Ödeme Devi Mastercard’dan Büyük Adım: Bankaların Kripto Para Ticareti Sunmasına Yardımcı Olacak Programını Duyurdu - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Odeme Devi Mastercarddan Buyuk Adim Bankalarin Kripto Para Ticareti Sunmasina
2 yıl önce
2 yıl önce

Ödeme Devi Mastercard’dan Büyük Adım: Bankaların Kripto Para Ticareti Sunmasına Yardımcı Olacak Programını Duyurdu

Ödeme devi Mastercard, bankaların kripto para birimi ticareti sunmasına yardımcı olmak amacıyla PayPal tarafından halihazırda kullanılan kripto ticaret platformu Paxos ile birlikte çalışarak bankalar arasında bir köprü işlevi göreceği programını duyurdu.

CNBC’nin havadisine göre Mastercard 17 Ekim Pazartesi günü uyguladığı duyuruda, finansal kurumların müşterilerine kripto para birimi ticareti sunmasına imkan tanıyan bir program start vertacağını duyurdu. Halihazırda PayPal tarafından kullanılan kripto para ticaret platformu Paxos ile birlikte çalışacağını açıklayan Mastercard, bu sayede hedef kitle ile bankalar arasında bir “köprü” görevi ardlenmeyi amaçlıyor. Bu iş birliği sayesinde kripto paralara yatırım yapmak isteyen yatırımcılar ile bankalar arasında güvenilir bir ilişki kurulması hedefleniyor.

Mastercard’ın dijital sorumlusu Jorn Lambert mesele ile ilgili verdiği demeçte, anketlere göre yatırımcıların %60‘ının halen daha kripto paralara ilgi duyduğunu fakat kişisiların bu deneyimi bankalar ile birlikte güvenli sularda yaşamak istediklerini belirtti. Lambert duyurusının devamında şu ifadelerde bulundu:

 Pazarda gerçekten kripto paralar ile ilgilenen çok szamanıda tüketici var. Ancak bu hizmetlerin özü finansal kurumları (bankaları) tarafından sunulmasının daha fazla güvende hissettireceğine dair bir algı söz meselesu. Bu yatırımın hala bazı insanlar için korkutucu olduğunu görebiliyoruz.

Yatırımcılar ve bankalar arasında köprü görevi ardlenerek kara para aklama olaylarının azalmasına, işlem güvenliğine ve kripto uyumluluk algısının artmasına yardımcı olmak isteyen ödeme devi, söz meselesu ürünü gelecek yılın ilk çeyreğinde pilot olarak piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Kripto para piyasalarının içinde bulunduğu zamanı sezonuna da değinen Lambert, duyurusını şu ifadelerde en yenilandırdı:

Bu tür anlaşmaların “kripto kışının” en yeniunun havadiscisi olduğunu düşünmek biraz dar görüşlü olurdu. Böyle bir şey görmüyoruz. Fakat regülasyonlar geldikçe, kripto platformları için daha zirve derecede güvenlik olacak ve önümüzdeki yıllarda mevcut sorunların çoğunun çözüldüğüne tanıklık edeceğiz.

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.