Meral Akşener'den dikkat çeken 'Avrupa' hamlesi! Mektup gönderildi - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Meral Aksener039den dikkat ceken 039Avrupa039 hamlesi Mektup gonderildi
2 yıl önce
2 yıl önce

Meral Akşener'den dikkat çeken 'Avrupa' hamlesi! Mektup gönderildi

İYİ Parti, Avrupa’daki Türklerin sorunlarını dinleyip gündeme getirmek için harekete geçti. Akşener, partisiyle birlikte Avrupa ziyaretine hazırlanıyor. Partinin Avrupa ziyaretinin takvimine göre önce Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanlığı Avrupa’yı ziyaret edecek, daha devamında Akşener de yurt dışındaki Türklerle buluşacak.

“SİZDEN ÖĞRENDİKLERİMİZİ GÜNDEME TAŞIYACAĞIZ”

Mektupta İYİ Parti’nin kuruluş amacını ve esnafın sorunlarını tespit etmek için gerçekleştirdiği ziyaretleri anlatan Akşener, şunları yazdı:

“İşte bu kutlu yolda sizler de yurt dışında yaşayan Türkler olarak bizim için çok kıymetlisiniz. Sizin de sesinizi, dertlerinizi ve taleplerinizi duymak ve duyurmak bizim için çok önemli. Bu bağlamda ilk olarak Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanlığı birimimiz sizleri ziyaret ederek yaşadığınız ülkede karşılaştığınız sorunları, görüş ve önerilerinizi dinleyecek. Sizden öğrendiklerimizi de yurt içinde ve yurt dışında siyaset gündemine taşıyacağız. Akabinde de İYİ Parti Genel Başkanı olarak sizlerle buluşacağım.”

“TÜRKİYE’DE YAPTIĞINI AVRUPA’DA YAPACAK”

İYİ Parti Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Uz, AA muhabirine, başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşlarıyla bir araya geleceklerini söyledi.

Uz, görüşmelerde gurbetçilerin sıkıntı ve beklentilerini belirleyeceklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Hem insanlarımızı demokrasiye çağırmak ve sandıkta oy kullanma oranını yükseltmek hem de onların dertleri, sıkıntıları ve beklentilerini gündeme taşımak, bunları TBMM’de İYİ Parti kanalıyla duyurmaya çalışmak için orada olacağız. Bu anlamda ilk adım olarak Genel Başkanı’mız Avrupa’daki Türk derneklerine verilmek üzere ortak bir mektup kaleme etti.”

Ziyaretler devamındası raporlar hazırlayacaklarını dile getiren Uz, “Raporlamamız bittiğinde Genel Başkanı’mız bizzat Avrupa’ya giderek Türkiye’de ettiğını Avrupa’da yapacak ve vatandaşla buluşacak.” dedi.

(AA)

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Cumhurbaşkanlığı başdanışmanı olduCumhurbaşkanlığı başdanışmanı oldu
Malatya ziyaretinde 'çakal' gerginliği!Malatya ziyaretinde ‘çakal’ gerginliği!
'Biz din adamıyız, masanın arkasında anlat'‘Biz din adamıyız, masanın arkasında anlat’

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.