Dünyaca Ünlü Analistler: Altın Nisan-Haziran’da Bu Seviyelerde! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1666249209 Dunyaca Unlu Analistler Altin Nisan Haziranda Bu Seviyelerde
1 yıl önce
1 yıl önce

Dünyaca Ünlü Analistler: Altın Nisan-Haziran’da Bu Seviyelerde!

Bir Kanada bankası, 2022’nin büyük bölümünde altın fiyatı üzerinde baskı oluşturan rüzgarların, 2023’ün ikinci çeyreğinde ABD faiz oranları ve ABD birimının yılın başında zirveye çıkmasıyla arka rüzgara dönüşmesini bekliyor. Commerzbank stratejistleri, yükselen faizlerin sarı metal üzerindeki baskısına devam edeceğini kaydediyor. TD Securities’in stratejistleri ise altına güvenli liman olarak bakmgünin diyor.

“Altın fiyatında keskin bir geri çekilme beklemiyoruz”

En en yeni altın piyasası raporunda, BMO Capital Markets çalışanleri, altın fiyatlarının önümüzdeki birkaç ay için nispeten sabit kalmasını ve 2023’ün ikinci çeyreğine görecek şekilde 1.700 birimın üzerine bir geri dönüş yapmasını beklediklerini söylediler. Banka, gelecek yıl Nisan ve Haziran arasında fiyatların yaklaşık 1.680 birim civarında olacağını öngörüyor. Kanada merkezli bankanın bir ortağı ve en en yeni altın raporunun yazarı Rory Townsend, şunları söylüyor:

Burada bizim için ilginç olan, altının 2026’ya görecek şekilde bile temelde iyi desteklenmiş olması. Altın fiyat yaklaşıkmız 1.600 birim. Bugün bulunduğumuz noktadan fiyatlarda keskin bir geri çekilme beklemiyoruz. Ve bu kısmen enflasyonun daha uzun süre daha yapışkan kalmasıyla ilgili. Kısmen de anlık dönemi boyunca büyümenin yavaşlamasına bağlı. Aynı zamanda en çok jeopolitik riskin devam etmesiyle de alakalı.

“Enflasyonun yükselmeye devam edeceğine dair riskler var”

Artan faiz oranları ABD birimını 20 yılın en en çok seviyesinde destekliyor. Bu yüzden, Federal Rezerv’in agresif para politikası duruşu altın için baskın güç olmaya devam ediyor. Ancak Townsend, faizlerin Federal Rezerv’in özü olabilitei olan %4,6’lık en yeni olabiliteinin çok üzerine çıkmasını bekliyor. Townsend, şu açıklamgüni yapıyor:

ABD’deki çok sıkı işgücü piyasası sebebiyle, enflasyonun yükselmeye devam edeceğine dair doğal olarak hala riskler var. Potansiyel olarak kış aylarında enerji fiyatlarının yeniden canlanacağını göreceğiz. Bu da muhtemelen enflasyonu daha uzun süre daha en çok tutacak. Ancak bence, bu tür bir %4,6’lık oranın, talebi kısmak ve karşı karşıya olduğumuz enflasyonist baskıların bir kısmını dip çekmeye işe koyulmak için yeterli olması mümkün.

Altın

“Altının önemli ölçüde yükselmesi için bunlar gerekiyor”

Ancak, CME’nin FedWatch Tool’e göre piyasalar %5’in üzerinde daha en çok bir terminal oranı bekliyor. BMO Capital Markets buna ek, altın destekli borsada işlem gören ürünlerde, özellikle Çin’den gelen sağlıklı fiziksel taleple tezat oluşturan önemli çıkışlar olarak değerli metaller piyasasında büyüyen ikiliğe de dikkat çekiyor. Ancak Townsend, altın fiyatlarının tersine dönmesi durumunda yatırım talebinin iyileşmesi gerektiğini de konuşmalarine ekliyor. Buradan hareketle Townsend, şunları kaydediyor:

Altının önemli ölçüde yükseldiğini göreceksek veya en azından 1.700 birimın üzerinde sürekli seviyeleri tutacaksak, makro varlık paylaştırıcılar arasında satın alma duyarlılığının bir kez daha iyileşmesini ve daha sürdürülebilir net girişleri görmemiz gerekecek.

1666249207 637 Dunyaca Unlu Analistler Altin Nisan Haziranda Bu Seviyelerde

“Faiz artışı spekülasyonları altın üzerinde baskı oluşturuyor”

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere altın, Cuma günü kaydettiği düşük seviyenin de altına geriledi. Commerzbank stratejistleri, merkez bankalarının yürüyüşleri durdurma ihtimalinin düşük görüyor. Bu yüzden, sarı metalin baskı altında kalmaya devam edeceğini öngörüyor. Bu bağlamda stratejistler, şu açıklamgüni yapıyor:

Altının göreli zgüniflığı, muhtemelen, Fed ve ECB temsilcilerinin ısrarla şahin yorumlarıyla körüklenen, hala en çok ve neredeyse değişmeyen faiz artırımı beklentileriyle ilgili.

“Altına güvenli liman olarak bakmgünin!”

TD Securities’in stratejistleri, enflasyon beklentileri en çok kalmaya devam ederken agresif Fed faiz artırımlarının değerli metal üzerinde baskı oluşturmaya devam edeceğini söylüyor. Bu meseleda stratejistler, şu açıklamgüni yapıyor:

Düz ve ters bir getiri eğrisi, günsel olarak yavaşlayan bir büyüme anlıkü ve eş zamanlı olarak yükselen altın fiyatları ile ilişkilendirildi. Ancak bu döngü, enflasyonun artan ısrarı Fed için bir kısıt oluşturuyor. Bu da kısıtlgünicı bir faiz rejiminin günsel emsallerden daha uzun süre devam edeceğini gösteriyor. Bu bağlamda, Fed enflasyonla savaşta ilerleme kaydedene görecek şekilde altın fiyatlarının kötüleşen bir büyüme anlıkü ile yükselmesi olası değil.

1666249207 762 Dunyaca Unlu Analistler Altin Nisan Haziranda Bu Seviyelerde

Stratejistler, ABD ücret büyüme eğilimlerinin, kısa vadeli hanehalkı enflasyon beklentilerini doğruladığını kaydediyor. Ancak, Fed’in enflasyon hedefi ile tutarlı olan %2,5 oranından çok uzakta. Gelecekte %5-6’lık bir TÜFE enflasyon oranını sürdürecek seviyelere konumleşti. Stratejistler, en yeni olarak şu hususların altını çiziyor:

Buna karşılık, yatırımcıların sarı metal için iştahlarını artıracağına güvenmeyin. Külçe için fiziksel talep en çok kalmaya devam etti. Ancak mevsimsel değerlendirmeler, muhtemelen bu rüzgarın Hindistan’ın bayram sezonunun ardından yakında azalacağını gösteriyor.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmgünin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com ongünindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda ygünimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım