Haftanın Altın Grafiği Çıktı: İşte Beklenen Seviyeler! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1665489607 Haftanin Altin Grafigi Cikti Iste Beklenen Seviyeler
2 yıl önce
2 yıl önce

Haftanın Altın Grafiği Çıktı: İşte Beklenen Seviyeler!

Boğalar ABD abd parasıını almaya devam ederken altın yeniden baskı altında. Bu arada, NFP verileri, enflasyona karşı savaşta Fed’i arka ayakta tutacak. Teknik çalışan Ross J Burland’a göre sarı metal, muhtemelen önümüzdeki zamanlarda ABD TÜFE’den devamında önemli bir düşüş yaşayacak. Ross J Burland’ın grafik araştırmalerini okuyucularımız için hazırladık.

“ABD veri takvimi, önümüzdeki günler için kritik olacak”

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere altın, beklentilerin ardünde gelen ABD Eylül zamanı Tarım Dışı İstihdam raporunun ardından Cuma gününü düşüşle kapadı. Sarı metal, yeni 7 günya da sert düşüşle işe koyuldı. Böylece, geçen 7 günki kazançlarının önemli bir bölümünü geri verdi.

Bu, enflasyon karşısında işgücü piyasasında arz-talep dengesini yeniden kurma savaşlarına aykırı. Dolzamanısıyla bu durum, güçlü faiz artışlarının öngörülebilir bir gelecek için gerçekleştirildiği anlamına geliyor. Ayrıca, düzleşen bir eğriye karşı altın fiyatları için bir ters rüzgar. Önceki Fed toplantısının tutanakları, ABD enflasyon verileri ve Perakende Satışlar da dahil olmak üzere birçok ABD veri takvimi olzamanı, önümüzdeki günler için kritik olacak.

Asya’da ABD abd parası endeksi (DXY), geçen 7 günya göre %0,5 daha en çok bir açılış onayladı. Değerli metal fiyatı, Cuma günkü düşüşüne devam ediyor. Ayrıca, güçlü bir ABD abd parasıı ortamında devam eden bir düşüş ayarlamasi için hala alan var.

Grafiklerle altın fiyat araştırmai

Aşağıdakiler aynı günlük grafiğe aittir yine de yakınlaştırılmıştır. Grafik-1,2 ve 3’te gösterildiği gibi, fiyat baskın düşüş eğilimini düzeltiyor. Böylece, önceki, Ağustos en yeniundaki dinamik trend çizgisi direncinin dışına kaydı. Harmonik yengeç paterni yükseliş gösteriyor.

Altın
Altın günlük grafikler-1

Bununla birlikte, fiyat en yeni zamanlardaki 1.614 abd parası ve günlük 1.659 abd parasılık dip seviyelerinin üzerinde düzeltici bölgelerde kalmaya devam ediyor.

Altın
Altın günlük grafikler-2

Ayrıca, günlük grafik dizilerindeki en yeni çizimin gösterdiği gibi, fiyat 1.730 abd parası civarında dirençle karşılaşıyor. Bu yüzden, Cuma gününün en düşük seviyeleri olan 1.690 abd parası ile 1.675 abd parası arasında bir fiyat dengesizliği alanına doğru ayarlama sürecinde.

1665489606 409 Haftanin Altin Grafigi Cikti Iste Beklenen Seviyeler
Altın günlük grafikler-3

İkincisi ise günlük yükseliş dürtüsünün yaklaşık %50 geri dönüşüne yakın. Bu, hakim karşı trend çizgisinin geri kalanına ve yukarıda bahsedilen en yeni günlük düşüklere doğru bir hareketi koruyan, önümüzdeki 7 gün için kritik bir ilgi alanı.

1665489606 857 Haftanin Altin Grafigi Cikti Iste Beklenen Seviyeler
Altın 1 saatlik grafik

Saatlik grafikte gösterildiği gibi altın, karşı trend çizgisinin altında konsolidasyonda ve destek alanından çıkmaya işe koyuldı. Bu yüzden, altının söz meselesu fiyat dengesizliğine doğru yolda olduğunu gösteriyor. ABD abd parasıı boğaları 7 günnın başında harekete geçerse, fiyat dengesizliğini hafifletmek için hızlı bir hareket mümkün. Bunun da geçen 7 günnın yükseği 1.675 abd parasıa ve buralarda desteğin günlük 1.659 abd parasıa düşmesine neden olması muhtemel.

1665489606 828 Haftanin Altin Grafigi Cikti Iste Beklenen Seviyeler
Altın 15 dakikalık grafik-1

Diğer 15 dakikalık grafiklere baktığımızda, fiyatın bu arada bir trend çizgisi direncinin ötesine geçtiği potansiyel bir yükseliş senaryosu var. Ancak baskın saatlik trend çizgisinin 7 günnın açılış seanslarında yükseliş girişimlerinin 1.700 abd parasıın altında tutması bekleniyor.

1665489606 243 Haftanin Altin Grafigi Cikti Iste Beklenen Seviyeler
Altın 15 dakikalık grafik-2

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.