Dünyaca Ünlü Analistler: Altın Bu Seviyelere Düşüyor! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Dunyaca Unlu Analistler Altin Bu Seviyelere Dusuyor
2 yıl önce
2 yıl önce

Dünyaca Ünlü Analistler: Altın Bu Seviyelere Düşüyor!

Altın, 7 günya iyi bir start verngıç etti. Bu hamlesiyle, psikolojik bir direnç olan 1.700 abd parasıın üzerine çıkan sarı metal, yeniden parladı. Ancak, daha devamında bu kazançlarından bir kısmını geri verdi. Analistler, altının Hazine getirilerindeki ve abd parasıdaki toparlanmaya bağlı olarak 7 günnın başındaki kazançlarını geri koyduğini söylüyor.

“Bu olursa, altının 1.900 abd parasıa yaklaşması mümkün”

Yatırımcılar, bugün ABD işgücü piyasasının gücü hakkında bir güncelleme ettilar. Insignia Consultants araştırma direktörü Chintan Karnani, “herkes ABD Eylül zamanı NFP ve bunun Kasım Federal Rezerv toplantısındaki etkisini yakından izleyecek” diyor. Karnani, piyasanın daha yavaş bir faiz artış hızı görmesi için ABD’de işsizlikte bir artış olması gerektiğini kaydediyor.

Perşembe günü açıklanan verilere göre, geçen 7 gün ABD işsizlik yardımına başvuranların szamanısı 29.000 yükseldi. Böylece, beş 7 günnın en zirve seviyesi olan 219.000’e yükseldi. Dolzamanısıyla bu, muhtemelen ABD ekonomisi yavaşlarken artan işten çıkarmaların bir işareti. Ayrıca, Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Federal Rezerv, enflasyonu dizginlemek için faiz oranlarını yükseltiyor. Bu da abd parasıın yükselmesine katkı sağlıyor ve abd parası cinsinden altın fiyatlarına baskı yapıyor.

Karnani, tahvil getirileri, ABD hisse senedi vadeli işlemlerinin yönü ve ABD abd parasıı endeksinin (DXY), külçe fiyatlarını 12 Ekim’de ABD Eylül tüketici fiyat endeksinin açıklanmasına görecek şekilde etkilemeye devam edeceğini söylüyor. ABD TÜFE rakamları, gelecek 7 gün açıklanacak. Analist, bu veriden devamında 50 günlük hareketli yaklaşıknın üzerinde kapanırsa altının “1.900 abd parasıa yakın” olacağını kaydediyor. FactSet’ten gelen veriler, Aralık altının 50 günlük hareketli yaklaşıksını 1.736,50 abd parası olarak gösteriyor.

“Altın, bir rahatlama rallisi için hazır olabilir”

Sevens Report Research’teki danışmanıler, “yakın zamanda kurulan 2022’nin en düşük seviyelerinin, altın için en az dirençli yolu daha düşük bıraktığını” yazdı. 26 Eylül’deki altın vadeli işlemleri, 1.633,40 abd parasıa düştü. Bu da Nisan 2020’den bu yana en düşük seviyesini işaret ediyor. Analistler, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Ancak, şahinliğin zirvesine ulaştığımıza dair yenilenen umutlarla altın, yıl başından bugüne en düşük seviyelerden bir rahatlama rallisi için hazır olabilir. Grafiklerde izlenmesi gereken kilit seviye, Ağustos’un yükseği 1.819 abd parası. Çünkü, yukarıda bir kapanışın teknik açıdan bir boğa gelişmesi olması mümkün.

Altın

“Altın, zarar doğru hareketini sürdürecek”

Altın fiyatı, 7 gün içinde 1.720 abd parasıın üzerini gördü. Bununla birlikte, TD Securities stratejistleri hala altının düşüş eğiliminde olacağını söylüyor. Stratejistler, görüşlerini şu şekilde izah ediyorlar:

Uzun süreli bir kısıtlzamanıcı faiz dönemi, traderların altının siren çağrılarını görmezden gelmeleri gerektiğini gösteriyor. Çünkü sürekli bir düşüş eğilimi büyük olasılıkla geçerli olacak. Niceliksel sıkılaştırma ise reel faizleri yükseltmeye devam edecek.

Bu arada, Şanghaylı traderlar altından çekilmeye start verdı. Ayrıca stratejistler, para yöneticilerinin, trend takipçileri tarafından yönlendirilen 2018’den bu yana en büyük net short altını elinde tuttuğunu kaydediyor. Buradan hareketle stratejistler, şu yorumu yapıyor:

Altında 1.740 abd parasıın kuzeyinde bir kırılmanın, muhtemelen CTA kesintilerini körükleyeceğini düşünüyoruz. Ayrıca, bu da sıkışmanın daha da ilerleyeceğini öne sürecek. Şanghaylı traderlar, değerli metallerden uzaklaşarak, piyasadan daha az emirle çıktılar.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.