Goldman Sachs’dan Bomba Altın Tahmini: Tarih Bile Verdi! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1666364407 Goldman Sachsdan Bomba Altin Tahmini Tarih Bile Verdi
1 yıl önce
1 yıl önce

Goldman Sachs’dan Bomba Altın Tahmini: Tarih Bile Verdi!

Federal Rezerv’in yükselen enflasyonu soğutmak için ekonomiyi yavaşlatma taahhüdü, ABD ekonomisini durgunluğa yaklaştırmaya devam ediyor. Bu ortamda Goldman Sachs, altın fiyatının nasıl hareket edeceğine dair senaryolarını açıklıyor.

“Altının yukarı yönlü potansiyeli, dip yönlü risklerden daha fazla”

Goldman Sachs CEO’su David Soloman, Salı günü CNBC’ye bir röportaj verdiği. Soloman, resesyon ihtimali en çok olduğu için temkinli olunması gereken bir zaman olduğunu söylüyor. Yatırım bankası, durgunluk ortamında altın için potansiyel bir yukarı yön öngörüyor. Soloman’un yorumu da bunun ardından geliyor.

Geçen 7 gün ygüninlanan bir raporda Goldman Sachs’taki emtia çalışanleri, belirsizliğin piyasaya hakim olduğunu kaydediyor. Ayrıca, altının oldukça oynak bir geçirdiğini ifade ediyorlar. Buna rağmen çalışanler, altının yukarı yönlü potansiyelinin dip yönlü risklerden daha büyük olduğunu söylüyor. Analistler raporda, şu hususların altını çiziyor:

Büyüme şüphelerinin, reel faizlerdeki düşüşle birlikte savunma varlıklarına yönelik maddi bir dönüşü tetiklemesi muhtemel. Temel bulgumuz, yükselen resesyon risklerinin altının getiri profilinde pozitif bir asimetri yaratması. ‘Yumuşak iniş’ veya ABD ekonomisini resesyona iten bir büyüme şoku durumunda altının düşüşü, yükselişinden önemli ölçüde daha düşük ihtimal.

Goldman’dan altın için 4 senaryo

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, Fed’in agresif para politikası, ABD abd ABD parasııını 20 yılın en en çok seviyelerine itti. Bu yüzden altın, 2022’nin büyük bölümünü oldukça zorluklarla geçirdi. Raporda, Goldman çalışanleri dört senaryo ve bunların altın fiyatlarını nasıl etkileyeceğini açıklıyor.

Banka, ülke bir resesyondan kaçınırken ABD merkez bankasının yumuşak bir iniş gerçekleştirme olasılığını %30 olarak görüyor. Bu, 10 yıllık reel faiz oranlarının biraz daha artarak %1,7’ye yükselmesiyle altın fiyatlarını 1.530 abd ABD parasııa itecek.

Aynı zamanda Goldman, 2025 yılına görecek şekilde önemli faiz indirimlerinin olmadığı bir ortamda %30’luk bir resesyon ihtimali görüyor. Bu senaryoda altın fiyatlarının 2.250 abd ABD parasııa yükseleceğini olabilite ediyor. Analistler buna ek olarak, reel faizlerin %1 oranına düşeceğini öngörüyor. Ancak, yine de pozitif bölgede kalacağını söylüyorlar.

Altın

Altın için en kötü durum senaryosu, enflasyon tehdidinin artması durumu. Senaryoda bunun Fed’i faizleri yükseltmeye devam etmeye zorlayacağı belirtiliyor. Bu ortam, altını 1.500 abd ABD parasııa itecek ve reel oranlar % 1,5’e yükselecek. Goldman bunun olma olasılığını %20 olarak olabilite ediyor.

Goldman’ın dördüncü senaryosunda, altın fiyatları 2.000 abd ABD parasııa gidiyor. Banka, altını buraya geri itecek olan sınırlı faiz indirimlerinin olduğu ortamda %20’lik bir resesyon şansı öngörüyor. Bu senaryoda, merkez bankası büyüme şüphelerini kalıcı enflasyonla dengeliyor. Bu yüzden, politika faizinin 2025 yılına görecek şekilde %2,5’e düşmesini bekliyor.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmgünin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com ongünindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda ygünimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.