Doktoru tehdit eden öğretmen için mahkemeden dikkat çeken en yeniuç - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Doktoru tehdit eden ogretmen icin mahkemeden dikkat ceken en yeniuc
2 yıl önce
2 yıl önce

Doktoru tehdit eden öğretmen için mahkemeden dikkat çeken en yeniuç

Olay, 10 Ağustos 2021 güninde Onikişubat ilçesindeki Kürtül Aile Sağlığı Merkezi’nde meydana geldi. Öğretmenlik yapan M.D., Aile Hekimi Dr. Turan Severim’e giderek rapor almak istedi. Severim, gelen talep üzerine A.D.’nin raporu olduğunu ve süresinin de bir gün devamında biteceğini belirterek, 11 Ağustos’ta gelmesini istedi. Bunun üzerine A.D. ve Dr. Turan Severim arasında tartışma yaşandı. Tartışma en yeniunda Severim, M.D.’nin özüne hakaret ettiği iddiasıyla şikayetçi oldu. Soruşturma en yeniunda açılan davada Kahramanmaraş 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi M.D.’nin beratine en yeniuç verdi.

‘BU ADAMI ÖLDÜRMEMİZ Mİ GEREKİYOR?’

Dr. Turan Severim, olaydan devamında M.D.’nin ailesinin de özüsine baskı onayladığı gerekçesiyle Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvurdu. Severim, başvurusunda M.D. ve ailesinin kaydının başka bir aile sağlığı merkezine alınmasını istedi buna rağmen bu talebi reddedildi. Bunun üzerine Severim, ret işleminin iptali için Kahramanmaraş İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Dava devam ederken M.D., 16 Şubat 2022 güninde Dr. Turan Severim’i şikayet etmek için Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) hattını arayarak, “Bu adamı öldürmemiz mi gerekiyor? Bu adamın zoraki başımıza bela edilmesi mi gerekiyor? İlla birinin cinayet mi işlemesi gerekiyor? Ben memur olduğum için bir şey yapamıyorum” dedi.

‘GÜVEN İLİŞKİSİ SARSILDI’

SABİM hattında sarfettiği duyurulari dava dosyasına giren M.D.’ye ilişkin davanın görüldüğü İdare Mahkemesi, İl Sağlık Müdürlüğü’nün ret işleminin iptaline en yeniuç verdi. Mahkemenin en yeniuçının gerekçesinde şöyle denildi:

“Aile sağlığı merkezinde aile hekimi olarak görev yapan davacı ile sorunlar yaşayan ve davacı hakkında birçok şikayet başvurusu yapan M.D.’nin, aile sağlığı merkezinde yaşanan olayların şikayete mesele olması ve akabinde yargıya taşınması, M.D ve ailesinin kzamanıtlı oldukları aile sağlık merkezinden kzamanıtlarının silinmesinin istenilmesi hususları dikkate yapıldığında M.D ve ailesinin kzamanıtlı oldukları davacı aile hekimiyle de güven ilişkisinin sarsıldığı anlaşılmış olup; davacı tarafından mevcut aile hekimliğindeki kzamanıtlarının silinmesi istemiyle yapılan başvurunun reddine ilişkin işlemde, tekrar aynı sorunların yaşanmasının önlenmesi ve sağlık hizmetinin en iyi şekilde sunulabilmesi adına kamu yararı bulunmadığı en yeniuç ve kanaatine varılmıştır.”

‘HEKİMLER DE KENDİ CAN GÜVENLİKLERİ İÇİN HASTALARINI SEÇEBİLMELİDİR’

Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Lütfi Tiyekli, en yeniuçın çok konuminde olduğunu ifade ederken, sağlık hizmetinde güvenin çok önemli olduğunu, en yeniuçın gerekçesinde de hasta ile doktor arasındaki güven ilişkisine dikkat çekilmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Tiyekli, M.D. ve ailesi arasında güvenin bittiğini ve bu nedenle aile hekiminin talebinin konuminde olduğunu, Sağlık Müdürlüğü’nün tutumu sebebiyle meselenun yargıya taşındığını ifade ederek. şöyle, devam etti:

“İl Sağlık Müdürlüğü, şiddet gördüğünün ispatlanmadığı için talebi reddediyor. Nasıl vatandaş hekimini seçebiliyorsa, hekimler de özü can güvenlikleri için hastalarını seçebilmelidir. Eğer biz bunu sağlamazsak, bu toplumdaki şiddet eğilimli kişiler yüzünden sağlık hizmetleri aksayacaktır.  Bu nedenle bu şekilde şiddet eğilimi olan, devamlı olay çıkartan, devamlı aile sağlığı merkezlerinde veya hastanelerde hekimleri taciz eden kişilerin başka konumlerde tedavilerinin sağlanmasını talep ediyoruz. Bu meseleda özel bir düzenleme yapılmalıdır. Bu, hem hekimlerin haklarını korumak içindir hem de kurallara uyan vatandaşın hakkını korumak için bu düzenleme mutlaka yapılmalıdır.”  (DHA)

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Çocuklarını öldürüp eşini yaralamıştı! Antalya'da dehşet saçan Ukraynalı baba hakkında flaş detay ortaya çıktıÇocuklarını öldürüp eşini yaralamıştı! Antalya’da dehşet saçan Ukraynalı baba hakkında flaş detay ortaya oldu
Milletin Sesi mitingi yapıldı! Alan dolduMilletin Sesi mitingi edildi! Alan doldu
Polisi alarma geçiren olay! Balık tutarken buldu, kağıda sarıp minibüsle getirdiPolisi alarma geçiren olay! Balık tutarken buldu, kağıda sarıp minibüsle getirdi

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.