Finlandiya El Konan Kripto Paraları Satabilecek Aracıları İhaleye Çağırdı - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Finlandiya El Konan Kripto Paralari Satabilecek Aracilari Ihaleye Cagirdi
3 yıl önce
3 yıl önce

Finlandiya El Konan Kripto Paraları Satabilecek Aracıları İhaleye Çağırdı

Finlandiya Gümrük İdaresi devletin ele geçirdiği bir miktar Bitcoin’in ve daha farklı kripto paraların güvenli bir şekilde satışa çıkarılabilmesi için konuyla ilgili aracı kurumları ihaleye çağırdı.

Perşembe günü yapılan açıklamaya göre 250.000 euro değerinde olması beklenen ihale kapsamında aynı anda üç farklı şirket ile iki yıllığına anlaşma sağlanabilecek.

Finlandiya Gümrük İdaresi, gelecekte yürütülecek operasyonlarda daha fazla miktarda kripto para ele geçirilebileceği için ihalenin değerinin 2 milyon euroya kadar çıkabileceğini açıkladı.

Gümrük İdaresi Finansal Yönetim Direktörü Pekka Pylkkänen, bunları ve devletin ilerleyen zamanlarda el koyabileceği daha farklı kripto paraları güvenli bir şekilde satışa çıkarabilmek için “kalıcı bir prosedür” oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Yapılan resmi açıklamada, “Finlandiya Gümrük İdaresinin ana amacı, bu kripto paraların güvenli bir şekilde satıldığından ve bunların kara para aklamak, yasa dışı faaliyette bulunmak için kullanılmasının önlendiğinden emin olmaktır.” ifadesine yer verildi.


Görsel: Central Helsinki and southern end of Mannerheimintie, seen from Erottaja Fire Station. (Wikimedia Commons, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım