Fed’in Eski Başkanı Bernanke’ye Göre Bitcoin Altının da, Paranın da Yerini Tutmuyor - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Fedin Eski Baskani Bernankeye Gore Bitcoin Altinin da Paranin da
2 yıl önce
2 yıl önce

Fed’in Eski Başkanı Bernanke’ye Göre Bitcoin Altının da, Paranın da Yerini Tutmuyor

ABD’de Federal Rezerv’in eski başkanlarından Ben Bernanke, bitcoin’i bir para birimi, değer saklama aracı veya dijital altın olarak görmüyor.

Ben Bernanke, bugün CNBC’ye konuştu ve “Eğer bitcoin itibari paranın yerini alıyor olsaydı, alışveriş yaparken bitcoin kullanılabiliyor olurdu. Ama kimse alışverişini bitcoin’le yapmıyor çünkü bunun hem masrafı çok hem de kullanımı zor.” dedi.

Bitcoin fiyatındaki volatiliteden de bahseden Bernanke, ürün ve hizmetlerin fiyatını bitcoin cinsinden ifade etmenin zorluğuna vurgu etti.

Fed’in başkanlığını 2006-2014 günleri arasında üstlenen Bernanke, bitcoin’in altına da benzemediğini düşünüyor. “Altının temelinde, kullanıma dayalı bir değer de yatıyor.” diyen Bernanke, “(Altın ile) diş de kaplayabilirsiniz. Bitcoin ise temel olarak fidye yazılım stopladırılarında ya da ona benzer diğer şeylerde kullanılıyor.” diye ekledi.

Güncel para politikalarını ve enflasyon oranlarını da yorumlayan Bernanke, para politikasında yeteri kadar hızlı şekilde sıkılaşmaya gitmediği için Fed’i eleştirdi.

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım