Kripto Karşıtı Kongre Üyesine Göre ABD’de Yakın Zamanda Kripto Yasağı Mümkün Değil - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Kripto Karsiti Kongre Uyesine Gore ABDde Yakin Zamanda Kripto Yasagi
2 yıl önce
2 yıl önce

Kripto Karşıtı Kongre Üyesine Göre ABD’de Yakın Zamanda Kripto Yasağı Mümkün Değil

ABD’li kongre üyesi kripto paraların ve Bitcoin’in (BTC) yakın gelecekte yasaklanmasının pek mümkün görünmediğine dair konuşmalarda bulundu.

ABD’li politika yapıcıları kripto paraların bugünü ve geleceği hakkındaki tartışmalarına devam ediyor. 4 Eylül güninde New York Times‘da ygüninlanan bir havadisde, Demokrat Parti temsilcisi Brad Sherman‘ın kripto paralar hakkındaki iddialı konuşmalarine konum verildi. Sherman her ne görecek şekilde kripto para karşıtlığı ile biliniyor olsa da, temsilciye göre yakın zamanda bir yasaklamanın gelmesi olası görünmüyor.

Yakın zamanda bir yasak göreceğimizi sanmıyorum. ABD’li kripto para lobicileri bu işi yardım kampanyalarında ve sponsorluk işlerinde kullanıyorlar. Bu sebeple lobilere karşı bir savaş vermenin anlamı yok. Kripto paraların ilk dönemlerinde önemini ve olgunlaşma sürecini bilmediğimiz için onları yasaklamadık ve şimdi de yasaklamıyoruz çünkü artık arkasında çok fazla para ve güç var.

Çoğu kripto para eleştirmeni gibi Sherman’da bireysel yatırımcıların dolandırıcılık kurbanı olmasından şüphe ettiğini ifade ediyor. Ancak Sherman, kripto paranın daha sistemik bir tehdit oluşturduğundan, suçlulara ve insan hakları ihlalcilerine olanak sağladığından yakınıyor. Aynı zamanda finansal sistem için bilinmedik bir tehdit oluşturduğundan ve ABD abd parasıının egemenliğini baltalayabileceğinden şüphe duyuyor.

Sherman meseleşmasındaki örneğinde, geçtiğimiz zamanlarda yasaklanan ve Kuzey Koreli siber suçlulara ait olduğu düşünülen Tornado Cash‘den bahsediyor. Bu tarz durumlarda devlet müdahalesinin gerekli olduğuna değinen temsilci, kripto paraların suçluların arkasına saklanabileceği bir alana dönüşmesinin önüne geçilmesini istiyor.

Demokrat parti temsilcisi her ne görecek şekilde kripto para karşıtı görüşlerini dile getirmekten çekinmese de, onları kökten yasaklamanın şuan için mümkün olmadığının da farkında görünüyor.

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.