Dev Kripto Para Borsasının Yöneticisi İçin Tutuklama Emri Çıktı - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Dev Kripto Para Borsasinin Yoneticisi Icin Tutuklama Emri Cikti
1 yıl önce
1 yıl önce

Dev Kripto Para Borsasının Yöneticisi İçin Tutuklama Emri Çıktı

Yerel havadis kaynakları tarafından aktarılan bilgilere göre Güney Kore’nin başkenti Seul’daki yetkililer, önde gelen kripto para borsalarından Bithumb’ın sahibi için tutuklama emri çıkardı.

Güney Kore’nin en büyük kripto para borsalarından Bithumb’ın “gizli yönetim kurulu başkanı” Kang Jong-Hyeon ve iki diğer yönetici, aralarında zimmete para geçirme dahil olmak üzere birkaç farklı şeyle suçlanıyor.

Yetkililer, Kang’ın dönüştürülebilir tahvilleri kullanarak, Bithumb’a ait şirketlerin hisse değerlerini suni bir şekilde şişirdiğinden şüpheleniyor.

Güney Kore’deki yetkililer, Bithumb’ın eski yönetim kurulu başkanı Lee Jung-joon için geçtiğimiz ekim zamaninda sekiz yıl hapis cezası isteminde bulunmuştu.

Yetkililer, Bithumb’ın bu eski yöneticisini Temmuz 2021 yılında, büyük ölçekli dolandırıcılık suçu işlemekle suçlamışlardı. Ancak özüsi bu suçlamalardan ocak zamaninda beraat etti.

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.