DSÖ, maymun çiçeği vakalarının 257'ye yükseldiğini açıkladı - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
DSO maymun cicegi vakalarinin 257039ye yukseldigini acikladi
2 yıl önce
2 yıl önce

DSÖ, maymun çiçeği vakalarının 257'ye yükseldiğini açıkladı

Örgütten yapılan konuşmada, maymun çiçeğinin yzamanılımına dair en yeni bilgiler paylaşıldı.

26 Mzamanıs itibarıyla DSÖ merkezine 23 ülkeden raporlanan vakalardan 257’sinin doğrulandığı ve 120 şüpheli vakanın incelendiği aktarılırken, şimdiye görecek şekilde virüs sebebiyle can kaybının yaşanmadığı kaydedildi.

Virüsün takibi genişledikçe vaka szamanılarının endemik ve endemik olmayan ülkelerde artma ihtimalinin en çok olduğu aktarıldı.

DSÖ üyesi ülkelere, “maymun çiçeği virüsüne yakalanma riski en çok kişilere doğru bilgilendirmede bulunma”, “virüsün risk grupları arasında daha fazla yzamanılımını önleme” ve “virüsle mücadele için sahada görev yapan sağlık çalışanlarını koruma” çağrısı edildi.

En çok vaka İngiltere’de

Örgütün sitesinde yzamanımlanan vaka tablosuna göre, en çok maymun çiçeği vakasının görüldüğü İngiltere’de 106, Portekiz’de 49, Kanada’da 26, İspanya’da 20, Hollanda’da 12 ve ABD’de 10 vaka bulunuyor.

Avusturya, Belçika, Fransa, Finlandiya, İsviçre, İsrail, İtalya ve Avustralya ve virüsün görüldüğü diğer ülkelerde ise vaka szamanıları 10’un altında.

Afrika’da keşfedilen ve belirli aralıklarla kıtanın dışına çıkan maymun çiçeği virüsü, en en yeni 6 Mzamanıs’ta İngiltere’de görülmüş, ilerleyen zamanlarda Avrupa ülkelerine yzamanılmıştı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan havadisler, özetlenerek yzamanımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım