Kripto Borsası EXMO’dan Ukrayna’ya Destek: Rusya’dan Çekiliyor - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Kripto Borsasi EXMOdan Ukraynaya Destek Rusyadan Cekiliyor
2 yıl önce
2 yıl önce

Kripto Borsası EXMO’dan Ukrayna’ya Destek: Rusya’dan Çekiliyor

Kripto para borsası EXMO, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin bir sonucu olarak Rusya pazarından çekildiğini duyurdu.

2014 yılında kurulan Londra merkezli EXMO, bugün yayımladığı blog gönderisinde şu açıklamayı yaptı:

“Şirketimizin yapısını dikkatli bir şekilde göz önünde bulundurduktan sonra; Rusya’daki ve Belarus’taki müşterilere hizmet vermenin şirket olarak iyi bir performans sergilememize engel olacağı kanısına vardık. Bu yüzden, çok fazla belirsizliğin olduğu bu şartlar altında, daha sağlam bir strateji izleyip, bu şartlara uyum göstermeye öncelik vermeliyiz.”

Şirket, aldığı bu kararın ardından Rusya’da yürüttüğü tüm kripto para faaliyetlerini başka bir kuruluşa devretti. EXMO’nun faaliyetlerini devralan şirketin Rusya merkezli bir yazılım şirketi olduğu belirtilse de şirketin ismi açıklanmadı.

Bu şirketin bir ayağı Kazakistan’da olduğu için, EXMO’nun müşterilerine yönelik aldığı kısıtlama kararı Kazakistan’daki müşterileri de kapsıyor olacak. EXMO bu sebeple artık Rusya’da, Belarus’ta ya da Kazakistan’da ikamet eden vatandaşlara hizmet vermeyecek.

Şirket ayrıca platformda Rus rublesi için açılmış paritelerin de 15 Nisan itibarıyla kapatıldığını belirtti.

Bunlara ek olarak, EXMO’nun kurucularından biri olan Rus vatandaşı Edward Bark da şirketten ayrılıyor ve şirketteki payını EXMO’nun şu anki CEO’su Serhii Zhdanov’a veriyor.

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım