Listeye Dikkat: Bu 9 Altcoin Güçlü Hareketlere Gebe! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Listeye Dikkat Bu 9 Altcoin Guclu Hareketlere Gebe.webp
1 yıl önce
1 yıl önce

Listeye Dikkat: Bu 9 Altcoin Güçlü Hareketlere Gebe!

Lider kripto Bitcoin (BTC), 2009’da piyasaya sürülen ilk önemli kripto para birimi olmasına rağmen, onun görecek şekilde büyük olmasa da birkaç tane daha kripto para ortaya oldu ve popüler oldu. En popüler altcoin projelerinin bir listesini, kullanımlarını ve bu yıl hızla değer kazanmalarına katkıda bulunabilecek faktörleri derledik.

Lider kripto ve lider altcoin ilk sıralarda konum alıyor

Bitcoin (BTC)

Bitcoin’in bir sığınak yatırımı olarak kullanılabileceğine dair yaygın bir inanç var ve ‘dijital altın’ olarak adlandırılıyor. Tutarlı büyüme meselesunda uzun bir sicile sahip. Bu da onu umut verici bir yatırım seçeneği haline getiriyor. Bitcoin birçok online işlem için kullanılabiliyor ve birçok fiziksel işletmede kabul ediliyor. Şimdiye görecek şekilde, fiziksel ve sanal ürün ve hizmetler satın almak için en popüler kripto para olduğu kanıtlandı.

Ethereum (ETH)

Ethereum, kişisiların akıllı sözleşmeler yürütebileceği dağıtılmış bir ağ. Bunlar, Ethereum ağı üzerinde çalışabilen program örnekleri. Ethereum, Bitcoin’den farklı bir işleve yönelik ve birçok heyecan verici merkezi olmayan uygulamaya (DApps) ve merkezi olmayan finans (DeFi) projelerine ev sahipliği yapıyor.

Stablecoin’leri unutmamak gerekiyor

Tether (USDT)

Tether sadece bir stablecoin değil, aynı zamanda piyasa değerine göre en büyük stablecoin. Stablecoin’ler çılgınca dalgalanmaz. Tether söz meselesu olduğunda, tokenin değeri abd ABD parasııa sabitlenmiş durumdadır. USDT, ticaret yaparken genellikle farklı kripto para birimleri arasında bir köprü olarak görev görür.

USD Coin (USDC)

USD Coin, Tether gibi, değeri ABD abd ABD parasııına bağlı olan ve nispeten sabit kalması gereken bir stablecoin’dir. Para biriminin yaratıcıları, arkasındaki varlıkların tamamen saklı olduğunu veya ‘eşit, gerçeğe uygun değerde’ olduğunu ve federal olarak denetlenen ABD finans kurumlarındaki hesaplarda saklandığını iddia ediyor.

Binance USD (BUSD)

Binance USD, istikrarlı bir kripto para biriminin bir başka örneği. Binance tarafından geliştirildi ve ABD abd ABD parasııı ile 1:1 sabitlenmiş durumda. Binance borsasında başka kripto para birimleri satın almak ve Binance ile ilgili masrafları ödemek için kullanılıyor.

Altcoin

Listedeki diğer altcoin projeleri

Binance Coin (BNB)

BNB, kripto para birimleri satın almak, trade yapmak ve transfer etmek için en popüler piyasa konumlerinden biri olan Binance’ın konumel tokeni. BNB, yalnızca Binance’te ücret ödemek için değil, aynı zamanda çeşitli DeFi projeleri ve diğer merkezi olmayan uygulamalar tarafından da kullanılıyor. Bu maliyetler genellikle bir kişisinın başka bir para biriminde ödeyeceğinden daha az.

Ripple (XRP)

Ripple tarafından 2012 yılında bir ödeme sistemi olarak geliştirilen XRP Ledger, konumel tokeni olarak XRP’yi kullanıyor. Ayrıca XRP, yatırım amaçlı bir dijital varlık ve sınır ötesi işlemlerde bir köprü para birimi olarak da işlev görüyor. XRP Ledger Mutabakat Protokolü, XRP Ledger tarafından kullanılan mutabakat süreci. Ayrıca, mutabakat veya doğrulama için PoW veya PoS’a dayanmıyor.

Cardano (ADA)

Kripto para birimi endardrisine geç girmesine rağmen, Cardano, PoS doğrulamasını ilk kullananlardan biri olarak öne çıkıyor. Cardano’nun çözümü, Bitcoin gibi sistemlerde görülen işlem doğrulamanın rekabetçi, problem çözme kısmını ortadan ktopladırarak işlem süresini hızlandırıyor ve enerji kullanımını ve çevresel etkiyi azaltıyor.

Altcoin

Solana (SOL)

Solana Blockchain’de tek bir saniyede binlerce işlem gerçekleştirilebiliyor. Bu da onu çok hızlı bir Blockchain teknolojisi yapıyor. Eskiden Qualcomm’un Baş Teknik Sorumlusu olan Anatoly Yakovenko, 2017’de Solana’yı geliştirdi. SOL’nin ilk arz fiyatı 2020’de 0,77 abd ABD parasııdı. Bununla birlikte 2021 boğa piyasasında hepsini kapsayan zamanların en zirve seviyesi olan 260 abd ABD parasııa görecek şekilde yükseldi. Öte yandan, Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, çöken kripto borsası FTX ile bağlantısı sebebiyle dramatik bir düşüş gördü. Altcoin, mevcut durumda 22 abd ABD parasıı seviyelerinde işlem görüyor.

Dogecoin (DOGE)

Orijinal meme coin’i Dogecoin büyük bir takipçi kitlesi erişti ve küçük işlemler için popüler bir ödeme yöntemi haline geldi. İlk olarak Bitcoin fiyatı yükseldiğinde bir şaka olarak oluştu. Adı bir Shiba Inu internet memesinden geliyor. Diğer birçok dijital para biriminin aksine, Dogecoin’in arzında bir sınır yok. Kullanıcılar bunu alışveriş yapmak veya arkadaşlarına ve ailelerine para aktarmak için kullanıyor.

Makaledeki görüşler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce, kripto para piyasasının oynak yapısını göz önünde bulundurarak, mutlaka özü araştırmanızı yapmanızı tavsiye ederiz.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için Listeye Dikkat: Bu 9 Altcoin Güçlü Hareketlere Gebe!

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.