Güney Koreli Yetkililer TerraForm Labs Kurucu Ortağının FinTech Şirketine Baskın Düzenledi - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1663185624 Terra LUNA CEO Do Kwonun Yakalanma Karari ile Birlikte Dususe
1 yıl önce
1 yıl önce

Güney Koreli Yetkililer TerraForm Labs Kurucu Ortağının FinTech Şirketine Baskın Düzenledi

Güeny Koreli yetkililer Terraform Labs’ın kurucu ortağı Daniel Shin’in CEO’luğunu yürüttüğü FinTech şirketinin genel merkezine baskın düzenledi.

Forkast’ın 16 Kasım günli havadisine göre Seul Güney Bölgesi Savcılığı, TerraForm Labs’ın kurucu ortağı Daniel Shin’in CEO’luğunu yürüttüğü FinTech şirketi Chai Corporation’ın genel merkezine baskın düzenledi. Baskının Chai Corp. ile Terraform Labs arasında ilişki bulunduğu savına dayandırıldığı iddia edildi. Ayrıca şirketin, müşterilerinin kişisel bilgilerini izinsiz kullandığı da savcılık tarafından öne sürülen iddialar arasında konum etti.

Chai Corp sözcüsü mesele ile ilgili, Daniel Shin’in bu yanlış anlaşılmzamanı çözmek için devam eden soruşturmada yetkililer ile tam anlamıyla bir iş birliği içerisinde olacağını belirtti.

Yakın geçmişte Daniel Shin, Güney Kore meclisine katılarak Terra (LUNA) çöküşü hakkında ifade vermekten vazgeçmişti. Shin, ifade vermeme sebebini soruşturmzamanı etkilememek olarak bildirirken Terraform Labs ile çöküşten önce yollarının çıktığını ve CEO Do Kwon ile bağlarını tamamen kopardığını iddia etmişti.

Shin öte yandan geçtiğimiz zamanlarda iddia makamları tarafından yatırımcılara havadis vermeden ihraç öncesinde LUNA tutarak daha devamındasında zimmetine geçirdiği tokenları 106 milyon birima satmakla suçlandı.

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.