Kasım’daki FED Faiz Beklentisi Ne? Altın ve BTC Ne Olacak? - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Kasimdaki FED Faiz Beklentisi Ne Altin ve BTC Ne Olacak
1 yıl önce
1 yıl önce

Kasım’daki FED Faiz Beklentisi Ne? Altın ve BTC Ne Olacak?

Piyasalar sürekli değişen Fed faiz oranı beklentilerine tepki veriyor. Bu yüzden yatırımcılar, altın ve Bitcoin fiyatlarının öngörülebilir gelecekte oynak kalmasını bekliyor. Ancak, bir hedge fon yöneticisine göre, değerli metal hala bir portföyde uzun vadeli değer ve koruma sağlıyor. Bitcoin (BTC) fiyatını ve detaylı piyasa verilerini buradan görebilirsiniz.

“Altın tutmgüni sevdiğimi biliyorum”

Merk Investments Başkanı ve Baş Yatırım Sorumlusu Axel Merk’a göre, birçok yatırımcının 2022 yılına görecek şekilde altının fiyat hareketinden hayal kırıklığına uğradı. Ancak, altının bu yıl tahvil ve hisse senedi piyasalarından daha iyi performans gösterdiğini belirtiyor.

Son 7 günlarda birçok danışmanı, geleneksel 60/40 portföy tahsisinin 1930’ların ortalarından bu yana yıla en kötü start verngıcını gördüğüne dikkat topladı. S&P 500 bu yıl %20’den fazla düştü. Ayrıca, tahvil toplamı kabaca %15 düştü. Bu arada, altın fiyatları bu yıl şu ana görecek şekilde yaklaşık %10 zarar kaydı. Çünkü fiyatlar, yaklaşık 1.650 abd parasıda destek sağlamaya devam ediyor. Merk, şu açıklamgüni yapıyor:

Şu anda çeşitlendirme işe yaramıyor. Çünkü her şey birbiriyle bağlantılı. Ancak uzun vadede, çeşitlendirilmiş bir portföye sahip olmanın işe yaradığını biliyoruz.

Mevcut ortamda Merk, yatırımcıların kısa vadeli oynaklığı geride bırakmanın önemli olduğunu söylüyor. Ayrıca, altının potansiyel olarak daha parlak olduğu uzun vadeli değere odaklanmaya çağırıyor. Bu bağlamda Merk, şunları kaydediyor:

Altının yarın nerede olacağını bilmiyorum. Başka kimse de bilmiyor. Altın tutmgüni sevdiğimi biliyorum. Eğriye bakarsanız, sahip olduğumuz bu zirve reel faizlerin sürdürülebilir olmadığını düşünüyorum.

“Fed faiz oranlarını yükseltmeye devam edecek, ta ki…”

Federal Reserve sürekli zirve enflasyonu soğutmak için faiz oranlarını yükseltmeye devam ediyor. Birçok yatırımcı, piyasaların kısa vadede oynak kalması beklerken, Fed’in küresel ekonomide bir şey kırılmadan ve bir durgunluğu tetiklemeden önce hedefine ulaşıp ulaşamayacağını merak ediyor. ABD ekonomisinin kargaşası uluslararası piyasaları sarsıyor. Buna rağmen nispeten dirençli kalması sebebiyle Merk, Fed’in mevcut ortamda Fed faiz oranlarını yükseltmek için hala konumi olduğunu söylüyor. Buradan hareketle şu yorumu yapıyor:

Faiz oranlarını yükseltmenin bütün amacının işleri bozmak olduğunu zaten biliyoruz. Fed, işleri yumuşak bir şekilde bozabileceklerini umuyor. Bu giderek daha olası görünüyor. Fed, umursadıkları bir şey bozulana görecek şekilde Fed faiz oranlarını yükseltmeye devam edecek.

Fed faiz

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, uluslararası piyasalardaki hepsi oynaklığa rağmen, BoJ ve BoE gibi büyük merkez bankaları müdahale etmek zorunda ktopladı. Ancak Merk, ABD para piyasalarının hala çalıştığını söylüyor. Fed’in genişlemeye start vermadığından ve patlama tehdidinde bulunmadığından emin olmak için kredi spreadlerini izlediğinden şüphelendiğini de konuşmalarine ekliyor.

Aynı zamanda, gerilimler çok zirve. Bu yüzden Merk, yatırımcıları altın alanına geri çekmek için para politikasında tam bir pivot bile almasını zor görüyor. Faiz oranları düşmeye start vermadan, Fed’in yakın vadede herhangi bir krizi ayarlamak için para basmaya start vermasına da muhtemel bakıyor. Bu meseledaki görüşlerini şu şekilde izah ediyor:

Borç kriziyle geçen yıllardan biliyoruz ki politika yapıcılar kutuyu tekmelemede şampiyonlar. Şimdi, altın bağlamında, olabiliteim şu ki, bu yama ciddi bir şekilde start verdığında, bu altın için iyi olacak. Bir pivota eşdeğer!

1666782005 26 Kasimdaki FED Faiz Beklentisi Ne Altin ve BTC Ne Olacak

Fed faiz oranı artış hızını yavaşlatacak mı?

Şahin Fed’in faiz artışları altın ve kripto para piyasalarını fena vurdu. Genişlemeci para politikası döneminde likiditenin aktığı Bitcoin ve altcoin piyasası soluksuz bir ralli gördü. Ancak, Fed’in güni zirvelere yükselen enflasyonu kontrol altına almak için sıkılaşmaya start vermasıyla rüzgar tersine döndü. Faizlerin artışı buna ek, getirisi olmayan altınından 2.000 abd parasıın üzerinden 1.650 abd parasıa uzanan düşüşüne neden oldu. Bu yüzden altın ve kripto yatırımcıları Fed’in yavaşlamasını ve geri adım atmasını dört gözle bekliyor. AvaTrade baş piyasa danışmanıi Naeem Aslam bir piyasa notunda, şu hususların altını çiziyor:

Ayılar ipi biraz daha özü taraflarına topladıkleri için altın 7 günya start verrken istikrarlı bir zeminde değildi. Kıymetli metalin fiyatını çok etkileyen büyük soru, Fed faiz oranı artış hızını yavaşlatacak mı? Piyasa, merkez bankasının bir devamındaki toplantısında faiz oranlarını 75 bps artırmasını bekliyor. Bu da ABD Doları endeksini (DXY) yukarı itiyor. DXY’nin gücü, sarı metalin fiyatını kontrol ediyor.

1666782005 738 Kasimdaki FED Faiz Beklentisi Ne Altin ve BTC Ne Olacak

Altın fiyatı dibe vurdu mu?

DXY, Salı günü biraz daha yükselirken, Hazine getirileri karışıktı. Analistler, her birinin altın ve kripto fiyatlarını etkilediğini söylüyor. Fed faiz hedef oranının yıl en yeniunda nerede olacağına dair beklentileri değiştirdiğini kaydediyorlar. Insignia Consultants araştırma direktörü Chintan Karnani, Covid pandemisi start verdığından bu yana altın fiyatı ile ABD 10 yıllık tahvil getirisi arasında “ters bir korelasyon” olduğunu söylüyor. Bu ters korelasyonun 2023’te de devam edeceğini belirtiyor. Ayrıca Karnani, şunları söylüyor:

Altın dibe vurdu veya dibe yaklaşıyor. Altın da DXY’deki yükselişten daha az düştü. Bu, 2023 için olumlu bir işaret.

Bu arada piyasalar, Fed’in Aralık güninda 50 bps’lik bir artırım yapmasını bekliyor. Bu yüzden, bazı danışmanıler, en azından şimdilik, altında dibin içeride olduğunu umut ediyor. Sevens Report Research’teki danışmanılere göre, altın için eğilim şu an için hala daha düşük. Bu bağlamda danışmanıler, şu hususa dikkat çekiyorlar:

Aslında Fed’in şahinliğin zirvesine ulaştığını söylediğimizde, altın için şekil büyük olasılıkla düşüşten nötre (veya boğa) kayacak

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmgünin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com ongünindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda ygünimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım