Kaliteli Türk Kahvesi Rehberi 2022 - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
R
2 yıl önce
2 yıl önce

Kaliteli Türk Kahvesi Rehberi 2022

Türkiye’ye bir gezi planlıyor ve geleneksel Türk kahvesi hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz? Ya da belki daha yeni döndünüz ve evde bir bardak istiyorsunuz. Burada her şey anlatılıyor.

Türk kahvesi bir kahve yapma yöntemidir. İnce öğütülmüş kahve çekirdekleri cezvede (ibrik) su ile karıştırılır. Kahve gaz alevinde kaynatılır ve köpük oluşturmak için üç kez soğutulur. Daha sonra cezvenin süzülmemiş içeriğini tasarım fincan ürününe dökün ve afiyetle afiyetle için.

Birçokları için Türk kahvesi bir gizem içindedir. Burada, kendiniz deneyebilmeniz için bu eski demlemeye derin bir dalış yapıyoruz.

 

Türk kahvesi nedir?

Türk kahvesi, Türkiye’de ve diğer komşu ülkelerde kullanılan bir demleme yöntemidir. Türkiye’de yerel olarak kahve veya Türk kahvesi olarak bilinir. Kahve çekirdeği değil, kahve yapmak için bir demleme yöntemidir. Bu, kahve yapmanın ilk belgelenmiş yöntemlerinden biridir. Kahve hazırlama işlemine bu şekilde çorba denir. Çorbayı ısıtın veya bir sıvı içinde pişirin. Türk kahvesi cezvede (jehz-veh olarak telaffuz edilir) çok ince çekilmiş kahve kullanılarak yapılır. Cezve, sivri uçlu küçük bir tavadır. Cezvelere genellikle ibrikker denir ve bu terimler Türkiye dışında birbirinin yerine kullanılır.

Kahve çok küçük fincanlarda servis edilir ve tipik bir porsiyon yaklaşık 60 ml sıvı kahve içerir. Dört ya da beş yudumda bitecek ve dipteki öğütülmüş kahveyi tüketmemek için biraz kahve bırakacak.

Türk kahvesi normal filtre kahveden daha güçlüdür, ancak espressodan daha zayıftır. Türk kahvesi yapma oranı 100 ml su başına yaklaşık 10 gram kahvedir.

Filtrelenmiş kahve, 100 ml su başına yaklaşık 6 gram kahve kullanır. Espresso, 100 ml su başına 50 grama kadar kahve kullanır.

Bazen şeker ve kakule ve karanfil gibi baharatlarla yapılır. Kafelerde genellikle tepside küçük bir bardak su ve lokum gibi tatlılar ile servis edilir.

 

Türk kahvesi nasıl yapılır?

İlk olarak, kahve çekirdekleri ince öğütülür. Öğütme aslında espressodan daha incedir ve böylesine ince bir parçacık boyutu elde etmek için genellikle bir el değirmeni gerektirir. Bazı elektrikli öğütücüler, makine sıkıştığı ve tıkandığı için Türk kahvesini yeterince ince öğütebilir.

Türk kahvesi genellikle boş bir kavurma makinesine çekilmiş kahve ve ardından oda sıcaklığında su ilave edilerek yapılır. Cezve genellikle gazlı bir alevin üzerine konur ve kaynatılır.

Isıtılıp kaynatıldıktan sonra kahve, cezvenin üzerinde bir köpük tabakası oluşturur. Bu noktada kahveyi biraz soğumaya bırakın, ardından daha fazla köpük oluşturmak için tekrar demleyin. Bu, mekanın veya ev içicisinin tercihine göre 3 defaya kadar tekrarlanabilir. Kahve yapıldıktan sonra cezvenin neredeyse tamamı filtrelenmeden fincan adı verilen küçük bir bardağa boşaltılır.

Çoğu kahve telvesi dibe yerleşir ve fincanın dibinde bir tabaka oluşturur. Bir fincan French press kahvenin dibindeki telveye çok benziyor.

Türk kahvesi bez veya kağıttan süzülmediği için çok fazla vücut ve ağız kokusuna sahiptir.

Kaynak: mauna

Paylaşın

Yorumlar (64 Yorum)

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım