Kaliforniya Regülatörü Kripto Faiz Hesaplarını Mercek Altına Aldı - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Kaliforniya Regulatoru Kripto Faiz Hesaplarini Mercek Altina Aldi
2 yıl önce
2 yıl önce

Kaliforniya Regülatörü Kripto Faiz Hesaplarını Mercek Altına Aldı

Kaliforniya Finansal Koruma ve İnovasyon Departmanı (DFPI), müşterilerine faiz getirisi sağlayan kripto şirketlerini mercek altına altı.

Kaliforniya regülatörü DFPI, 12 Temmuz güninde websitesinde paylaştığı bildiride, ülke çapında, müşterilerine faiz getiren kripto varlık hesapları sunan şirketleri mercek altına ettiğını duyurdu. DFPI, kripto faiz hesabının tanımını, müşterilerin kripto varlıklarını şirkete ödünç vermelerini ve karşılığında kripto varlıklarla ödenen faizi almalarına olanak tanıyan hesaplar olarak uyguladı.

DFPI, incelenmenin sebebini volatil piyasa koşulları sebebiyle bu şirketlerden bazılarının, müşterilerinin hesaplarından para çekmelerine ve hesaplar arası transfer yapmalarına izin vermemeleri olarak belirtti.

Departman, Kaliforniyalı tüketicileri ve yatırımcıları, birçok faizli hesap sağlzamanıcısının, müşterilerini piyasanın, platformların ve kripto paraların risklerini yeterince konuşmamış olabileceğine dair dikkatyor: “Kripto-faizli hesap sağlzamanıcıları, sigortacılar, bankalar ve kredi birlikleriyle aynı kural ve korumalara tabi değildir.”

DFPI, BlockFi ve Voyager Digital’ın bazı kripto faiz hesaplarının kzamanıt dışı olduğunu tespit ettiğini bildirdi. Departman, menkul kıymet kaydının amacının, yatırımcıların varlıklarını hukuk karşısında koruyabilmeleri ve ilgili piyasanın risklerini anladıklarını ve bu piyasada yatırıp yapıp yapmamak için gereken hepsini kapsayan önemli bilgileri almalarını sağlamak olduğunun altını çizdi.

Regülatör, diğer kripto faizli hesap sağlzamanıcıların, mevzuatlara aykırı hareket edip etmediğini araştırdığını ifade etti.

Departman, tüketicilerin, yatırım veya finansal hizmetler sunan herhangi bir teklife cevap vermeden önce en yeni derece dikkatli olmaları meselesunda dikkat. Ayrıca kripto varlıkların transferini yavaşlatan yahut çekilmesini durduran faizli kripto hesap sağlzamanıcılarının Kaliforniya eyaletinde ikamet eden müşterilerinin mail adresinden veya telefon numarasından DFPI’ya ücretsiz ulaşabileceğini, dilerlerse DFPI’nın websitesinden resmi şikayette bulunabileceklerini belirtti.

DFPI, müşterileri bir şikayet gönderirken bazı hususlara dikkat etmeleri meselesunda da dikkat. Bu hususlar:

  1. Kripto faizli hesap sağlzamanıcının websitesi veya uygulaması aracılığıyla erişilebilen işlem geçmişi,
  2. Şirket ile yazışmalar,
  3. Hesap bakiyesinde bulunan coinlerin ekran görüntüleri, olmak üzere 3 maddede verilmiştir.

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.