FED Tutanakları Yzamanımlandı: Altın ve Bitcoin Etkilendi! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
FED Tutanaklari Yzamanimlandi Altin ve Bitcoin Etkilendi
2 yıl önce
2 yıl önce

FED Tutanakları Yzamanımlandı: Altın ve Bitcoin Etkilendi!

Fed, Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Eylül zamanı toplantısının tutanaklarını yzamanımladı. Tutanaklara göre Fed, ekonomi yavaşlasa bile enflasyonu düşürme taahhüdünü sürdürüyor. Fed Tutanakları yzamanımlanmasından zaman en yenira altın ve kripto piyasası ciddi bir tepki vermedi.

Fed Tutanakları politika duruşunda en yeniuçlılığa işaret ediyor

Federal Reserve, yürüyüş rotasına ve hızına ilişkin ipuçları sağlayan Eylül zamanı Fed Tutanakları’nı yzamanımladı. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Fed yetkilileri, zirve enflasyonu düşürme hedeflerine ulaşmak için daha kısıtlzamanıcı bir politika duruşu benimsemeleri ve sürdürmeleri gerektiğine en yeniuç verdiler.

Birçok katılımcı, komite hedeflerine ulaşmak için gerekli olan federal finansman yoluna ilişkin değerlendirmelerini artırdı. Pek çok katılımcı, politika yeterince kısıtlzamanıcı bir düzeye ulaştığında, bir süre orada tutulmasının uygun olacağını belirtti. Birkaç katılımcı, politika daha kısıtlzamanıcı hale geldikçe risklerin daha iki taraflı hale geleceğini olabilite etti. Birkaç katılımcı ise gerektiği görecek şekilde kısıtlzamanıcı bir duruşu korumanın önemini vurguladı.

Yavaşlayan bir işgücü piyasasına rağmen, yetkililer faiz oranlarını yükseltmeye en yeniuçlılar. Ayrıca Fed Tutanakları, Fed meseleşmacılarından duyduğumuz retoriğe göre biraz daha az şahin olarak alınabilir. Bu yüzden, bir Fed pivotuna doğru eğilmesi muhtemel. Bu çıkarım ise daha çok şu ifadelere dayanıyor:

Birkaç katılımcı, ekonomik şekil üzerinde önemli olumsuz etki riskini azaltmak amacıyla, daha fazla politika sıkılaştırmasının hızını ayarlamanın önemli olacağını kaydetti.

Altın ve kripto piyasası tutanaklara tepkisiz ktopladı

Bu arada, altın ve kripto para piyasası baskı altında kalmaya devam ediyor. Ancak Federal Rezerv artan enflasyon tehdidini azaltmak için para politikasını sıkılaştırmaya en yeniuçlı olduğu için piyasalar, ciddi anlamda yeni bir fiyat hareketi görmüyor. Fed, ekonomiye yönelik artan dip yönlü riskler görse de, Eylül zamanı para politikası toplantısının tutanakları, komitenin faiz oranlarını yükselterek enflasyonu düşürmeye odaklanmaya devam ettiğini gösteriyor. Politika yapıcılar, şu hususun altını çiziyor:

Katılımcılar, enflasyonu Komitenin %2 hedefine döndürme meselesundaki güçlü taahhütlerini yinelediler. Birçoğu, işgücü piyasası yavaşlasa bile bu rotada kalmanın önemini vurguladı.

Fed Tutanakları

Bazı danışmanılerine göre, Fed Tutanakları, ABD para politikası hakkında çok fazla yeni bilgi ortaya çıkarmadı. Forexlive baş döviz stratejisti Adam Button, şunları kaydediyor:

Burada pek bir şey göremiyorum. Bu bir sürpriz değil. Fed ve piyasa, %4,75 civarında yürüyüş ve ardından duraklama ile uyumlu. Piyasalar, manşetlerde büyük ölçüde hareketsiz ktopladı.

Altın piyasası, tutanaklardaki şahin hissiyatı büyük ölçüde görmezden geldi. Spot altın, basın zamanında %0,37 artışla 1.672 birimdan işlem görüyordu. Kripto para piyasası da benzer bir tepkisizlik içinde. Lider kripto Bitcoin (BTTC), günlük bazda %0,70 artışla 19.144 birim seviyelerinde geziyor. Fed Tutanakları, beklentilerden ve Fed meseleşmacılarından farklı bir şey ortaya koymadı. Bu yüzden, altın ve kripto piyasasındaki tepkisizlik, aslında çok da anormal değil.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.