Nvidia, Kripto Para Madenciliği Cihazlarının Satışlarını Eksik Bildirdiği İçin 5.5 Milyon Dolar Ceza Yedi - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Nvidia Kripto Para Madenciligi Cihazlarinin Satislarini Eksik Bildirdigi Icin 55
2 yıl önce
2 yıl önce

Nvidia, Kripto Para Madenciliği Cihazlarının Satışlarını Eksik Bildirdiği İçin 5.5 Milyon Dolar Ceza Yedi

En popüler ekran kartı ve çip üreticilerinden Nvidia, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) 5.5 milyon dolarlık ceza aldı.

SEC tarafından yapılan açıklamaya göre Nvidia, 2018 yılı mali raporlarında üst üste iki çeyrekte de kripto para madenciliği gelirlerinin eksik bildirdi ayrıca kripto para madenciliğinin şirkete etkisini bildirmedi. 

2017 yılında önceki yıllara göre büyük bir gelir elde eden Nvidia, bu gelirin ekran kartı satışlarından olduğunu belirtti ancak SEC’in araştırmalarının ardından şirket çalışanları bu ekran kartlarının büyük bir çoğunluğunun madencilik şirketlerine satıldığını söyledi.

Ayrıca SEC yaptığı açıklamada:

Nvidia’nın bu bilgileri açıkça belirtmemesi, kripto para madenciliği yapan şirketlerin gelirleri üzerindeki etkisini öğrenmek isteyen yatırımcıları yanlış yönlendirmiştir.

dedi.

Nvidia, suçlamaları kabul ettiğini ya da reddettiğini açıklamadan borsa komisyonu ile anlaşarak 5.5 milyon dolarlık cezayı kabul etti.

NVidia, geçtiğimiz yılın şubat ayında madencilik yapan insanlar için yeni ekran kartları çıkaracağını belirterek oyun ve madencilik ekran kartlarını iki farklı kategoriye ayıracağını duyurmuştu.

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.