kazanımlarını korumaya çalışıyor. S&P Global Market Intelligence Baş Ekonomisti Chris Williamen yeni, manşet verileri Ocak zamanında daha en çok olmasına rağmen, durgunluk risklerinin artmaya devam ettiğini söylüyor. Bu doğrultuda ekonomist şu değerlendirmeyi yapıyor:

ABD ekonomisi, 2023’e hayal kırıklığı yaratacak görecek şekilde yumuşak bir notla işe koyuldı. Ayrıca, ticari faaliyetler Ocak zamanında yeniden keskin bir şekilde dartopladı. Raporda, Aralık zamanına göre ılımlı olsa da düşüş oranı, küresel mali krizden bu yana görülen en sert oranlar arasında konum alıyor. Bu, hem imalat hem de hizmet sektörlerinde düşen aktiviteyi yansıtıyor.

1674662407 835 Onumuzdeki Birkac Gun Icinde 4 Altin Analisti Acikladi

Raporda, zzamanıf aktiviteye rağmen enflasyonun en çok kalmaya devam ettiği de kaydedildi. Williamen yeni, şu açıklamzamanı yapıyor:

Endişe şu ki, anket sadece yılın başında ekonomik aktivitede bir gerileme olduğunu göstermedi, aynı zamanda girdi maliyeti enflasyonu oranı yeni yılda hızlandı ve bu kısmen artan ücret baskılarına bağlı. Bu da artan durgunluk risklerine rağmen Fed politikasının daha agresif bir şekilde sıkılaştırılmasını teşvik edebilir.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım