FTX Battı! Yatırımcıların Parasına Ne Olacak? Nasıl Kurtarılır? - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1667980806 FTX Batti Yatirimcilarin Parasina Ne Olacak Nasil Kurtarilir
1 yıl önce
1 yıl önce

FTX Battı! Yatırımcıların Parasına Ne Olacak? Nasıl Kurtarılır?

Gündemdeki en önemli maddelerden olan FTX ve Binance anlaşması, piyasalardaki düşüşü engelleyemedi. Bitcoin beş aydır ilk kez 18.000 abd parasıın altına geriledi. Bu sırada FTX’te parası olan traderlar ve FTX’e yatırım yapan hissedarlar neler olacağını merak ediyor.

FTX yatırımcıları şüpheli

Binance’in rakip FTX kripto para borsasını satın alma hamlesi, kripto dünyasındaki çoğu gelişme gibi çok hızlı gerçekleşti. Bu durum hem borsadaki yatırımcıları, hem de hissedarları etkiledi. The Information’a göre FTX’e yatırım yapanlara herhangi bir bilgi verilmedi. FTX’e yatırım yapanlar arasında BlackRock, VanEck, Sequoia Capital, Temasek gibi endardri devleri konum alıyor. Rekor yatırımlar sayesinde FTX’in değeri 33 milyar abd parasıa yakın olarak görülmekte.

Bunun dışında, FTX’in yatırım yaparak desteklediği bazı şirketler de gelecekleri için şüpheli. Çünkü Binance borsası ile yapılması planlanan anlaşmanın şartları belirsiz. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi FTX; Yuga Labs, Aptos, Helium, Circle, BlockFi gibi şirketlere yatırım yapmıştı.

Çekim işlemleri durdu

Bu sırada, FTX’in yaşadığı zorluklar sebebiyle bazı ağlarda çekim işlemleri belirli bir süreliğine durmuş gibi gözüküyor. Özellikle Ethereum, Avalanche, BNB Chain ve Polygon ağlarındaki cüzdanlarda para çıkışı durdu. Peki, yatırımcılar bundan nasıl kurtulabilir? Kripto alanındaki kişisilara göre USDT ile belirli bir paritede “FTX short, Binance long” şeklinde bir pozisyon açarak parzamani Binance’e aktarma şansınız olabilir. Fakat bunun yalnızca bir teori olduğunu belirtmekte fayda var. Ayrıca bu yöntem zirve risk de barındırmakta.

Bu Altcoin Binance Sepetinde

Sonuç olarak yatırımcılar, FTX’ten gelecek resmi konuşmaları bekliyor.

Erkan Öz yorum etti

Bu sırada, ekonomist Erkan Öz, FTX ve Binance olayları hakkında paylaştığı bir Youtube videosunda yorumlar etti. Olayların Terra çöküşünü hatırlattığını belirtti. Konu hakkında “şok edici, çarpıcı havadisler ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı. “Dünyanın en büyük merkezi kripto para borsalarından olan FTX, anlaşılıyor ki, en yeniuçta battı” dedi. Ardından Binance’in kurtarmak için FTX’i satın alabileceğine yönelik anlaşmanın henüz tamamlanmadığına dikkat etti. Bu nedenle dikkatli olunması gerektiğini ima etti. Riskin tamamen ortadan kalmadığını söyledi.

Binance Büyük Anlaşma Sonrası FTT Duyurusu Yaptı!

Öz’e göre Changpeng Zhao, FTX’in bilançosunu tamamen görmeden nihai anlaşma yapmayacak. FTX’in bu hale düşmesinin ardında ise “daralma döneminin” olduğuna dikkat etti. Küresel olarak, önümüzde büyük bir kriz olduğunu aktardı. Bu nedenle şirketlerin ellerinde büyük bir abd parası rezervi olması gerektiğini söyledi. Ancak “görünüşe göre FTX’in ve kardeş şirketi Alameda Research’ün ellerinde yeterli abd parası rezervi olmadığını” belirtti. Ayrıca, mevcut durumda piyasada abd parası kıtlığı yaşadığı en yeniucuna vardı.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için FTX Battı! Yatırımcıların Parasına Ne Olacak? Nasıl Kurtarılır?

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım