Herkes Bu Tahminlere Kilitlendi: Altın Aralık’ta Bu Seviyelerde! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Herkes Bu Tahminlere Kilitlendi Altin Aralikta Bu Seviyelerde
1 yıl önce
1 yıl önce

Herkes Bu Tahminlere Kilitlendi: Altın Aralık’ta Bu Seviyelerde!

Capital Economics en yeni anlıkünde, Jerome Powell’ın şahin duruşuna tepki olarak altın fiyatlarının düşeceğini öngörüyor. Bununla birlikte, altının önümüzdeki yıl yolunun kazançlara açık olduğunu belirtiyor. TD Securities stratejistleri, sarı metalde 1.780 birim civarındaki trend dönüş eşiğini çekici görüyor.

“Altın fiyatı, gelecek yıl 1.700 birimdan işlem görecek”

Capital Economics emtia ekonomisti Edward Gardner, altın fiyatlarının 2023 yılı en yeniuna görecek şekilde 1.700 birima yükseleceğini olabilite ettiklerini kaydediyor. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Fed Çarşamba günü ettiğı 75 bps’lik dördüncü artırımı etti. Bunun ardından karışık mesajlarla piyasaları karıştırdı. Açıklamada Fed, artık para politikasının ‘kümülatif sıkılaştırılmasını’ ve ‘para politikasının ekonomik aktiviteyi ve enflasyonu etkilediği gecikmeleri’ dikkate alacağını söyledi.

Ayrıca Powell, faiz oranlarının ‘nihai seviyesinin’ muhtemelen önceden düşünülenden daha zirve olacağı yorumlarıyla devam etti. Ayrıca, yumuşak bir iniş için pencerenin ‘dartopladığını’ söyledi. Yine de Capital Economics, Fed’in daha uzun süre şahin kalacağına ikna olmuş değil. Bu bağlamda Edward Gardner, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Altın fiyatları, Başkan Powell’ın dünkü şahin yorumlarının ardından düştü. Ancak ABD faiz oranlarının piyasaların beklediği görecek şekilde artmayacağını düşünmekte haklıysak, gelecek yıl altın fiyatlarının artması gerekiyor. Altın fiyatları, Federal Rezerv’in dün politika faizini 75 baz puan artırma en yeniuçının ardından işe koyulngıçta yükseldi. Kısaca yatırımcılar güvercin olma en yeniuçı topladılar.

“Katalizörler, ABD birimının zzamanıflaması ve merkez bankası alımları olacak”

Gardner’a göre, altın için büyük bir engel teşkil eden ABD birimı, gelecek yıl zirveye ulaşacak. Ardından düşüşe geçerek, altının toparlanmasına yardımcı olacak. Buradan hareketle Gardner, şu açıklamzamanı yapıyor:

Daha güçlü bir birim, ABD dışında birim cinsinden fiyatlandırılan altın satın almzamanı daha pahalı hale getiriyor. Haklıysak ve küresel ekonomik büyümedeki yavaşlama gelecek yılın ortalarında işe koyulyacaktır. O zaman artan risk iştahının birimın zzamanıflamasına yol açacağını düşünüyoruz.

Gardner, fiyatları artıracak en yeni parçanın, özellikle merkez bankası alımları olduğunu kaydediyor. Alımların güçlü olacağını ve altın talebini etkileyeceğini de konuşmalarine ekliyor. Gardner, merkez bankalarının bu yılın ilk dokuz zamanında 673 ton altın satın topladığını belirtiyor. Ayrıca, bunun Ocak-Eylül ayları arasında on yılın en zirve seviyesi olduğunu kaydediyor.

Altın

Bu 7 gün Dünya Altın Konseyi, merkez bankalarından altın alımlarının en yeni çeyrekte rekor seviyeye ulaştığını ortaya koyan Altın Talebi Trendleri raporunu yzamanımladı. Rapor, jeopolitik gerilimler sebebiyle alımların devam etmesinin beklendiğinin altını çizdi.

“Altın fiyatı, önümüzdeki aylarda düşecek, yine de…”

Altın, önümüzdeki çeyrekte yenilenen bir yükseliş trendi ile tutarlı olacak seviyelerin oldukça altında kalmaya devam ediyor. TD Securities’deki stratejistlerin görüşüne göre, sarı metalde 1.780 birim civarındaki trend dönüş eşiği çekici görünüyor. Stratejistler, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Kıymetli metal fiyatlarındaki düşüş eğiliminin önümüzdeki aylarda devam edeceğinden eminiz. Ancak artan bir piyasa katılımcıları korosu, değerli metallerde keskin bir yeniden fiyatlandırmzamanı katalize etmek için ufukta nihai bir Fed pivotu için pozisyon almaya çalışıyor.

Altın

“Altında 1.780 birim civarındaki eğilim dönüş eşiği çekici görünüyor”

Stratejistler, altındaki fiyat hareketinin yalnızca Mart 2023’e görecek şekilde 1.830 birimın kuzeyindeki bir yükseliş eğilimi ile tutarlı olacağını söylüyor. Ayrıca Fed’in bu zaman diliminde inatla yükselen enflasyonla mücadele ederken politikasını sıkılaştırmaya devam etmesini pek olası görmüyorlar. Bununla birlikte, sürekli bir yükseliş trendinin oluşması için kritik eşiklerin, Eylül 2023’e görecek şekilde büyük ölçüde değişmediğini kaydediyorlar. Stratejistler, değerlendirmelerine şu yönde devam ediyorlar:

Yeni yılda ilerledikçe, Fed’de yeni bir gevşeme döngüsü olasılığının artması mümkün. 2023 4.Çeyrekte bir gevşeme döngüsünün işe koyulmasını beklediğimiz göz önüne yapıldığında, altında 1.780 birim civarındaki trend tersine çevirme eşikleri çekici görünüyor.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek zararların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.