Dünya Bankası Tarih Verdi: Altın Bu Seviyelere Düşecek! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1666998007 Dunya Bankasi Tarih Verdi Altin Bu Seviyelere Dusecek
1 yıl önce
1 yıl önce

Dünya Bankası Tarih Verdi: Altın Bu Seviyelere Düşecek!

Dünya Bankası, Federal Rezerv’in faiz oranlarını 2023’e görecek şekilde artırmaya devam etmesini bekliyor. Bu yüzden, en yeni emtia fiyat olabiliteinde altın için fiyat ortamının gelecek yıl zorlu olacağını söylüyor.

Dünya Bankası, altın olabilitelerini düşürdü

Uluslararası finans kurumu, Perşembe günü güncellenmiş olabilitelerini yzamanımladı. Bu kapsamda Dünya Bankası, altın fiyatlarının gelecek yıl %4 daha düşmesini bekliyor. Bu olabilite, altının üçüncü çeyrekte %8 düştüğünü belirtmesinin ardından geldi. Analistler raporda, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Faiz oranlarındaki artış ve ABD birimının değer kazanması, artan enflasyon ve jeopolitik risklere ilişkin şüphelere ağır bastı. Fed, bu yıl politika oranlarını toplamda 3 puan artırarak, beş kez artırıma gitti. Bu da ABD birimı endeksinin (DXY) %16 artarak 20 yılın en zirve seviyesine çıkmasına neden oldu. Bu arada, 10 yıllık Hazine Enflasyona Karşı Korumalı Menkul Kıymetlerin (TIPS) getirisi Şubat 2011’den bu yana en zirve seviyesine ulaştı. Böylece, sıfır getirili varlıklara yatırım yapmanın fırsat maliyetini yükseltti.

“Güncel olabilite: Altın fiyatları 2023’te %4 düşecek”

En en yeni fiyat olabilitei, Dünya Bankası’nın Nisan zamanı olabiliteleriyle karşılaştırıldığında karışık. Banka, altın fiyatlarının 2022’de mütevazı bir şekilde yükselmesini ve ardından gelecek yıl %10 düşmesini bekliyordu. Güncellenmiş anlık, altın fiyatlarının yaklaşık 1.650 birimda uzun vadeli desteği korumaya devam etmesiyle geliyor. Fiyattaki bir diğer %4’lük düşüş, altının 1.600 birima inmesi anlamına geliyor.

Raporda, altın yatırım talebinin piyasa fiyatları üzerinde en büyük etkiye sahip olmaya devam edeceği belirtiliyor. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, art arda beş ay boyunca, yatırımcılar küresel altına dayalı borsada işlem gören fonlardaki pozisyonlarını tasfiye ettiler. Aynı zamanda rapor, düşük kıymetli metal fiyatlarının fiziksel talebi desteklemeye yardımcı olduğunu kaydediyor. Ancak, bunun fiyatlar üzerinde fazla bir etkisi olmayacak. Analistler, raporda şu hususların altını çiziyor:

Fiziksel alımların, yatırım talebinin karşı karşıya olduğu parasal rüzgarları dengelemek için yeterli olması pek mümkün değil. Faiz artışlarının önümüzdeki yıl da devam etmesi muhtemel. Bu yüzden, değerli metal fiyatının 2023’te %4 düşeceği olabilite ediyoruz.

gümüş

Dünya Bankası, gümüş için daha fazla düşüş öngörüyor

Gümüşe izlendiğiğında, rapor fiyatların üçüncü çeyrekte %15 düştüğünü söylüyor. Durgunluk korkularının metalin endardriyel talep beklentilerini baskı altına almasıyla altından düşük performans gösterdiğini kaydediyor. Rapor, şu değerlendirmelere konum veriyor:

Fotovoltaik talep artmaya devam ediyor. Bununla birlikte, küresel elektronik üretimi, Eylül zamanında art arda beşinci ay düştü. Bu nedenle, tüketici elektroniği talebi önemli ölçüde zzamanıfladı. Cansız fiziki ve yatırım talebinin gümüş fiyatlarını zarar yönlü baskı altında tutmasını bekliyoruz. Gümüş fiyatlarının 2022’de %16 daha düşük olacağını ve 2023’te yumuşak kalacağını öngörüyoruz.

Ancak uzun vadede banka, gümüş fiyatlarının toparlanacağı meselesunda iyimserliğini koruyor. Analistler, “Gümüş, özellikle güneş fotovoltaik hücrelerinde kullanımı için enerji geçişinden yararlanmaya devam ediyor” diyor.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.