Gelecek Hafta Altın İçin Neler Beklenmeli? İşte Tahminler - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1667199614 Gelecek Hafta Altin Icin Neler Beklenmeli Iste Tahminler
1 yıl önce
1 yıl önce

Gelecek Hafta Altın İçin Neler Beklenmeli? İşte Tahminler

Altın Cuma gününü yoğun sat sat baskısı altında tamamladı. Önümüzdeki 7 gün ise tamamen para politikasıyla ilgili. Çarşamba günü gelmesi olabilen dördüncü 75 baz puanlık faiz artırımı fiyatlandırılmışken, asıl merak edilen şey, FED’in Kasım toplantısından devamında faiz artırımını yavaşlatıp yavaşlatmayacağı.

Altın piyasasında neler yaşandı?

Birkaç veri, Kanada Merkez Bankası da dahil olmak üzere bazı merkez bankalarının daha küçük oran artışlarına geçtiğini gösteriyor. Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz gibi, bu da daha yavaş büyümeye ve yaklaşan bir durgunluğa işaret ediyor. Capital Economics’in kıdemli ekonomisti Michael Pearce, bu mesele hakkında dipdaki ifadeleri kullandı:

Küresel parasal sıkılaştırma döngüsünün en yoğun aşaması geçti mi? Fed’in gelecek 7 gün art arda 75 baz puanlık dördüncü artışını gerçekleştirmesi bekleniyor, buna rağmen bu artış ılımlı bir sıkılaşma sinyalleriyle gelebilir. Bu, Kanada Merkez Bankası’nın bu 7 gün 50 baz puanlık vites küçültmesini takip edecektir.

Daha yavaş bir faiz artırımı hızına geçmek altın için olumlu olacaktır. Bu nedenle bazı çalışanler değerli metal üzerinde daha fazla yükselişe geçiyor. RJO Futures kıdemli emtia çalışani Daniel Pavilonis, “Fed agresif faiz artırımından vazgeçmeye start veryacak” dedi. Pavilonis’e göre, Fed, faiz artırımlarında çok hızlı davrandı. Analiste göre, bir devamındaki toplantıda geri adımdan söz edilebilir. Ayrıca Pavilonis, altının birim bazında çok iyi fiyatlanmadığına dikkat etti. Doların düşüş yaşaması durumunda, altının oldukça iyi hareket edeceğini söylüyor.

FED’in faiz artırımına devam edeceğini savunanlar da var

Ancak, hepsi Fed’in ayağını gazdan çekmeye istekli olacağına ikna olmuş değil. OANDA kıdemli piyasa çalışani Edward Moya, “Daha fazla zzamanıflık işareti var” dedi. Analiste göre yatırımcılar, bunu fiyatlamak meselesunda şüpheli. Ancak bu, vites küçültmek için kolay bir çağrı olmayacak. Moya, “Piyasalar burada kzamanıtsızlaşıyor” diye ekledi. Piyasalar yine de güçlü bir işgücü piyasası duyurusı ve Kasım enflasyon raporundan etkilenme riski altında. Moya, önümüzdeki 7 günnın bu gelişmeler dolzamanısıyla dalgalı geçeceğini söylüyor. Analist, dipdaki ifadeleri kullanıyor:

Tüm katalizörlere rağmen, altın bir süre daha burada kalacak. Henüz pivot meseleşmalarına katılmakta tereddüt ediyorum. Pek çok Fed meseleşmacısı Aralık’ta 50 baz puana geçişi destekliyor, buna rağmen sanırım biz de dalgalı bir pazara giriyoruz.

17 Wall Street Analisti: Altın İçin Haftaya Bu Seviyeleri Bekleyin!

Bu sırada, İngiltere Merkez Bankası da önümüzdeki 7 gün faiz en yeniuçını verecek ve piyasa beklentileri 100 baz puan ile 50 baz puan arasında değişiyor.

FED’in faiz artırımlarını durdurması için ne gerekiyor?

Fed’in faizleri ne görecek şekilde yükseltmek istediğini gösteren terminal faiz de piyasalar için çok önemli. Birçok çalışan, FED’in yüzde 5’e ulaşana görecek şekilde duracağını düşünmüyor. Son toplantıda, Fed’in olabiliteleri, oranların bu yıl yüzde 4,4, gelecek yıl ise yüzde 4,6 yükseldiğini gösterdi. Gelecek 7 günki toplantıdan devamında, beklentilere göre, Fed bu yıl faiz oranlarını 375 baz puan artırarak federal fon oranını yüzde 3,75-4’e çıkaracaktı. ING uluslararası baş ekonomisti James Knightley, dipdaki ifadeleri kullandı:

Ne yazık ki, veriler doğru yönde hareket etmiyor. Fed’in hızını anlamlı bir şekilde yumuşatması için çekirdek TÜFE artışlarının aylık bazda yavaşlama görmemiz gerekiyor. Bu aşamada, bunun Aralık FOMC toplantısında gerçekleşeceğinden emin değiliz, bu nedenle mevcut 50 baz puanlık görüşümüze kıyasla, beşinci 75 baz puanlık bir artış görmemiz daha olası.

6 Analist: Altın Fiyatları İçin Bu Seviyelere Hazırlanın!

Altın için destek ve direnç seviyeleri

Altının destek seviyeleri 1.675 birimdan 1.620 birima düştü. MKS PAMP metal stratejisti Nicky Shiels, şimdiye görecek şekilde bu seviyenin daha güçlü bir ABD birimı ve daha en çok Hazine getirilerine rağmen korunduğunu söyledi. Bu yazının yazıldığı sırada, Aralık Comex altın vadeli işlemleri 7 günlık yüzde 0,7 düşüşle 1,644,10 birim seviyesinde işlem görüyordu. Shiels, dipdaki ifadeleri kullandı:

Fiyatlar, Ekim zamanı boyunca risk varlıklarından genel olarak düşük performans gösterdi, buna rağmen Çin ve ABD teknolojisindeki servet tahribatı göz önüne edildiğında ay en yeniuna görecek şekilde iyi bir şekilde ketti. Akışlar toplamda oldukça tarafsızdı, fiyatlarda aylık bazda yalnızca yüzde 1’lik bir düşüş gördük.

Haftaya Altın Fiyatını Belirleyecek Olaylar ve Tarihler!

Gelecek 7 gün için önemli veriler

  • Salı: ABD ISM imalat PMI
  • Çarşamba: ABD ADP tarım dışı istihdam, FED faiz oranı en yeniuçı, Powell basın toplantısı
  • Perşembe: İngiltere Merkez Bankası faiz en yeniuçı, ABD işsizlik başvuruları, ABD ISM imalat dışı PMI
  • Cuma: ABD tarım dışı istihdam

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım