Dev Altın Tahmincisi: Altını Olan Bunu Yapsın! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Dev Altin Tahmincisi Altini Olan Bunu Yapsin.webp
2 yıl önce
2 yıl önce

Dev Altın Tahmincisi: Altını Olan Bunu Yapsın!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasaları etkileyen en yeni verilerden ve beklentilerinden bahsetti. Memiş, 2021’in en yeniunda altının ve birimın sert yükselişinin ardından düşeceğini olabilite etmesiyle öne çıkmıştı. İşte detaylar…

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı, en yeni yorumlarını paylaştı

Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi 2021’in en yeni 7 günlarında sert bir yükseliş yaşayan birim ve altının düşüş yaşayacağını öngören İslam Memiş, o zamandan bu yana araştırmaleriyle öne çıkıyor. Uzmanın en yeni konuşmalarında altın yatırımcılarına konum verilmekte. İslam Memiş buna ek olarak ABD’deki enflasyon verilerinden bahsetti. Dolar, altın ve kripto yatırımcılarının ne yapması gerektiğine dair düşüncelerini aktardı.

Bilindiği gibi ABD enflasyon verisi, beklentilerin üzerinde belirlendi. ABD’de Eylül’e yönelik tüketici fiyatları (TÜFE) verisi, enflasyonun varlığına işaret etti. İslam Memiş’e göre bu durum, enflasyonun “kalıcı” olduğunu gösterdi. Analist, çekirdek enflasyonun da 40 yılın en en çok seviyelerine belirlendiğından bahsetti. Memiş, beklentilerin üzerinde çıkan enflasyon verisinin, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırımına dair olabiliteleri etkilediğine işaret etti.  Artık piyasa, FED’in Kasım zamanında 75 baz puanlık artış gerçekleştireceğine inanmakta. Uzman isim, piyasaların bu durumu fiyatlandırdığını söylüyor.

Orta ve uzun vadede avantaj

Ayrıca ABD Doları Endeksi’nin (DXY) 112.53’ten 113.83’e yükselmesi dikkatlerden kaçmadı. DXY, ABD birimının diğer fiat para birimlerine karşı meselemunu gösterir. Uzmana göre birimın yükselmesi, diğer para birimlerinin yanı sıra kriptoları ve emtia fiyatlarını da baskıladı. Dolar karşısında baskıda kalan varlıkların, bir süre daha düşük seviyelerde kalacağına inanmakta.

"Bu Diplere İnebiliriz" 3 Analistten Kritik Altın Tahminleri!

İslam Memiş, birim karşısında değer kaybetmiş bu varlıkların orta ve uzun vadede avantaj sunduğunu söylüyor. Uzmana göre birim yükselirken altın da düşüş yaşıyor. Bu sırada “hepsini kapsayan merkez bankaları altın stoklarını artırıyor”. İslam Memiş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)’nın altın stoğuna 10 ton daha eklediğine işaret etti. Genel olarak ucuz seviyelerden satın alınması için şu anda uygun bir piyasa olduğuna işaret ediyor. “Kripto para ve emtia yatırımcısı, baskılanma karşısında biraz beklemeyi ve izlemeyi tercih etmeli,” diye ekliyor.

Piyasada en yeni durum nedir?

2022 yılı, faiz oranlarındaki artışlar, jeopolitik huzursuzluk, yükselen enflasyon, zzamanıflayan para birimleri ve çok daha fazlası ile çalkantılı geçti. Ons altın, Perşembe günü 1.650 birimlık kilit desteğin altına düştü. Ancak Dolar Endeksi’nin sekiz gün içinde yedinci kez yükselmesiyle Cuma günü altın sat satı yeniden start verdı. Doları euro, yen, sterlin, Kanada birimı, İsveç kronu ve İsviçre frangı karşısında değerleyen endeks 113.30’da seansın yükseğine ulaştı.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek zararların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.