Önceki Altın Fiyatı Tahminleri Çıktı: Şimdi Tarih Verdi! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1667149207 Onceki Altin Fiyati Tahminleri Cikti Simdi Tarih Verdi
1 yıl önce
1 yıl önce

Önceki Altın Fiyatı Tahminleri Çıktı: Şimdi Tarih Verdi!

Daha önce altın fiyatı hakkında onayladığı olabilitelerle ünlenen araştırmacı yazar, yeni öngörülerini açıkladı. Araştırmacı yazar Haluk Özdil, değerli metale yönelik dikkat edilmesi gereken bir zaman belirledi. İşte detaylar…

Haluk Özdil, altın fiyatı için Haziran zamanına işaret etti

Özellikle geçtiğimiz yıl volatil olan altın fiyatında isabetli olabiliteleri bulunan Haluk Özdil, en en yeni duyurularıyla gündeme geldi.  Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi Özdil, gram altın fiyatının 2021’in en yenilarında 650 lira, 800 lira ve en yeni olarak 1.000 lirzamanı göreceğini doğru olabilite etmişti. En en yeni duyurularına göre Özdil, altının yükseleceği ve genel olarak yükseliş yaşadığı ay olarak Haziran’a işaret etti. Haziran zamanı itibariyle altının hepsi dünyada yükselmeye işe koyulyacağını kaydetti.

Bunun için “bitmeyen savaşlar, gerilimler, nükleer tehditlere” işaret etti. Ayrıca dünya savaşının da gündemde olmasının altın fiyatını ciddi bir şekilde etkileyeceğini aktardı. ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz değişimlerine de işaret ederek “FED’in artık faiz meselesunda gideceği bir nokta kalmadı” dedi. FED’in faizleri artırmasının altını baskıladığını, buna rağmen Haziran zaman en yenirasında işlerin değişeceğini aktardı. Bilindiği gibi ABD Merkez Bankası, bir süredir rekor faiz artırımları ile gündeme geliyor. Bu durum borsaları, emtia piyasalarını ve hatta kripto paraları bile yakından etkiliyor.

FED’in faiz artırımlarının yanı sıra, Avrupa Merkez Bankası (ECB) gibi büyük merkez bankaları da faiz artırımı yolundan gidiyor. Bunlar dışında, banka yetkililerinin verdiği demeçler, piyasaya yönelik yön sağlıyor. Herhangi bir yetkilinin politika faizinin yükseleceğine veya azalacağına dair iması, piyasaların fiyatlanmasına neden oluyor.

Hesapları Kapatın! 7 Analist, Altın İçin Bu Seviyeleri Bekliyor!

Altın piyasasında en yeni durum nedir?

Altın fiyatı, genel olarak hem küresel hem de iç piyasadan etkileniyor. Ons altın ve birim/TL paritesi gibi etkenler, gram altında yeni seviyeleri belirlemekte. Gram altın bugün 982 liradan el değiştiriyor. Hafta boyunca 1.000 liranın üzerine çıkmaya çalışsa da, bu seviyeyi sürdüremedi. Ons altın ise 1.644 birimdan el değiştiriyor. Genel olarak, uluslararası külçe fiyatları birim cinsindendir. Yani birim güçlenmeye devam ettikçe, altının fiyatı da en yeniuçlarına katlanıyor.

Yani küresel piyasalarda altın oranları, birim rallisinin durmasıyla birkaç gün önce iki zamanın en düşük seviyesinden toparlandı. Spot altın fiyatı da geçen 7 gün yaklaşık yüzde 3 düşüş yaşadı. Ardından ons başına yüzde 0.4 artarak 1.648.91 birima yükseldi. Yukarıda da bildirdiğimiz gibi, şu anda 1.644 birimda haftzamanı en yenilandırdımış halde. Önümüzdeki süreçte, FED’in faiz en yeniuçı piyaszamanı etkileyecek faktörlerden biri.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.