Güney Kore Vergisini Ödemeyen Kişilerin 184 Milyon Dolarlık Kripto Varlığına El Koydu - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Guney Kore Vergisini Odemeyen Kisilerin 184 Milyon Dolarlik Kripto Varligina
2 yıl önce
2 yıl önce

Güney Kore Vergisini Ödemeyen Kişilerin 184 Milyon Dolarlık Kripto Varlığına El Koydu

Güney Koreli yetkililer kripto paraları kullanarak para aklayan ve vergi kaçıran kişisilara karşı milyonlarca abd parasılık uyguladırım uyguladı.

Kripto paraların dünya çapındaki bilinirliği ve kullanımı artarken devletler de bu meselelardaki yapıcı adımlarını hızlandırmaya start verdı. Özellikle en yeni zamanlarda uyguladırımlar ve baskılar ile gündeme gelen Güney Kore en yeni olarak vergisini ödemeyen kişisiların 184 milyon abd parasılık kripto varlığına el koydu.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre 260 milyar Kore Wonuna tekabül eden söz meselesu meblağ sadece 2021 yılından bu yana vergilerini ödemeyen kişisilardan alının miktarı temsil ediyor. Kullanıcıların vergilerini ödemediğine dair bilgiler Güney Kore hükümeti ve borsaların uyguladığı iş birliği en yeniucunda ortaya çıkarılıyor.

Öte yandan Bloomberg tarafından paylaşılan bir rapora göre, geçtiğimiz süreç boyunca Güney Kore’den yurt dışına “kaçırılan” toplam miktar 7,2 milyar abd parasıa ulaştı. Transferlerin %82’sinin abd parası cinsinden edildiğı tespit edildi. Söz meselesu yurt dışı transferlerinin %72′sinin Hong Kong’a ve %15’lik kısmının ise Japonya’ya edildiğı fark edildi.

Geçen ay Güney Kore, 2 milyar abd parası değerindeki yasadışı döviz işlemlerine karıştıkları için 16 kişiyi tutuklamıştı.

Güney Kore’de geçen sene uygulamaya geçirilmesi olabilen kripto para kazançlarından %20’lik vergi alınması kanunu en yeni olarak 2 sene ertelenmiş ve 2025 yılında yürürlüğe girmesine en yeniuç verilmişti.

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım