Eski ABD Başkanı Trump, Stormy Daniels ile ilgili suçlamalarla iddianameye dahil edildi - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
President Donald Trump
1 yıl önce
1 yıl önce

Eski ABD Başkanı Trump, Stormy Daniels ile ilgili suçlamalarla iddianameye dahil edildi

Büyük jüri, eski başkan Trump’ı porno yıldızı Stormy Daniels’e yapılan 130.000 sterlin (105.000 pound) ödemeyle ilgili suçlamalarla iddianameye dahil etti.

Suçlamalar henüz kamuoyuna açıklanmadı ve Trump’ın avukatı cuma günü suçlamaları henüz okumadığını söyledi.

Bir güvenlik yetkilisi, ismini vermeden konuşarak, Trump’ın salı günü yetkililere teslim olmadan önce özel uçağıyla pazartesi günü New York’a uçacağını söyledi. İşlem muhtemelen onlarca veya belki de yüzlerce Gizli Servis ajanının dahil olacağını da ekledi.

Yetkili, Trump’ın kelepçelenmeyeceğini ve kelepçelerin genellikle kaçma veya güvenlik riski oluşturan şüpheliler için kullanıldığını belirterek, ekledi.

Duruşma yerel saatle 14:15’te (19:15GMT) gerçekleşecek.

Trump’ın avukatı Joe Tacopina, ABC News’a verdiği demeçte Trump’ın Salı günü mahkemede “muhtemelen” görüneceğini ancak henüz kesin bir şey olmadığını söyledi. Savcılar “bu şeyden alabilecekleri her türlü tanıtımı almaya çalışacaklar” dedi ve “başkan kelepçelenmeyecek” diye ekledi.

Güvenlik FBI, NYPD, Gizli Servis ve New York City mahkeme memurları tarafından koordine ediliyor. Kaynaklar, Trump’a, savcılara, jüri üyelerine veya halka yönelik saldırı olasılıklarına karşı hazırlık yaptıklarını söylüyorlar. Savcılık makamı “birçok tehdit” aldı, kaynaklar söyledi.

Cuma sabahı, mahkeme binasının etrafındaki sokaklar sakin olsa da önlemler gelecek hafta neler olacağına dair beklentilerle alınıyor. Polisler devriye geziyor ve güvenlik planları yapılıyor. Eski başkanın mahkemede olduğu zaman bölgenin kilitleneceği bekleniyor.

Politico’ya göre, savcılık makamı başlangıçta Trump’tan cuma günü teslim olmasını istemişti, ancak daha fazla güvenlik hazırlığı için daha fazla zaman gerektiği gerekçesiyle bu talep reddedildi.

76 yaşındaki Trump suçlamaları reddetti. Bu davayla karşı karşıya kalan ilk mevcut veya eski ABD başkanıdır.

Henüz mühürlenmiş olan iddianamede kaç suçlama bulunduğu net değil. Medya raporları eski başkanın iş dolandırıcılığıyla ilgili 30’dan fazla suçlama ile karşı karşıya olduğunu söyledi ve Tacopina Perşembe günü 34 olacağını düşündüğünü söyledi. Ancak Cuma günü kaç suçlama olduğunu bilmediğini söyledi.

“Onların konusu nedir, hangi suçlamalara dayanıyorlar biliyoruz. Ancak tam sayıyı veya nasıl hazırlandıklarını bilmiyoruz” dedi.

Cuma günü Trump, dava dosyasına atanan hakime saldırarak soruşturmanın güvenilirliğini zayıflatma ve savunmasında destek sağlamak için harekete geçti.

Cumhuriyetçiler – Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy dahil – Manhattan savcısının gelecek yılki başkanlık seçimlerini etkilemek için ceza adalet sistemini silahlaştırdığını iddia ettiler. Trump’ın senatoya aday sürülen Georgia Temsilcisi Marjorie Taylor Green ise takipçilerine protesto yapmalarını çağırdı ve gelecek hafta New York’ta hazır olacağını söyledi.

Bunun üzerine Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg, suçlamaların New York vatandaşları tarafından yerine getirildiğini ve eski başkanın veya Kongre’nin işlemlere müdahale edemeyeceğini belirtti.

Washington’da, Kongredeki yasama organlarının güvenliğinden sorumlu olan ABD Kongre Polisi, protestoların ülke genelinde gerçekleşeceğine inandıklarını ve ABD Kongresi’nde güvenliği artırmak için planları olduğunu açıkladı.

2016 yılında yetişkin film yıldızı Stormy Daniels, 2006 yılında eski başkan Trump ile yaşadığı iddia edilen bir aldatma ilişkisi hakkında medya kuruluşlarına satış yapmayı teklif etmişti. Trump’ın ekibi bunu öğrendi ve avukatı Michael Cohen sessiz kalmak için Daniels’e 130.000 dolar ödedi. Bu yasa dışı değildir.

Ancak Trump, Cohen’a ödeme yaptığında kayıt ödemenin yasal ücretler için yapıldığını belirtti. Savcılar, bu durumun iş kayıtlarını yanıltmak anlamına geldiğini iddia ediyor ve bu New York’ta bir suç olarak kabul ediliyor.

Başkan Joe Biden, Mississippi’ye bir gezideyken gazeteciler tarafından konuyla ilgili sorulmasına rağmen iddianame hakkında yorum yapmayı reddetti.

Tacopina, Trump’ın “açıkça başkandan çok farklı siyasi görüşlere sahip bir savcı tarafından takip edildiğini” söyledi ve bu nedenle vaka “çok rahatsız edici” dedi.

Eski başkanın suçlamalardan hiç endişe duymadığını söyleyen Tacopina, “O üzgün, kızgın. Siyasi olarak zulüm görüyor. Bu hem sağda hem solda birçok kişi için açık” diye konuştu.

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.