Ödünç ayakkabılarla Galatasaray’ı devirdiler - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Odunc ayakkabilarla Galatasarayi devirdiler
2 yıl önce
2 yıl önce

Ödünç ayakkabılarla Galatasaray’ı devirdiler

Bir süredir çalışmalarını Kocaeli Edis Spor Kompleksi’nde sürdüren Nijerya U17 Kadın Futbol Milli Takımı ile Galatasaray Kadın Futbol Takımı arasında hazırlık maçı oynandı. Her iki takımın da form durumlarını test ettiği dostluk maçının kazananı 4-1’lik skorla Nijerya ekibi oldu. Dünya Kupası’na hazırlanan Nijerya ekibi, 4 Kasım’da da Samandıra’da Fenerbahçe ile hazırlık maçı oynayacak.

“BİZİM İÇİN ÇOK İYİ BİR MAÇ OLDU”

Nijerya ekibinin teknik direktörü Olowookere Bankole, müsabakanın ardından konuşmalarda bulundu. Bankole, “Türkiye’ye geldik ve Dünya Kupası öncesi iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Bizim için çok iyi bir maç oldu. Seviyemizi görmüş olduk ve bu bizim açımızdan mutluluk verici” dedi.

“YENİ BAŞLAYAN BİR ÜLKEYİZ, İYİ SEVİYEYE GELECEĞİMİZE İNANIYORUZ”

3c483c4a-ecaa-4d31-946a-82677f02744d

Nijerya’da kadın futbolunun durumuyla ilgili bilgi veren Bankole, “Kadın futbolunda Norveç, İsveç, Danimarka, ABD gibi ülkeler var ama biz yeni işe koyulyan bir ülkeyiz. Kızlarımızı daha fazla motive edip erkekler gibi daha iyi bir seviyeye çekmek için çalışıyoruz. Yavaş yavaş başarıyoruz, iyi bir seviyeye geleceğine inanıyoruz” diye meseleştu.

“AYAKKABILARIMIZI ÖDÜNÇ ALIYORUZ”

a58ef643-4677-472c-848d-755030038dd2

Kısıtlı imkanlara sahip olduklarını ve ekonomik olarak desteğe ihtiyaçları olduğunu da belirten Bankole, “Afrika ülkeleri arasında Fas ve Güney Afrika da iyi gidiyor. Fakat biz ayakkabılarımızı beyazlardan ödünç alıyoruz, Afrika’daki erkeklerden ödünç alıyoruz. Daha biz gelişmekte olan bir ülkeyiz. Ekonomi olarak da yeterli değiliz. İyi bir gelişim programıyla U17, U20 ve A takım kategorilerinde başarılı olmak istiyoruz. Şu an öyle bir bütçeye sahip değiliz. Bunları programlgünip ekonomik olarak da desteklemek lazım” şeklinde meseleştu.

“DÜNYADA NEREDEYSE GİTMEDİĞİM YER KALMADI, BÖYLE GÜZEL BİR TESİS GÖRMEDİM”

ff35e695-e653-4f11-b66a-8f50bf7003f2

Son olarak Kocaeli’deki çalışma sürecini de değerlendiren Olowookere Bankole, “20 yıldır antrenörlük yapıyorum. Dünyada neredeyse gitmediğim konum kalmadı. Böyle bir tesis, böyle bir şehir görmedim. Çok güzeldi ve harika bir çalışma süreci çekirdik. Umarım böyle bir tesis bizim ülkemize de yapılır” ifadelerini kullandı.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Rıdvan Dilmen'den Okan Buruk'a ağır eleştiri!Rıdvan Dilmen’den Okan Buruk’a ağır eleştiri!
'Takımdan hemen gönderin!' Sosyal medya karıştı...‘Takımdan hemen gönderin!’ Sosyal medya karıştı…
Son hali herkesi şaşırttı! Büyük değişim... Son hali herkesi şaşırttı! Büyük değişim…

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım