Kapadokya Sıcak Hava Balonu Rehberi - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1 yıl önce
1 yıl önce

Kapadokya Sıcak Hava Balonu Rehberi

Kapadokya’da (Türkiye) sıcak hava balonlarını görmek için en iyi yerler!

Güneşin ilk ışıklarıyla birlikte Kapadokya’da yüzlerce rengarenk sıcak hava balonu yükselir. Güneşin ilk ışıkları vadiyi ve kaya oluşumlarını altın rengine dönüştürdüğünde, gökyüzündeki tüm balonlar büyülü görünüyor. Bu blogda, Kapadokya’da sıcak hava balonlarını izlemek için en iyi yerleri bulma konusunda bilmeniz gereken her şeyi ve balonları fotoğraflamak için Kapadokya’da Göreme yakınlarında hangi bakış açılarının olduğunu anlatacağım!

Ne yazık ki, şu anda maps.me’de aşağıdaki konumların haritada görüntülenmesini engelleyen bir sorun var gibi görünüyor. Bu nedenle, tüm yeri Google Haritalar koordinatlarına göre yeniden adlandırıyoruz.

Kapadokya’da sıcak hava balonlarını izlemek için en iyi yerler nerelerdir?

Her yıl bu kadar çok turistin Kapadokya’ya seyahat etmesinin nedenlerinden biri balona binmek veya gün doğumunda yüzlerce balonu görmektir. Ve dürüst olmak gerekirse: Sıcak hava balonlarını görmek kesinlikle tüm seyahatlerimin en önemli noktalarından biri. Yani, onları görmek için her sabah 5:30’da kalktık!

Ancak, Kapadokya dünya turumuzun bir parçası olduğu ve balon yolculuğu bütçemize uymadığı için sıcak hava balonuyla uçmadık. Ama bence bu güzel balonları yerden görmek büyüleyiciydi!

Kapadokya’daki En İyi Sıcak Hava Balonu İzleme Noktaları

Kapadokya’da sıcak hava balonlarını görmek için en iyi yerlerin nereler olduğunu bulmak için önceden çok araştırma yaptık. Ve tabii ki, keşfettiğimiz her şeyi sizinle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz! Biz Göreme kasabasında kaldık, bu nedenle aşağıdaki yerlerin hepsi Göreme merkezine yürüme mesafesinde (maksimum 1 saat yürüme mesafesinde).

Aşağıda ilk olarak en popüler yerleri (ve dolayısıyla en çok ziyaret edilen yerleri) bulacaksınız. İkinci olarak, sıcak hava balonlarını görmek için favori üç yerimizden bahsedeceğim. Daha sonra Göreme’de balonları en iyi gören üç çatı terasından bahsedeceğim. Ve son olarak, partnerinize evlenme teklif etmek için mükemmel olan güzel bir hikayesi olan bazı gizli yerler bulduk.

Kapadokya’da sıcak hava balonlarını görmek için en popüler yerler

1) Kapadokya’ya sıcak hava balonuyla bakış: Göreme’nin üstündeki tepe!

Güneşin doğuşunu ve batışını izlemek için açık ara en ünlü yer Göreme’nin üzerindeki tepedir. Bu tepe neredeyse tüm kasabadan görülebilir ve tepesindeki kırmızı Türk bayrağı ile tanınabilir. Konumu Google Haritalar’da görmek için buraya tıklayın. Balonların yükselişini bu açıdan görmek için 3TL ödemeniz gerekiyor. Burayı tavsiye etmiyoruz, aşırı kalabalık ve selfie çubuklarına takılıyorsunuz.

2) Kapadokya Sıcak Hava Balonu Görüş Noktası: Aşk Vadisi’ndeki resmi bakış açısı!

Aşk Vadisi’nde, vadinin üzerinde balonların iyi bir görüntüsünü alabileceğiniz harika bir gözetleme noktası var. Konumu Maps Me’de görmek için buraya tıklayın. Burası aynı zamanda bazı sıcak hava balonlarının kalktığı ve/veya indiği yerdir. Burada Göreme’deki tepeden çok daha az insan var, ancak düzinelerce turist otobüsü ile hala çok fazla trafik var. Yürüyerek yaklaşık 60 dakika sürer, ancak arabayla da gidebilirsiniz.

Kaynak: https://flashaber24.com/kapadokyada-otel-secerken-nelere-dikkat-etmek-gerekir/

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım