Ekonomistler: Altın Sırasıyla Bu Seviyeleri Kırabilir! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1667671210 Ekonomistler Altin Sirasiyla Bu Seviyeleri Kirabilir
1 yıl önce
1 yıl önce

Ekonomistler: Altın Sırasıyla Bu Seviyeleri Kırabilir!

ABD ekonomisinin Ekim zamaninda olabilenden daha fazla istihdam yarattı. Buna rağmen altın, sert bir hareketle 1.670 abd ABD parasıı seviyesinin üzerine çıkmzamani başardı. Bazı piyasa çalışanlerine göre, kritik bir resesyon belirtisi kırk yılın en zirve seviyesine ulaştığı için altın Fed’in agresif faiz oranı duruşundan artık korkmuyor.

“Resesyon tehdidi altın fiyatlarını desteklemeye devam edecek”

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere altın fiyatları, ABD NFP verisi devamındası önemli bir ivme görüyor. Bu, aynı zamanda Federal Rezerv’in faiz oranlarını sıkılaştırmada en yeni kez bu görecek şekilde agresif olduğu 1980’lerden bu yana en kayda değer getiri eğrisi tersine çevrilmesi.

Aralık altın vadeli işlemleri en en yeni, gün için %2,84 artışla 1.677 abd ABD parasııdan işlem gördü. Fiyatın 1.621 abd ABD parasııa yakın geçen zamanin en düşük seviyesinin üzerinde kritik desteği tutmzamani başarması, altın piyasasına da yardımcı oluyor. Pek çok ekonomist, verim eğrisinin tersine çevrilmesinin her zaman bir durgunluktan önce geldiğini belirtiyor. Saxo Bank emtia stratejisi başkanı Ole Hansen, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Resesyon tehdidi 40 yılın en zirve seviyesinde. Bu ad altın fiyatlarını desteklemeye devam edecek.

“Bu ortam sarı metal için yukarı yönlü olacak”

Piyasalar, Federal Rezerv’in 2023 yılına görecek şekilde agresif bir şekilde faiz oranlarını yükseltmesini beklemeye devam ediyor. Bununla birlikte, Hansen, durgunluk tehdidi gerçekleştikçe bu beklentilerin muhtemelen hızla değişeceğini söylüyor. Bu bağlamda stratejist, şu açıklamzamani yapıyor:

Yatırımcılar, Fed’in enflasyonu %2 hedefine geri getiremeyeceğini çabucak anlayacak. %4 ile %5 arasında daha yavaş bir ekonomik büyüme ve enflasyon görmeyi bekliyoruz. Bu ortam altın için yukarı yönlü olacak.

Dünya Bankası Tarih Verdi: Altın Bu Seviyelere Düşecek!

“Bu korku büyüdükçe altın çok daha çekici hale geliyor”

Bu arada, Dünya Altın Konseyi, üçüncü çeyrekte küresel fiziksel altın talebinin %28 uçtuğını açıkladı. Bunun ardından geçtiğimiz 7 gün piyasada boğa hissiyatı sessizce yükseliyor. Raporda, güçlü bireysel talebin yanı sıra, merkez bankalarının Temmuz ve Eylül ayları arasında yaklaşık 400 ton altın satın topladığı kaydedildi.

Kıymetli metal piyasasının güçlü bireysel talebi görmesine rağmen, çalışanlere göre yatırımcıların talebinin dip olması fiyatlar üzerinde kısa vadeli en büyük etkiye sahip oldu. Ancak çalışanler, yatırımcı korku hissiyatındaki artışın altın için yenilenen güvenli liman talebini tetikleyeceğini söylüyorlar. Abrdn’de ETF Yatırım Stratejisi direktörü Bob Minter, şu yorumu yapıyor:

Bu ekonomide şüphelenecek şeyler bulmak için çok fazla bakmanıza gerek yok. Ayrıca, bu korku büyüdükçe altın çok daha çekici hale geliyor.

Altın

“Bu, altını yukarı yönlü bir boğa eğilimine sokacak”

Altın, Cuma günü bazı önemli kazanımlar elde etmesine rağmen, çalışanler hala yapılması gereken bazı işler olduğuna dikkat çekiyor. Ole Hansen, altının dibi çizdiğini ve şimdi yatırımcıların fiyatların ne görecek şekilde yükselebileceğini görmeleri gerektiğini söylüyor. Buna ilaveten Hansen, şu seviyelere dikkat çekiyor:

Fiyatların 1.675 abd ABD parasııdan ilk desteğin üzerine belirlendiğını görmek istiyorum. Ancak nihai hedef 1.730 abd ABD parasıı civarında. Fiyatlar 1.735 abd ABD parasııın üzerine çıkabilirse, güvenle dibi görebiliriz. Bu, altını yukarı yönlü bir boğa eğilimine sokacak.

“Fed, agresif para politikası duruşunu sürdürmeye devam edecek”

Cuma günü, Çalışma İstatistikleri Bürosu geçen ay 261.000 iş yaratıldığını söyledi. Veriler, ekonomistlerin 197.000 civarında iş kazanımı öngördüklerini önemli ölçüde aştı. Manşet istihdam szamanisı olabilenden daha güçlüyken, işsizlik oranı beklentilerin altında ktopladı ve Eylül zamanindaki %3,5’ten %3,7’ye yükseldi. Konsensüs olabilitelerine göre, ekonomistler %3,6’ya yükseliş bekliyorlardı.

Hedge Fonlari Altin Icin Ne Bekliyor Fiyat Ne Olacak

Altın piyasası, ons başına 1.670 abd ABD parasııın ardünde sağlam kazançlar elde etmeyi başardı. Rapor, sağlam istihdam kazanımlarının yanı sıra, ücretlerin olabilenden daha fazla artmaya devam ettiğini ortaya koydu. Ayrıca rapor, Ağustos ve Eylül istihdam verilerinde karışık revizyon kaydetti.

Bazı ekonomistlere göre, işgücü piyasasındaki dirençli güç, Fed’i agresif para politikası duruşunu sürdürmeye zorlayacak. Piyasalar, Fed’in Aralık zamaninda faiz oranlarını ya 50 ya da 75 baz puan artıracağı meselesunda hala %50/50 şans görüyor. Ancak, avantaj biraz değişti ve 75 bps’lik bir harekete geçti. CIBC’de kıdemli ekonomist Katherine Judge, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Fed, işgücü piyasasında bir soğuma belirtileri arıyor. Ekim verileri bu cephede pek bir şey sağlamadı. Bugünkü veriler, Kasım verileri işgücü piyasası koşullarında belirgin bir bozulma göstermediği sürece, Aralık FOMC’deki bir başka büyük oranlı faiz artışını hala haklı çıkarıyor.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.