Doğal Tedavi Yöntemlerinden Homeopati - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
WhatsApp Gorsel 2022 10 12 saat 10.28.30
1 yıl önce
1 yıl önce

Doğal Tedavi Yöntemlerinden Homeopati

Sağlık konusu her zaman insanlık için en önemli konu olmuştur ve bu konuda modern tıp elinden geleni yapmaya çalışsa da son yıllarda klasik batı tıbbı oldukça sorgulanmaya başlanmıştır.

Bu sorgulamaların altında yatan ana neden ise, tedavi ettiği sanılan yöntemlerin ilerleyen yıllarda daha büyük sorunlara yol açtığı iddiaları yer almaktadır. Bu yüzden klasik batı tıbbı, cerrahi yöntemler harici yavaş yavaş terkedilmeye başlanılmakta ve bunun yerine doğal ve alternatif tedaviler yerini almakta.

Günümüzde birçok alternatif tedavi yöntemi bulunmakta, bunlar arasında biorezonans, akupunktur, bach çiçekleri, aromaterapi, fitoterapi gibi sayısız ve kadim tedaviler bulunmakta. Son yıllarda ise Türkiye’de gittikçe artan bir başka tedavi yöntemi diğer tedavi yöntemlerinden çok daha farklı bir bakış açısıyla hastaya ve hastalıklara yaklaşmakta. Bu tedavi yönteminin adı Homeopati’dir.

Homeopati, 1796 yılında alman doktor Samuel Hahnemann tarafından bilimsel bir çerçeveye oturtularak tüm dünyanın istifadesine sunulmuş bir doğal ve alternatif tedavi yöntemidir. Homeopatiyi kısaca anlatmak istersek ilk olarak nasıl bulunduğundan başlayarak nasıl tedavi ettiğini anlatmak daha iyi olacaktır.

Samuel Hahnemann, tıp fakültesinden mezun olduktan sonra, tedavi amacıyla kullanılan yöntemleri sorgulamaya başlar ve bu konuda kendisini rahatsız hisseder. Hekimlik mesleğinin yanı sıra kimyagerlik ve tıp kitapları çevirisi yapmaktadır. Bir gün yine bir çeviri yaparken kinin bitkisinin sağlıklı insanlara verildiğinde sıtma hastalığına benzer semptomlar çıkardığını okur ve bu bilginin üzerine gider.

Çünkü kinin bitkisi sıtma hastalığının tedavisinde kullanılmaktaydı ve şöyle bir fikri gelişir kafasında, “eğer bir şey sağlıklı birine verildiğinde gösterdiği semptomlara sahip hasta kişilere uygulanırsa onları tedavi edebilir” fikrinin üzerine gitti ve çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bunun sonucunda “benzer, benzerini tedavi eder” prensibini ortaya atar.

Yıllar boyunca yaptığı çalışmaları 1796 yılında “Organon” isimli bir kitapta toplar ve tüm dünyanın istifadesine sunar.

Homeopatinin tarihçesi bu şekil olmakla beraber genel olarak homeopati tedavisi nasıl olmakta ona bakalım. Homeopati, detay tıbbı olarakta isimlendirilebilmek, çünkü hasta kişiye birçok soru sorulmakta ve bu sorular bizim alıştığımız tıp kültürüne göre biraz farklılık göstermekte. Mesela, siz bir doktora gitseniz ve başım ağrıyor deseniz, size önereceği ilaç yada tedaviler bellidir ama homeopati de bu durum daha da sorgulanmakta, örneğin, başınızın neresi ağrımakta, şakaklar mı, arka mı, üst mü, ön mü, sonrasında ise nasıl bir ağrı olmakta, neyle geçmekte, ne kötü gelmekte, hangi zaman aralıklarında olmakta, tekrarlayan bir ağrı mı gibi birçok soru sorulmakta hastaya.

Bunun nedeni ise homeopatide 150 binden fazla bu tür özel durumları içeren bilgi bulunmakta ve örnek vermek istersek abartarak söylüyorum baş ağrısı için 300 tane ilaç varken, sol şakak ağrısı için sadece 150 tane ilaç bulunmakta, eğer haftada bir tekrarlayan bir sol şakak ağrısı ise ilaç sayısı daha da azalmakta ve böylelikle hastayı tedavi edecek ve bütüncül olarak etki edecek en doğru ilaç seçilmeye çalışılır.

Sonuç olarak homeopati, doğal ve alternatif tedavi yöntemleri arasında acısız, ağrısız, yan etkisiz bir tedavi yöntemi olarak tüm dünyada güvenle kullanılmaktadır ve en meşhur kişilerden biri olan vefat etmiş İngiltere Kraliçesi Elizabeth ve kraliyet aile tedavi yöntemi olarak homeopatiyi tercih etmekte.

Homeopati hakkında daha fazla bilgi istiyorsanız bu konuda en dolu içeriklere sahip bilgi sitesi olarak HomeopatiTurk sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım