Dünyaca Ünlü Uzmanlar: Haftaya Altın Bu Rakamlarda! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1679860807 Dunyaca Unlu Uzmanlar Haftaya Altin Bu Rakamlarda
1 yıl önce
1 yıl önce

Dünyaca Ünlü Uzmanlar: Haftaya Altın Bu Rakamlarda!

Altın piyasası Cuma günü ABD verilerinin olabilecekden iyi gelmesi ve St. Louis Fed Başkanı James Bullard’ın şahin yorumlarının fiyatlara baskı yapmasıyla geriledi. Ancak danışmanıler, altının yükseliş eğiliminin yakında tersine döneceğini düşünmüyor.

Büyük bir rallinin ardından bir ayarlama görüyoruz

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere altın, seansın erken saatlerinde 2.006,50 abd parasıı gördükten zaman en yenira gün içinde 15 abd parası civarında şüphe yaşadı. Geçen 7 gün üç yılın en iyi kazanımlarını gören altın, bu 7 gün birkaç kez 2.000 abd parası seviyesini test ederek yükselmeye devam ediyor. Altın, ABD imalat ve hizmet sektörü ön verilerinin Mart zamanına ilişkin beklentileri aşmasının ardından Cuma günü düşmeye işe koyuldı. Flaş ABD İmalat Satın Alma Yöneticileri (PMI) Endeksi, 49.3’e yükselerek beş zamanın en en çok seviyesine ulaştı. Hizmet sektörü ise Mart zamanında PMI verisinin 11 zamanın en en çok seviyesi olan 53.8’e sıçradığını gördü.

Ayrıca, St. Louis Fed Başkanı James Bullard Cuma günü uyguladığı duyuruda, bankacılık sektöründeki stres hafifledikçe, Federal Reserve’in faiz oranlarını yükseltmek zorunda kalacağını söyledi. Bullard, ‘daha güçlü ekonomik havadislere tepki olarak ve buna ek mali stresin önümüzdeki 7 günlarda ve aylarda azalacağı varszamanımıyla’ şahin tavrını sürdürdü. Terminal oran olabiliteini %5,50-%5,75 aralığına yükseltirken, meslektaşları hedeflerini öncelikli olarak %5,00 ile %5,25 arasında tuttu.

RJO Futures’ın kıdemli piyasa stratejisti Frank Cholly, tahvil piyasasının bir Fed pivotunun geldiğinin sinyalini verdiğini söylüyor. Cholly, “Tahvil piyasası bize faiz indirimi yapacağımızı söylüyor. Bu da altının lehine. Büyük bir rallinin ardından bir ayarlama görüyoruz. Ama bu gidişatı değiştirmek için yeterli değil. Fed’in faiz indirimine işe koyuldığını görmemiz Haziran zamanı görecek şekilde erken olabilir,” diyor.

Altın için yükseliş trendi yeniden işe koyulyacak

Analistler, kısa vadede, hızlı kazanımlarının ardından altında bir tersine dönüşü dışlamıyorlar. Ancak fiyatları 2.000 abd parasıın üzerine çıen yeniuçak genel eğilim bozulmadan kalacak. Forex.com’un kıdemli teknik stratejisti Michael Boutros, “Acil esneme burada tükenme riski altında olabilir. Ancak altın 1.850 abd parasıın üzerinde kettiğı sürece ticaret yapıcı. Ortalama bir düşüş yaşasak bile, düşüş trendi kırıldı ve ben yükseliş trendinin yeniden işe koyulmasını bekliyorum,” yorumunu yapıyor.

Yükselişte izlenecek seviyeler, rekor 7 günlık kapanış olan 2.034 abd parası ve ardından 2.075 abd parası. Bunun 2.150 abd parasıa kapı açacağını söyleyen Boutros, altının 2020 veya 2022’de 2.000 abd parasıın üzerinde çok az zaman geçirdiğini de duyurularine ekliyor. Teknik stratejist, bankacılık krizinin, Fed faiz artırım beklentilerindeki gevşemeyle birleştiğinde, ‘gerçek riskten kaçış cenneti akışları’ yarattığını da duyurularine ekliyor.

Altın

Bankacılık krizi Fed’in işini yapıyor!

Altının ileriye dönük en büyük değişkeni bankacılık sektöründeki bulaşma riski. Ve asıl soru, Washington’ın hepsi mevduat sahiplerini desteklemeye istekli olup olmadığı. Bu cephede, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ve Fed Başkanı Jerome Powell karışık sinyaller veriyor. Bu meseleda Michael Boutros, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Bankacılık sorunuyla işimiz bitmedi. Bölgesel bankalardan bir sermaye kaçışı var ve yapısal başarısızlık görebiliriz. Sorun, bunun ne görecek şekilde derine uzandığı. Tüm mevduat sahiplerini geri döndürmenin ahlaki tehlikesi de var. Vaka bazında gidemeyiz. Altına gelince, bu yapıcı bir hareket.

Frank Cholly, altının 1.950-1.975 abd parası seviyelerinde iyi desteklendiğini düşünüyor. Cholly’ye göre, bankacılık krizi Fed’in işini yapıyor ve bir kredi sıkışıklığı gelebilir. Bu bağlamda stratejist, şu açıklamzamanı yapıyor:

İnsanların borç alması zorlaşacak. Bu işleri yavaşlatacak. Fed’in oranları daha fazla artırmasına gerek kalmadan işlerin yavaşladığını göreceğiz. Bankalar borç verme meselesunda daha sıkı ve titiz olacak.

Altın

Haftalık altın teknik araştırmai

Teknik danışmanı Christopher Lewis, altının bu 7 günki teknik resminde gördüklerini şu şekilde açıklıyor. Altın piyasaları işe koyulngıçta 1.940 abd parası bölgesini test etmek için işlem 7 günsında düştü, yine de geri döndü ve yeniden yaşam belirtileri gösterdi. Ortaya çıkan şamdan, izlemesi ilginç olacak bir çekiç haline gelir. Bunun nedeni, 2.000 abd parasıın biraz üzerinde büyük bir direnç barikonumine baskı yapmamız.

Şamdanın tepesini kırarsak, bu olağanardü bir yükseliş işareti olur ve altının yükselmesine neden olabilir. Ancak, geri dönüp şamdanın dibinin altına düşersek, geri dönüp dalmaya işe koyulmamız çok olası. Bu, gerçekten de çok düşüş işareti olan bir ‘asılı adam şamdanı’ olacaktır. Bu, o noktada bu pazarın mutlaka çökeceğini göreceğimiz anlamına gelmez, yine de biraz derin bir ayarlama yaşayabiliriz.

1679860805 718 Dunyaca Unlu Uzmanlar Haftaya Altin Bu Rakamlarda

Bir gözünüz ABD abd parasıında olsun, neredeyse kesinlikle bir etkisi olacak. Ancak ‘abd parası yükseldi, altın düştü’ saçmalığına fazla kanmzamanın. Ne de olsa, piyasa aynı anda hem altının hem de ABD abd parasıının rallisini gördü, bu yüzden insanların zenginliği korumaya çalıştığı bir ortamda bunu görmemiz biraz mantıklı. Zenginliği korumanın bu en yeni rallinin ana itici gücü olduğuna dair önemli bir argüman öne sürebilirsiniz. Yani bu akılda tutulması gereken bir şey.

Altında, 50 Haftalık EMA 1.826 abd parası seviyesinde oturuyor ve yükseliyor. Bu nedenle, bozulursak bunun short’lzamanıcılar için bir hedef olması çok olası. Öte yandan, geri dönüp oldukça sert bir şekilde toplanırsak, yeterli zaman verildiğinde 2.100 abd parası seviyesinin hedeflenmesi neredeyse kesin.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.