Günlük Alışverişlerde Kripto Para Kullanımı Artabilir -Morgan Stanley - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Gunluk Alisverislerde Kripto Para Kullanimi Artabilir Morgan Stanley
2 yıl önce
2 yıl önce

Günlük Alışverişlerde Kripto Para Kullanımı Artabilir -Morgan Stanley

Morgan Stanley tarafından yapılan bir araştırmaya göre kripto paraları günlük hayatında alışveriş yapmak için kullanan insanların sayısı artış gösterebilir.

Morgan Stanley tarafından bugün yayımlanan bir araştırma raporuna göre insanların günlük hayatlarında kripto para kullanmamalarının sebepleri arasında bunların işlem ücretlerinin yüksek olması ve pek çok esnafın kripto parayla ödeme kabul etmemesi yer alıyor.

Ancak bankacılık devine göre kripto para dünyasında yaşanan bazı gelişmeler, bu durumun değişmesini sağlayabilir.

Morgan Stanley ekibi, bu gelişmelerden birine örnek olarak Strike’ın yakın zamanda NCR ve Blackhawk Network ile kurduğu ortaklığı gösteriyor. ABD’deki birçok dükkan ve mağaza bu anlaşma sayesinde kolayca bitcoin ile ödeme almaya başlayabilecek.

Strike, yaptığı bu anlaşmayı hayata geçirirken Lightning Network’ü kullanmayı planlıyor. Lightning Network üzerinden bitcoin işlemi yapmanın maliyeti sıfıra yakın olduğu için bitcoin kullanımının bu sayede daha pratik hale gelebileceği düşünülüyor.

İnsanların günlük alışverişlerinde kripto para kullanmak istememesinin bir diğer sebebi olarak volatilite gösteriliyor. Morgan Stanley araştırmasına göre ödemelerde kripto para kartlarının kullanılmaya başlaması da bu sorunun önüne geçebilir.

Morgan Stanley ayrıca kripto paraların günümüzde de yaygın olarak birer ödeme aracı olarak kullanıldığına ve insanların non-fungible token (NFT) satın almak için genelde kripto para kullandığına dikkat çekiyor.

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.