KPMG’ye Göre Kripto Para Şirketlerini Gelecek Aylarda Zorlu Bir Sınav Bekliyor - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
KPMGye Gore Kripto Para Sirketlerini Gelecek Aylarda Zorlu Bir Sinav
2 yıl önce
2 yıl önce

KPMG’ye Göre Kripto Para Şirketlerini Gelecek Aylarda Zorlu Bir Sınav Bekliyor

Kripto para şirketlerine bu yılın başından beri yapılmış toplam yatırım miktarı, geçen yıla kıyasla büyük bir düşüş gösterdi. KPMG’ye göre bu düşüş, yıl boyunca sürebilir.

Kripto para şirketleri geçtiğimiz yıl toplamda 32,1 milyar birim değerinde yatırım alarak rekor kırdı. Bu szamanı, 2022’nin ilk yarısında 14,2 milyar birima düştü.

KPMG tarafından hazırlanan rapora göre kripto para şirketlerinin yine de 2021’den önceki yıllara kıyasla daha iyi bir performans göstermiş olması, bu sektörün gitgide olgunlaştığını gösteriyor:

“Kripto para dünyası 2022’nin ilk çeyreğinin ortasından beri Rusya-Ukrayna çatışması, artan enflasyon oranları ve Terra ekosisteminin yaşadığı zorluklar yüzünden çökmüşse de, yıl ortasına görecek şekilde alınan toplam yatırım miktarı, 2021’den önceki yılların ardünde oldu. Bu, bu alanın olgunlaştığını ve yatırım alan teknoloji ve çözümlerin ne görecek şekilde geniş bir yelpazeye yzamanıldığını gösteriyor.”

Kripto para sektöründe yılın ilk yarısı boyunca en çok yatırım alan projeler 1,1 milyar birim ile Trade Republic, 550 milyon birim ile Fireblocks, 500 milyon birim ile FTX ve 450 milyon birim ile ConsenSys oldu.

KPMG’nin veriine göre kripto para şirketleri, bu yılın en yeniuna görecek şekilde zorlu bir sınavdan geçecek. KPMG ekibi, “sağlıklı bir şekilde risk yönetimi yapmayan ve uzun vadeli bir vizyonu olmayan” kripto para şirketlerinin batacağını öngörüyor.

Denetim firması buna ek yatırımcıların başlıca coinlere ve non-fungible tokenlara (NFT) yönelik çalışmalar yapan şirketlerden uzaklaşıp, daha çok blockchain altyapısı geliştiren projelere yönelmesini bekliyor.

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım