Einsteinium Nedir? EMC2 Ne İşe Yarar? - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Einsteinium Nedir EMC2 Ne Ise Yarar
1 yıl önce
1 yıl önce

Einsteinium Nedir? EMC2 Ne İşe Yarar?

Einsteinium nedir? Einsteinium (EMC2), kâr amacı gütmeyen bir kuruluş tarafından piyasaya sürülen bir Blockchain projesidir. Kriptokoin.com olarak bu makalede Einsteinium nedir, ne sunar, EMC2 nedir, ne işe yarar, nasıl alınır gibi merak edilen soruları yanıtladık. Gelin dünya çapında araştırmaları destekleyen bu projeyi birlikte inceleyelim.

Einsteinium nedir?

Einsteinium, kripto para birimleri tarafından desteklenen dünyanın ilk kâr amacı gütmeyen kuruluşudur. Bu kuruluş, dünya genelinde bilimsel araştırmaları ve yardımları desteklemeyi hedeflemektedir. Bu yardım, özel projeleri ve fon akışlarını kapsamaktadır. Bilimsel gelişmeler, uygarlık için en yeni derece önemlidir. Ancak bu tür çalışmalara yönelik fonlamalar, en yeni yıllarda düşmektedir. Bu meseleda doğrudan adım atan kuruluş, bilim insanları için Vakıf Ödülleri’ni devreye sokmuştur.

Buna göre bilim insanları, kuruluşa başvuruda bulunarak fikirlerini hayata geçirmek için ihtiyaç duydukları fonu elde edebilmektedir. Hangi projelerin uygun olduğu meselesunda herhangi bir kısıtlama yoktur. Ancak kuruluş, başvurulan projenin bilimsel olması, bir gelişme ve yeniliği içermesi ve insanlığa fayda sağlaması gibi çeşitli kriterlere de sahiptir. Fonlanacak projelerin insanlar için daha iyi bir gelecek inşa etme amacı taşıması önceliktir. Einsteinium amaçlarına ulaşmak için Blockchain ve EMC2 kripto para birimini kullanmaktadır.

EMC2 nedir?

EMC2, Einsteinium vakfı tarafından piyasaya sürülen merkeziyetsiz ve açık kaynaklı bir kripto para birimidir. Bu kripto para Proof-of-Work (PoW) şifreleme algoritmasını kullanmaktadır. PoW modeli ve açık kaynaklı yapısıyla Bitcoin’e en yeni derece benzemektedir. Bununla birlikte temel kullanım durumlarıyla BTC’den ayrılır. EMC2, her türlü amaç için kullanılabilen bir kripto paradır. Ancak, temel kullanım durumu bilim, hzamanirseverlik ve politik amaçlarla bağış yapmzamani içermektedir.

2014 yılında piyasaya sürülen token, bir değişim aracı olarak da kullanılabilmektedir. Projenin web sitesine göre kripto para, birçok büyük borsada işlem görmektedir. Yani küresel olarak varlığı alıp satmak mümkündür. Bununla birlikte EMC2 deflasyonist bir kripto para birimidir. Yani arzı zaman içerisinde değeri artacak şekilde ayarlanmıştır. Kullanıcılar, deflasyonist yapısı sebebiyle kripto parzamani bir değer saklama aracı olarak da kullanabilmektedir. Son olarak token, atomic swap’ları da desteklemektedir.

Einsteinium nedir? EMC2 nasıl alınır?

CoinMarketCap verilerine göre Einsteinium, şu anda sadece Bittrex borsasında işlem görmektedir. Tokeni satın almak isteyen kişisilar, bu nedenle Bittrex borsasına erişmelidir. Bunun ardından yatırımcılar, borsaya üye olmalı ve oluşturdukları hesabı doğrulamak için önerilen adımları izlemelidir. Bunları yapan kişisilar, cüzdanlarına EMC2 paritelerine uygun bir varlık yatırarak kripto parzamani satın alabilir.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için Einsteinium Nedir? EMC2 Ne İşe Yarar?

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.