FOMC ve TÜFE Verileri Açıklanacak: Altın Bu Seviyelere Gidebilir! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1665619208 FOMC ve TUFE Verileri Aciklanacak Altin Bu Seviyelere Gidebilir
1 yıl önce
1 yıl önce

FOMC ve TÜFE Verileri Açıklanacak: Altın Bu Seviyelere Gidebilir!

Yatırımcılar, Fed tutanaklarından ve bu 7 gün açıklanacak enflasyon verilerinden ABD parasal sıkılaştırmasının hızına dair daha fazla ipucu arıyor. Bu ortamda altın fiyatları, Çarşamba günü dar bir aralıkta işlem görüyor. Analistler piyaszamani yorumluyor ve olabilitelerini paylaşıyor.

“Fed ne görecek şekilde agresif olursa, altın o görecek şekilde az çekici görünüyor”

Spot altın, Salı günü dokunduğu bir 7 günnın en düşük seviyelerine yakın seyrediyor. Yazı sırasında 1.662,98 abd abd dolarııdan işlem görüyor. ABD altın vadeli işlemleri ise %0,9 düşüşle 1.671 abd abd dolarııa geriledi. Yatırımcılar, Fed’in Eylül toplantısının tutanaklarının yzamaninlanmasını bekliyor. Odak noktası buna ek, Fed’in faiz artırımı yörüngesine biraz ışık tutacak olan Perşembe günkü enflasyon verisinde. DailyFX döviz stratejisti Ilya Spivak, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Altın fiyatları, konsolide oluyor. Fed tutanakları ve TÜFE raporu açıklandığında, büyük olay riskleri öncesinde piyasada bir duraklama var. Fed ne görecek şekilde agresif olursa, altın o görecek şekilde az çekici görünüyor. Piyasa, tutanakların Fed’in sıkılaştırma iştahını teyit etmesini bekliyor.

“Fiziksel talep artmaya devam edecek, yine de sınırlı kalacak”

Altın bir enflasyon riskinden korunma aracı olarak kabul görür. Ancak yükselen faiz oranları, getirisi olmayan külçenin cazibesini azaltıyor. Cleveland Federal Rezerv Bankası Başkanı Loretta Mester, bu yıl büyük miktarda faiz artırımına rağmen, merkez bankasının yükselen enflasyonu henüz kontrol altına almadığını ve sıkı para politikasını ilerletmesi gerekeceğini söyledi.

Bu arada Uluslararası Para Fonu (IMF), enflasyondan, savaş kaynaklı enerji ve gıda krizlerinden ve keskin en çok faiz oranlarından kaynaklanan çarpışan baskıların dünyzamani durgunluğun eşiğine ittiği meselesunda bildirdi.

Fiziksel cephede, Standard Chartered bir notta Hindistan’da start veryan festival-düğün alımlarıyla talebin artmaya devam edeceğini kaydetti. Ancak 2021’in dördüncü çeyreğinde olduğu görecek şekilde güçlü olmasını beklemediğini söyledi.

1665619206 177 FOMC ve TUFE Verileri Aciklanacak Altin Bu Seviyelere Gidebilir

“Altın, reel faizlerdeki artışa karşı güçlü bir şekilde dayandı”

Bununla birlikte, piyasa hala enflasyon verilerinin ve Fed tutanaklarının bir zaman en yeniraki Fed toplantısına giderken nasıl oynayacağını görmek için bekliyor. Bu yüzden, TD Securities emtia stratejisti Ryan McKay, şu yorumu yapıyor:

Günlük fiyat hareketinin çoğu bu noktada oldukça gürültülü. Altın, reel faiz oranlarındaki artışa karşı oldukça güçlü bir şekilde dayandı. Bu yüzden, orada dip yönlü bir miktar yakalama olduğunu düşünüyorum.

Altın

“Altın için bir yükseliş durumu yaratmak zor”

OANDA kıdemli piyasa danışmanıi Craig Erlam, geçen 7 gün rallinin boşa olduğını görünce şaşırmadığını söylüyor. Erlam, piyasaların ABD enflasyon verilerine ve Kasım zamanindaki bir zaman en yeniraki Fed faiz artırımına hazırlanırken değerli metalin yakın vadede ne görecek şekilde düşeceğini merak ediyor. Analist, yorumunun ardından şu seviyelere işaret ediyor:

İleriye izlendiğiğında, en en çok enflasyon henüz gelmemiş olabilir. Faiz artırımlarının böyle bir senaryoya görecek şekilde devam edebileceği düşünüldüğünde, altın için bir yükseliş durumu yaratmak zor. Aşağı yöndeki kilit seviyeler, 1.620 abd abd dolarıı ve ardından 1.600 abd abd dolarıı. Eğer toparlanmzamani başarırsa, en yeni aylarda tekrar tekrar döndüğü bir seviye olduğu için 1.685-1.690 abd abd dolarıı ilginç görünüyor.

Altın

ABD TÜFE raporuna göre senaryolar

FXTM piyasa verii yöneticisi Lukman Otunuga’ya göre, altının bu 7 gün nerede en yenia ereceği, büyük olasılıkla Perşembe günkü ABD enflasyon verilerinden etkilenecek. Buradan hareketle danışmanı, şu seviyelere dikkat çekiyor:

Ateşli bir TÜFE raporu, neredeyse kesinlikle agresif faiz artırımı bahislerini güçlendirecek. Sonuçta abd abd dolarıı ve Hazine faizlerini artıracak. Bu nedenle altın tehlike altında. Böyle bir gelişmenin, değerli metali 1.655 abd abd dolarıı, 1.615 abd abd dolarıı ve 1.600 abd abd dolarııa sürüklemesi mümkün. Beklentileri ıskalayan bir enflasyon raporu, muhtemelen altın boğalarının mücadele etmesi için alan sağlayacak. Bunun da psikolojik 1.700 abd abd dolarıı seviyesine geri dönüş yolunu açması olası.

1665619206 769 FOMC ve TUFE Verileri Aciklanacak Altin Bu Seviyelere Gidebilir

“Sarı metal ani değişim fark edilmeden ilerlemez”

Société Générale’nin stratejistleri, makro sürücülerin büyük short kapamzamani teşvik ettiğini söylüyor. Bu yüzden 4 Ekim’de en yenia eren 7 günda altının %6,0 değerlendiğını kaydediyor. Bu bağlamda, şu açıklamzamani yapıyor:

Altın, verilerin 2006’da toplanmaya start vermasından bu yana üçüncü en büyük rakam olan 4,7 milyar abd abd dolarıılık güçlü short kapama yaşadı. Bu, 10 Ağustos’ta start veryan ve altının toplam düşüş akışının 14,4 milyar abd abd dolarııa ulaştığı yedi 7 günlık bir eğilimi tersine çevirdi.

Bu arada, DXY endeks, %3,5 düşerken, ABD 10y reel getirisi 22 baz puan kaybetti. Ancak ikincisindeki düşüş doğrusal değildi. Stratejistler, değerlendirmelerine şu yönde devam ediyor:

Bu, değerli metali yabancı yatırımcılar için daha ucuz ve Hazine gibi gelir getirici varlıklardan daha çekici hale getirdi. Dolzamanisıyla talebi ve fiyatları artırdı. Ukrayna’daki savaşı çevreleyen jeopolitik şüpheler ve en çok faiz ortamının ekonomiler üzerindeki yıkıcı etkisi, altına ek destek sağlamış olabilir.

Altın

“Altın, savunmada kalmaya devam edecek”

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere altın, tekrar geriliyor. Commerzbank’taki stratejistler, artan getiriler abd abd dolarııı yükseltirken sarı metalin teklifte kalmasını bekliyor. Stratejistler, görüşlerini şu şekilde izah ediyor:

ABD abd abd dolarııı, yeniden belirgin şekilde güç kazanıyor. Ayıca Fed, daha da belirgin faiz artırımları öngörüyor. Bu yüzden tahvil getirileri artıyor. Bunlar da yenilenen fiyat zzamaniflığını tetikledi. Piyasa bazlı enflasyon beklentilerini kullanan reel ABD faiz oranını Ağustos 2009’dan bu yana en en çok seviyesinde. Bu, altını faizsiz bir yatırım olarak daha az çekici hale getiriyor. ABD abd abd dolarııının yarattığı ters rüzgar ve artan reel getiriler devam ettiği sürece, altın muhtemelen savunmada kalmaya devam edecek.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım