FTX, ABD Enflasyon Verilerinin Açıklanmasının Ardından Erişim Sıkıntısı Yaşadı: CEO’dan Açıklama - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
FTXden Merge Aciklamasi Bu 3 Agdaki Islemler Askiya Alinacak
2 yıl önce
2 yıl önce

FTX, ABD Enflasyon Verilerinin Açıklanmasının Ardından Erişim Sıkıntısı Yaşadı: CEO’dan Açıklama

Birçok kişisi bugün ABD enflasyon verisinin açıklanmasının ardından kripto para piyasasında yaşanan fiyat hareketliliği sırasında kripto para borsası FTX’e erişimde sıkıntı yaşadığını bildirdi.

Bugün Türkiye saati ile 15.30’da ABD enflasyon verileri açıklandı ve hem geleneksel piyasalarda hem de kripto paralarda büyük fiyat hareketlilikleri görüldü. Bitcoin’in fiyatı 22.700 abd parasıdan 21.400 abd parasıa hızlı bir düşüş gerçekleştirirken kişisilar yaşanan fiyat hareketliliği sırasında FTX borsasının ara yüzüne erişim meselesunda ciddi sorunlar yaşadı.

Bir Twitter kişisisının FTX CEO’su Sam Bankman-Fried‘ı etiketlekonumek “FTX tekrardan mı çöktü? Yeni bir targünicıya geçme zamanı.” paylaşımı yapmasının ardından CEO Twitter üzerinden şu yorumlarda bulundu:

Bunun için üzgünüm. FTX aslında çökmedi buna rağmen web sitesi birçok insan için oldukça sinir bozucu olan otomatik olarak yenilemeyi devreye soktu ve bunun için anlık ayarlamaler etti.
Kripto para araştırma platformu CoinGlass‘a göre, hareketlilik sırasında kripto para vadeli işlemler piyasasında bir saat içerisinde 110 milyon abd parası tasfiye oldu. Bu miktarın 20 milyon abd parasıı ise o esnada erişim sorunları yaşayan FTX borsasında gerçekleşti.

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.