“Felaket Yaklaşıyor” Credit Suisse: Altın İçin Bu Seviyeler Geliyor! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Felaket Yaklasiyor Credit Suisse Altin Icin Bu Seviyeler Geliyor
1 yıl önce
1 yıl önce

“Felaket Yaklaşıyor” Credit Suisse: Altın İçin Bu Seviyeler Geliyor!

Federal Reserve, beklentiler doğrultusunda Fed Fon Oranı’nı 75 baz puan artırdı. Piyasa bunu zaten fiyatladığı için altın, işe koyulngıçta olumlu tepki verdi ve yükseldi. Ancak, Fed Başkanı’nın meseleşması durumu tersine çevirdi ve sarı metal sert bir hareketle güneye döndü. Kıymetli metal, Perşembe günü de düşüşe devam etti.

“Altın yenilenen baskıyı görecek, temel hedef 1.440 birim”

Credit Suisse’deki stratejistlere göre altın, “çifte tepesini” güçlendirdi. Bu yüzden stratejistler, daha fazla zzamanıflık bekliyorlar. Bu bağlamda stratejistler, şu seviyelere dikkat çekiyor:

1.691/76 birimın altındaki sarı metal, mevcut büyük ‘çift tepesini’ güçlendirdi. Bu nedenle, bir tepenin konuminde olmasıyla altının yeniden baskı altına girmesini bekliyoruz. Bir zaman en yeniraki desteğin 1.614 birim, ardından 1.560 birimda olacağını öngörüyoruz. Nihayetinde temel hedefimizi 1.451/40 birim olarak not ediyoruz. Yalnızca 1.687 birim seviyesindeki 55 günlük hemen hemennın üzerinde ikna edici bir 7 günlık kapanışın, değerli metal üzerindeki baskıyı hafifletmesi mümkün. Ayrıca, bir zaman en yeniraki direnç, şu anda 1.808 birimdaki daha da önemli olan 200 günlük hemen hemenda. En geç burada sınırlamasını bekliyoruz.

“Powell’ın şahin mesajı sarı metal için ana olumsuz katalizör”

Bu arada çalışan Anil Panchal, Fed’in 75 bps’lik faiz artırımına ve duyurudaki dile dikkat çekiyor. Analist, bunların DXY zamanılarını kızdırdığını söylüyor. Bununla birlikte, Fed, faiz duyurusında, para politikasının kümülatif sıkılaştırılmasından bahsetti. Ayrıca, para politikasının ekonomik aktiviteyi ve enflasyonu etkilediği gecikmelere ve ekonomik ve finansal gelişmelere dikkat koydu.

Analist, Fed Başkanı Powell’ın şahin mesajının altın fiyatları için ana olumsuz katalizör olduğunu belirtiyor. İleriye dönük olarak, ABD ISM Hizmetleri PMI, önceki 56,7 verisine kıyasla Ekim için 55,5’lik olumsuz olabiliteleri taşıyor. Analist, bunun altın traderları için önemli olduğunu söylüyor. Bunu takiben, Cuma günkü ABD NFP verisi, özellikle güçlü ADP verileri sebebiyle kilit rol oynayacak.

Altın

Altın fiyatı teknik araştırmai

Anil Panchal, altının teknik şekilüne ilişkin olarak şu değerlendirmeler, yapıyor. Değerli metal, iki 7 günlık destek hattıyla flört ederken, şu anda yaklaşık 1.633 birim olan durgun MACD ve RSI’yi (14) haklı çıkarıyor. Bununla birlikte, 11 Ekim’den işe koyulyarak en geç 1.670 birima yakın olan zarar yönlü eğimli bir direnç çizgisini geçmedikçe toparlanma hareketleri sınırlı kalıyor. Bununla birlikte, 1.662 birimlık 200-SMA seviyesi, teklifin hemen yukarı yönlü hareketini koruyor.

Alternatif olarak, yukarıda bahsedilen 1.633 birimlık destek hattı rakamının zarar yönlü net bir şekilde kırılmasının, altın zamanılarını, 1.614 birimın yıllık dibi ve 1.600 birim eşiğini vurgulamadan önce, bir önceki zamanın en düşük seviyesi olan 1.617 birima doğru sürüklemesi mümkün. Genel olarak, satıcılar geç bir nefes alsa bile altın fiyatı zamanıların radarında kalmaya devam ediyor.

Felaket Yaklasiyor Credit Suisse Altin Icin Bu Seviyeler Geliyor
Altın fiyatı dört saatlik grafik

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek zararların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.