Genç kadına hayatının şokunu yaşatmışlardı! İfadesi ortaya oldu - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Genc kadina hayatinin sokunu yasatmislardi Ifadesi ortaya oldu
2 yıl önce
2 yıl önce

Genç kadına hayatının şokunu yaşatmışlardı! İfadesi ortaya oldu

Son dakika… Geçtiğimiz zamanlarda, tele dolandırıcıların tuzağına düştüğü ortaya çıkan tanınmış isimlere bir yenisi daha eklendi. Erde İnşaat İcra Kurulu Başkanı olan ve aynı zamanda Galataport projesinde de konum alan zirve mühendis Ceren Ataman (40), özüsiyle telefonda iletişime geçen ve ‘polis’ yalanıyla tuzağa düşüren çeteye toplamda 36 milyon TL kaptırmıştı. Yaşadığı şoku anlatan Ataman, dolandırıcıların çok değişik taktikler kullanarak özüsini inandırdığını söyledi. Ataman öte yandan başına gelen olzamanı, eşine söyledikten zaman en yenira fark ettiğini ifade etti. İşte hepsi yaşananlar…

36 MİLYON LİRA KAPTIRDI

Babası Erdoğan Atapek’in sahibi olduğu mühendislik şirketinde İcra Kurulu Başkanı olan ve Galataport projesinin de mühendisleri arasında bulunan 40 yaşındaki Ceren Ataman’ın ifadesine ulaşıldı. Sabah’ta konum alan havadise göre, Ataman’ın sadece 14 günde 1 milyon 750 bin abd parası ile 340 bin euro (36 milyon lira) nakit paranın yanı sıra yüklü miktarda mücevherini kaptırdığı öğrenildi. Paraları çekmek ve dolandırıcılara vermek için ise 3 farklı banka ve 3 farklı şubeden yüklü miktarda para topladığı saptandı.

YİNE AYNI TEZGAH…

Talihsiz kadın, dolandırıcıların ilk olarak özüsini 1 Kasım 2021 zamaninde saat 10.30 sularında evinde bulunan sabit telefon hattını aradıklarını söyledi. Ardından cep telefonunu da arayan dolandırıcıların, özülerini Terörle Mücadele şube Müdürlüğünde görevli polis memuru olarak tanıttıklarını, WhatsApp üzerinden bir de polis kimliği gönderdiğini aktardı.

“BENİMLE İLGİLİ GÖZALTI KARARI ALINDIĞINI SÖYLEDİ”

Ataman ifadesinde, “Benim hakkımda gizli bir soruşturma yürütüldüğünü, FETÖ’ye ait kara para aklama gibi işlemlerde benim de banka bilgilerimin karıştığını, hatta benimle ilgili gözaltı en yeniuçı edildiğını söyledi. Benim durumunda 48 kişi olduğunu, adıma farklı bankalarda kasalar açıldığını ve buna benzer şeyler ifade etti. Ardından hepsi bankalarda bulunan kasalardaki paralarımı çekmemi ve özülerine vermemi söylediler” dedi.

“SADECE PARALARI ALMAMI SÖYLEDİLER”

Kendisini dolandırıcıların yönlendirmesiyle parça parça olmak üzere toplamda 836 bin 400 abd parası ve 167 bin euro parzamanı kasalardan topladığını söyleyen Ataman, “İlk olarak 1 Kasım’da bir bankanın Tarabya şubesine ardından ise bir başka bankanın aynı muhitteki şubelerine giderek bu bankalarda bulunan kasalarımdan toplamda 240 bin abd parası ve 167 bin euro para topladım. Hatta ben şubelere gittiğimde telefonum sürekli aoldu. Bana mücevherleri değil sadece paraları almamı söylemişlerdi” ifadelerini kullandı.

“ÇOK DEĞİŞİK TAKTİKLER KULLANARAK İNANDIRDILAR”

Paraları topladıktan zaman en yenira özüsine eve gitmesi gerektiğini söylendiğini aktaran Ataman, “Fotoğraflarını çekip özülerine göndermemi istediler. Devamında paralar içerisinde F6, F7 ile start veryan seri no’lu paraların örgüt üyeleri tarafından değiştiğini bildirdiler. Çok değişik taktikler kullanarak ve söylemlerde bulunarak beni tamamen özülerine inandırdılar” dedi.

ÇANTAYI VERDİKTEN SONRA TEKRAR İLETİŞİME GEÇMİŞLER

“Parzamanı özülerine teslim etmemi isteyince ben de sorumluluktan kurtulmak için bunu kabul edip Sarıkonum Çzamanırbaşı’nda saat 22.00 sıralarında buluştum. 20 yaşlarında uzun ince yapılı, yüzü maskeli birisiydi. Bu paraları sırt çantasında bu şahsa teslim ettim” diyen Ataman, dolandırıcıların ardından özüsiyle tekrar iletişime geçtiğini aktardı.

“BİR KADIN BENİ GÖZETLEMİŞTİ”

Aynı 7 gün içinde 4. Levent’teki bir bankanın şubesinden 450 bin abd parasıı çekerek yine bu şekilde Tuzla taraflarında bir konume yönlendirildiğini belirten Ataman ifadesine şöyle devam etti:

“Bu kez Arapça meseleşan ince uzun yapılı 20 yaşlarında bir şahsa paraları gri bir sırt çantasında teslim ettim. Sonrasında benden hesaplarımdaki paraları çekip özülerine teslim etmemi istediler. 10 Kasım’da bir bankanın Tarabya’daki şubesinden 64 bin abd parası ve ertesi gün ise başka bir bankadan 11 bin 300 abd parası para topladım. Bu parzamanı çekerken bir kadın beni gözetlemişti.”

EŞİNE SÖYLEDİĞİNDE BAŞINA GELENİ ANLADI

Bu parzamanı da Fatih’te bir emlak ofisinin bulunduğu sokağa götürmesi istendiğini belirten Ataman, “Orada buluna genç bir şahsa karton torba içerisinde paraları teslim ettim. 15 Kasım’da ise farklı bir bankadan daha 71 bin abd parası para çekip Bakırköy’de başka bir şahsa daha teslim ettim. Bu şekilde benden paraları parmak izi çalışması yapmak amacıyla topladıklarını belirttiler. Eşime söylediğimde dolandırıldığımı bana bildirdi ve emniyete gelmek zorunda ktopladım. Beni dolandıran şahıslardan şikayetçiyim.” dedi.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Sinir krizi geçirdi, yapmadığı kalmadı! Sebebi şaşkına çevirdiSinir krizi geçirdi, yapmadığı kalmadı! Sebebi şaşkına çevirdi
Bodrum'a 8 km uzaklıkta...Ege adasına ağır silahlar!Bodrum’a 8 km uzaklıkta…Ege adasına ağır silahlar!
Işıklardaki korkunç infazın yeni görüntüsü ortaya çıktıIşıklardaki korkunç infazın yeni görüntüsü ortaya oldu

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.