“Ekonomik Kriz Derinleşecek” Uzman: Altın ve Bunlara Koşun! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1667160008 Ekonomik Kriz Derinlesecek Uzman Altin ve Bunlara Kosun
1 yıl önce
1 yıl önce

“Ekonomik Kriz Derinleşecek” Uzman: Altın ve Bunlara Koşun!

‘Zengin Baba’ Robert Kiyosaki, ekonomiyi neyin çökerteceğini açıklıyor. Ardından yatırımcıları neyin kurtaracağını söylüyor. Kiyosaki, çöküşten korunmak için altın ve bu yatırım araçlarını tavsiye ediyor.

“Fed pivotundan önce altın, gümüş ve Bitcoin satın alın”

Kişisel finans kitabı “Rich Dad, Poor Dad”ın yazarı Robert Kiyosaki, enflasyonu kontrol altına almak için devam eden Federal Rezerv politikalarının ekonomik bir çöküş için bir katalizör görevi gördüğünü ileri sürüyor. Kiyosaki’ye göre, faiz oranlarındaki artışlar ekonomiye zarar veriyor. Bu nedenle, hisse senetleri, tahviller ve gayrimenkulün ana şüphelar olacağını belirtiyor.

Ancak bir güvenlik önlemi olarak Kiyosaki, Bitcoin (BTC) ve altın gibi değerli metallerin yatırımcılara bir tampon sunabileceğine dikkat çekiyor. Ünlü finans bilirkişiı, 29 Ekim’de Twitter hesabından bu mesele hakkında şöyle bir paylaşım etti:

Fed faiz oranlarını artırmaya devam ederken altın ve gümüş fiyatları düşüyor. Gümüş stokta yok. Bu yüzden fiziksel altın satın alıyorum. Faiz oranlarını yükseltmek ekonomiyi öldürür. Hisse senetleri, tahviller ve gayrimenkul çökecek. Fed yön değiştirecek. Fed pivotundan önce altın, gümüş ve Bitcoin satın alın. Dikkatli olun.

Olası bir ekonomik çöküşe nasıl uyum sağlanır?

İlginç bir şekilde, Kiyosaki, ekonomi çökerse çoğu insanın ekstra yol kat etmek ve uyum sağlamak zorunda kalacağına dikkat çekiyor. Senaryoyu Vietnam savaşı deneyimiyle eşitliyor. Buradan hareketle Robert Kiyosaki, şu açıklamzamanı yapıyor:

Vietnam’a gitmek zorunda değildim. Petrol endardrisinde olduğum için askerlikten muaf tutuldum. Yine de ABD Deniz Piyadeleri için gönüllü oldum ve helikopter savaş gemilerini uçurdum. Büyük en yeniuç çünkü büyümek zorundaydım. Bu yaklaşan çöküşte birçok insan büyüyecek. Ancak, birçoğu da yok olacak. Dikkatli olun.

Kriptokoin.com’dan da takip ettiğiniz üzere Kiyosaki, uzun süredir Federal Rezerv’i enflasyonla başa çıkma yöntemleri aracılığıyla ekonomik bir çöküş yaratmakla suçluyor. Özellikle popüler finans yazarı, yükselen enflasyondan kurumun sorumlu olduğunu iddia ediyor.

altın

Zenginliği korumak için Bitcoin’in potansiyeli var mı?

Bu satırda Kiyosaki, yatırımcıların servetlerini Bitcoin’de depolayabileceklerini belirtiyor. Lider kripto para biriminin serveti koruyacağını kaydediyor. Öte yandan Kiyosaki, ekonomik bir çöküşte Bitcoin’in geliri korumayacağını öne sürüyor. Bu nedenle, yan yatırım araçları bulmzamanı öneriyor.

Genel olarak, yükselen enflasyonun ortasında Kiyosaki, geleneksel finans ürünlerinin çökme riski altında olduğunu iddia ediyor. Örneğin, birimın muhtemelen 2023’ün işe koyulrında çökeceğini öne sürdü. Ancak gümüşü savundu.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.