Dünyaca Ünlü Analistler: Altın Fiyatları Aralık’ta Bu Seviyelerde Olmalı! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1627564753 Dunyaca Unlu Analistler Altin Fiyatlari Aralikta Bu Seviyelerde Olmali
3 yıl önce
3 yıl önce

Dünyaca Ünlü Analistler: Altın Fiyatları Aralık’ta Bu Seviyelerde Olmalı!

Altın fiyatları, düşen tahvil getirilerini ancak bu kadar uzun süre görmezden gelebilir. Credit Suisse’e göre, altın fiyatlarının ONS başına 1.900 dolara ve geçen yılın tüm zamanların en yüksek seviyelerine dönmesi an meselesi olabilir.

Credit Suisse emtia analistleri: Altın fiyatları 2021’i 2.000 dolar/ONS’ta bitirecek

Altın fiyatları, değerli metalin reel faiz oranlarındaki yeni düşüşlerden çok az fayda görmesi nedeniyle ONS başına 1.800 dolar civarında destek tutmakta zorlanıyor. Salı günü 10 yıllık notlarda reel getiriler -%1.12’ye düştü. Credit Suisse’deki emtia analistleri, reel getirilerin, altın fiyatlarının ONS başına 2.000 dolar civarında işlem gördüğü geçen yıl gözlemlenen seviyelerden daha düşük olduğunu kaydetti. Credit Suisse emtia analistleri konuya yönelik şu yorumlarda bulundu:

Düşük reel oran, delta varyantının ABD ekonomik büyümesi üzerindeki etkisine ilişkin endişeler arasında enflasyona bağlı Hazine bonolarına yönelik artan talepten kaynaklanıyor. Altın fiyatlarının son haftalarda TIPS getirisinden bir şekilde ayrıldığı görülüyor. Ancak bunun sürmesini beklemiyoruz, bu da altın için kısa vadede yukarı yönlü bir işaret. Altın fiyatlarının 2021’de 2.000 dolar/ONS’ta biteceğini tahmin etmeye devam ediyoruz.

Credit Suisse analistleri: Bu gelişmeler altın’ı olumsuz etkileyebilir

100 puanın altında ABD doları endeksi ticareti de dahil olmak üzere mevcut piyasa koşulları göz önüne alındığında, Credit Suisse analistleri altın’ın rayiç değerinin şu anda ONS başına 1.914 dolar civarında olduğunu ve cari fiyatlara göre kabaca %6’lık bir artışı temsil ettiğini söyledi. İsviçre bankası, yenilenen altın talebinin anahtarının Federal Rezervlerin para politikası açıklaması olacağını söyledi. Analistler, merkez bankasının aylık tahvil alım programını azaltacağı yönündeki herhangi bir konuşmanın, altın fiyatlarını aşağı çekebileceğini belirtiyor. 

Analistler bununla birlikte, para politikası açıklamasına güvercin bir eğilim ve basın toplantısı sırasında Federal Rezerv Başkanı Powell’ın yorumlarının altın fiyatlarını ONS başına 1.800 dolarlık destekten çekebileceğini de vurguluyor. Credit Suisse’deki analistler, para politikası risklerinin güvercin tarafında yattığını söyledi. Analistler, “Uzunlaştırıcı politikanın bir süre daha devam etmesini bekliyoruz” dedi.

1627564753 269 Dunyaca Unlu Analistler Altin Fiyatlari Aralikta Bu Seviyelerde Olmali

Bu Altcoin 10x Yapma Potansiyeline Sahip!

Credit Suisse, madencilik sektörü için hala önemli bir değer olduğunu belirtiyor

Düşen tahvil getirileri altın fiyatları için önemli bir itici güç olmaya devam ederken Credit Suisse, değerli metalin aşırı küresel kaldıraç ve kripto para birimlerinin artan popülaritesine karşı çekici bir portföy çeşitlendiricisi olmaya devam ettiğini de sözlerine ekledi. Altın’ın fiyat hareketi son zamanlarda nispeten cansız olmasına rağmen Credit Suisse, madencilik sektörü için hala önemli bir değer olduğunu belirtiyor. Banka, madencilik sektöründe en çok tercih edilenlerin Agnico Eagle, Barrick, Endeavour Mining, Kinross, Newmont ve Yamana Gold olduğunu yineledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.