İngiltere Merkez Bankası, Kripto İncelemelerini Artırmak İçin 420 Milyon Dolarlık Fon Arıyor - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Ingiltere Merkez Bankasi Kripto Incelemelerini Artirmak Icin 420 Milyon Dolarlik
2 yıl önce
2 yıl önce

İngiltere Merkez Bankası, Kripto İncelemelerini Artırmak İçin 420 Milyon Dolarlık Fon Arıyor

İngiltere Merkez Bankası Bank of England’ın, kripto varlıkları ve bunların finansal sistemde nasıl kullanıldığını incelemek için 420 milyon dolarlık fon aradığı belirtiliyor.

21 Nisan tarihinde Bloomberg’in yaptığı habere göre Bank of England (BoE), büyümekte olan kripto para piyasasında riskleri izlemek ve personel işe almasına yardımcı olmak için denetlediği ticari kurumlardan fon talep edecek.

İngiltere’nin regülatör kurumunun (PRA), 2023 yılının şubat ayına kadar sermayesini yaklaşık 420 milyon dolar artırmayı planladığı belirtiliyor.

Kripto paraların, 2008 mali krizine neden olan yüksek faizli ipotek endüstrisinden daha büyük olduğu konusunda uyarlarda bulunan merkez bankası, bu krizin gelmesine bankacılık sistemindeki hataların sebep olduğu söyledi. Ayrıca merkez bankası yaklaşık 2 trilyon dolarlık kripto para piyasasının, ülkenin finansal sistemine potansiyel tehdit olarak gördüğünü belirtti.

Bilişim teknoloji firması IBM, merkez bankalarının neden kripto karşıtı tavır aldığı hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

IBM yaptığı paylaşımda, “Merkez bankası olarak, nüfusunuzun kullandığı para birimini kontrol etmezseniz, finansal sisteminizin güvenliğini, istikrarını ve sağlamlığını kontrol edemezsiniz.” dedi.

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.