Haftaya Altın Fiyatları İçin Bu Gelişmeler ve Tarihler Kritik! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Haftaya Altin Fiyatlari Icin Bu Gelismeler ve Tarihler Kritik
1 yıl önce
1 yıl önce

Haftaya Altın Fiyatları İçin Bu Gelişmeler ve Tarihler Kritik!

Altın fiyatları oynak bir haftzamani pozitif bölgede en yenilandırdıtı. ABD abd parasıı, Fed’in şahin duruşuna rağmen 7 gün en yeniuna doğru gücünü kaybetti. Piyasa danışmanıi Eren Şengezer, altının, 1.675 abd parasıı destek olarak onaylaması durumunda toparlanmasını uzatabileceğini söylüyor.

Altın fiyatları 7 günya kötü start versa da Salı günü güç yükseldi

Hafta başında risk havasında görülen olumsuz değişim abd parasıın rakiplerine karşı direncini korumasına yardımcı oldu. Böylece, altın fiyatının zarar yönlü hareketini sürdürmesine neden oldu. Çin’den gelen hayal kırıklığı yaratan PMI verileri, Ekim zamaninda ticari faaliyetlerin dartopladığını gösterdi. Bu da yatırımcıların altına sığınmasına yol açtı.

Salı günü, Avustralya Rezerv Bankası, politika faizini sadece 25 baz puan artırdı. Bunun ardından ABD Hazine tahvil getirileri düştü. Bu ortamda altın fiyatları yönünü tersine çevirdi. Günün ikinci yarısında ABD’den gelen veriler, JOLTS Açık İş İlanlarının Eylül zamaninın en yeni iş gününde 10 milyon olan piyasa beklentisine kıyasla 10,7 milyona yükseldiğini ortaya koydu. Bu da abd parasıın zeminini bulmasına yardımcı oldu. Ek olarak, ISM İmalat PMI Ekim’de danışmanılerin olabilitelerinin 50’yi aşarak 50,2’de geldi. Altın fiyatı, Amerika’nın işlem saatlerinde iyimser ABD verileriyle yükseliş momentumunu korumakta zorlandı. Bununla birlikte altın, Salı günü yaklaşık %1 kazanç elde etti.

Otomatik Veri İşleme (ADP) tarafından Çarşamba günü yzamanimlanan aylık rapor, ABD özel sektöründe istihdamın Ekim zamaninda 239.000 yükseldiğını ortaya koydu. Bu veri, 193.000’lik piyasa olabiliteini geride bıraktı. Ancak yatırımcıların Fed’in merakla olabilecek politika duyuruları öncesinde kenarda kalmasıyla ABD Doları’na destek sağlayamadı. Bu arada, altın fiyatları Salı günkü kazanımlarını artırmzamani başardı ve 1.660 abd parasıa yükseldi.

Fed’in faiz en yeniuçı ve Powell’ın meseleşması dalgalanma yarattı

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, Fed Kasım toplantısı devamındasında politika faizini 75 bps artırdı. Fed, politika konuşmasında, faiz artırımlarının hızını belirlerken “kümülatif sıkılaştırma, politika gecikmeleri ve ekonomik ve finansal gelişmeleri” dikkate alacağını kaydetti. Bu yorum, Aralık zamaninda 50 bps’lik daha küçük bir faiz artışına işaret ettiği için bir risk rallisini tetikledi.

Ancak FOMC Başkanı Jerome Powell, Aralık zamanindaki Ekonomik Öngörüler Özeti’nde (SEP), nokta grafiğinde terminal faiz oranının daha zirve revize edilmesini beklediğini söyledi. Böylece Fed’in şahin duruşunu yineledi. Powell, faiz artışlarının boyutundan veya hızından ziyade politika faizinin ard sınırına ulaşmalarının daha önemli olduğunu açıkladı. Buna karşılık, ABD Hazine tahvil getirileri çekiş erişti. Altın fiyatları keskin bir U dönüşü yaparak günü 1.640 abd parasıın altında negatif bölgede en yenilandırdıtı. Fed’in abd parası üzerindeki olumlu etkisiyle, Perşembe, altın Eylül’den bu yana en düşük seviyesine geriledi

1666713606 255 5 Bomba Altin Fiyati Tahmini Bu Seviyeler Konusuluyor

Altın fiyatları haftzamani güçlü yükselişle en yenilandırdıtı

Çin’in koronavirüs kısıtlamalarını gevşetmesine ilişkin yenilenen iyimserliğe ilişkin iyileşen piyasa havası, altına bir destek sağladı. Bu doğrultuda belirleyici bir toparlanmanın kapısını açtı. ABD Doları, güvenli liman olarak talep bulmakta zorlandı. Ayrıca, altının Ekim zamani istihdam raporu öncesinde 1.650 abd parasıa yükselmesine yardımcı oldu.

ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu Cuma günü, Tarım Dışı İstihdamın Ekim zamaninda 261.000 artarak 200.000 olan piyasa beklentisini geniş bir farkla aştığını bildirdi. Bununla birlikte, Ortalama Saatlik Kazanç ile ölçülen yıllık ücret enflasyonu, %5’ten %4,7’ye geriledi. Wall Street’in ana endeksleri bu raporun ardından en yeniuçlı bir şekilde yükseldi. Böylece altın haftzamani 1.660 abd parasıın üzerinde sağlam bir temel üzerinde bitirmek için güçlü yükseldi.

Altın fiyatları

Salı günü ABD ara seçimi var, en yeniucun etkisi ne olur?

Haftanın ilk yarısında zirve etkili makroekonomik veri yzamaninlarının yok. Bu nedenle, piyasa katılımcıları Çin’in sıfır covid politikasını çevreleyen gelişmelere yakından dikkat edecek. Analiste göre, Çin’in yeniden açılış meselesundaki duruşunu yumuşatmaya ve piyasa söylentilerini doğrulamaya en yeniuç vermesi durumunda, altının iyileşen talep şekilüyle güç kazanması muhtemel.

Salı günü, ABD ara seçimleri var. Ancak danışmanı, en yeniucun ABD abd parasıının rakipleri karşısındaki performansı veya genel piyasa havası üzerinde ne tür bir etkisi olabileceğini söylemenin zor olduğunu söylüyor.

Altın fiyatları

Haftanın olzamani ABD TÜFE verileri olacak

ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu, Perşembe günü Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini yzamanimlayacak. Yıllık Çekirdek TÜFE’nin Eylül’deki %6,6’dan Ekim’de %6,9’a yükselmesi bekleniyor. Analist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Güçlü bir enflasyon verisi, yatırımcılara Fed’in agresif bir sıkılaştırma yolunda kalma istekliliğini hatırlatacak. Böylece, altının yeniden düşüş baskısı altına girmesine neden olacak. Öte yandan, öngörülenden daha yumuşak bir veri, piyasaların 75 bps’lik Aralık faiz artırımı bahislerini geri çekmesine izin vererek. Bunun da kısa vadede altına destek sağlaması mümkün.

CME Group FedWatch Tool’a göre, piyasalar hala yılın en yeni FOMC politika toplantısında 50 bps’lik bir artışı %48 olasılıkla fiyatlıyor.

Cuma günü, Amerika Birleşik Devletleri ekonomik raporu, Michigan Üniversitesi’nin Kasım zamani Tüketici Duyarlılığı Anketine konum verecek. Piyasalar, Tüketici Güven Endeksi başlığı konumine 5 yıllık Tüketici Enflasyon Beklentilerine dikkat edecek. Ekim zamaninda, uzun vadeli enflasyon bileşeni Eylül’deki %2,7’den %2,9’a yükseldi. Analiste göre, %3 veya üzerinde bir verinin, altın üzerinde basit bir piyasa tepkisine yol açması mümkün. Ancak, bunun tersi de geçerli.

Haftaya Altin Fiyatlari Icin Bu Gelismeler ve Tarihler Kritik

Altın fiyatları teknik şekilü ve altın duygu anketi

Piyasa danışmanıi Eren Şengezer, altının teknik şekilüne ilişkin olarak şu araştırmai yapıyor. Günlük grafikteki Göreceli Güç Endeksi (RSI) göstergesi 50’nin üzerine belirlendi. Ayrıca altın fiyatları Cuma günü iki 7 gündır ilk kez 20 günlük Basit Hareketli Ortalama’nın (SMA) üzerinde en yenilandırdıtı. Bu nedenle teknik şekil, yakın vadede bir yükseliş kaymasına işaret etti.

1667775605 919 Haftaya Altin Fiyatlari Icin Bu Gelismeler ve Tarihler Kritik

Artan yönde, 1.675 abd parası (statik seviye, 50 günlük SMA), önemli bir pivot seviyesi olarak duruyor. Alıcıların bu seviyeyi destek olarak onaylaması durumunda, 1.700 abd parası ve 1.720 abd parasıa doğru ek kazançlar mümkün. Aşağı yönde, 20 günlük SMA, 1.620 abd parasıdan (düşüş trendinin en yeni noktası) ve 1.600 abd parasıdan (psikolojik seviye) önce 1.650 abd parasıdan ilk desteği oluşturuyor.

Cuma günkü en yeniuçlı toparlanmaya rağmen, bilirkişilar altının yakın vadede yükselmeye devam edeceği meselesunda ikna olmadılar. Bir 7 günlık ve bir aylık şekillerdeki yaklaşık hedefler, sırasıyla 1.639 abd parası ve 1.653 abd parasıda.

1667775606 917 Haftaya Altin Fiyatlari Icin Bu Gelismeler ve Tarihler Kritik

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek zararların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.