Danışmanlık Devi: Bitcoin Değil, Bu Altcoin Yatırımlık! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Danismanlik Devi Bitcoin Degil Bu Altcoin Yatirimlik.webp
1 yıl önce
1 yıl önce

Danışmanlık Devi: Bitcoin Değil, Bu Altcoin Yatırımlık!

Çoğu kripto yatırımcısı, 2022 yılına görecek şekilde, Bitcoin (BTC)’yi ekonomik durgunluklara karşı daha iyi bir koruma aracı olarak görüyordu. Ancak 2023’te Ethereum (ETH) daha iyi bir seçim olabilir. Ethereum çok çeşitli kullanım durumları sunuyor. İşletmeler artık kurumsal düzeyde çözümler için Ethereum kullanıyor ve bu da faydasını önemli ölçüde artırıyor. Motley Fool kripto bilirkişiı Dominic Basulto, yatırım için neden Bitcoin değil de Ethereum’un tercih edilmesi gerektiğini açıklıyor.

Ethereum satın alınacak kripto olabilir

Küresel bir ekonomik yavaşlamanın gelmekte olduğuna dair işaretler buzamanlarda her konumde. Ocak ortasında Dünya Bankası, ABD, Avrupa ve Çin’deki zzamanif büyümenin önderliğinde bu yıl bir tanesinin gerçekleşeceği meselesunda bildirdi. Bu nedenle, bu yıl kriptoya yatırım yapmzamani düşünen herkes için bir durgunluk tehdidi akılda tutulmalı.

Kripto portföyünüzü resesyona dayanıklı hale getirmek mümkün olmasa da, portföyünüzü daha esnek hale getirmek için atabileceğiniz adımlar var. Ethereum’a yatırım yapmak, bu hedefe ulaşmanın en iyi yolu olabilir.

Bitcoin parlaklığını kaybediyor

Ama bekleyin, muhtemelen şunu soruyorsunuz: Bitcoin, ekonomik bir gerileme durumunda elde tutulacak en iyi kripto değil mi? 2022’den önce bu inanç geçerli olabilirdi. Ancak geçen yılki olayların da gösterdiği gibi, Bitcoin bir zamanlar sanıldığı gibi durgunluğa karşı bir koruma aracı değil. Birincisi, Bitcoin artık daha geniş pazarla ilişkisiz olduğunu iddia edemez. Hisse senetleri veya diğer varlıklar ne yaparsa yapsın, değerinin artmaya devam edeceği yönündeydi. Ancak 2022’de, makroekonomik rüzgarlar yoğunlaştıkça diğer hepsi riskli varlıklar gibi düştü.

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere 2022’de Bitcoin yaklaşık %65 düştü. Bu feci gösteri, ‘Bitcoin dijital altındır’ yatırım tezinin tamamının yeniden değerlendirilmesine yol açtı. Altın satın almanın amacı, güvenilir bir değer deposuna sahip olmaktır. Bitcoin zor zamanlarda değerini koruyamazsa, onun dijital altın olduğunu iddia etmek manasız.

Ethereum da 2022’de %65’ten fazla düşmüş olsa da, yalnızca yılın en yeni altı zamaninı hesaba katarsanız hikaye çok farklı. Bu süre, The Merge’e giden ayları ve devamındaki üç zamani kapsar. Ethereum’un ne görecek şekilde değerli olabileceğini fark ettikleri için yatırımcılarda bir şeyler tıklanmış gibi görünüyor. 30 Haziran’dan bu yana Ethereum %45’ten fazla yükselirken, Bitcoin Ocak rallisine rağmen sadece %8 artışa geçti. Yalnızca yılbaşından bugüne görecek şekilde olan kazançları hesaba katsanız bile, Ethereum hala avantaja sahip.

Bitcoin

Ethereum (ETH) neden Bitcoin (BTC)’den daha iyi?

Ethereum’un en yeni zamanlarda Bitcoin’i geride bırakmasının bir nedeni, muazzam çeşitlendirme avantajlarından kaynaklanıyor olabilir. Bitcoin yalnızca online ödemeler için kullanılabilse de, Ethereum’un çok daha geniş olası kullanım durumları var. Örneğin, merkezi olmayan finans (DeFi) uygulamaları için önde gelen Blockchain haline geldi. Ethereum, Non-Fungible Token’ler (NFT) söz meselesu olduğunda da pazar lideri. 2015’ten bu yana, insanların ve işletmelerin Ethereum için buldukları kullanım szamanisı patladı. Artık Ethereum üzerine inşa edilmiş metaverse dünyaları, Ethereum üzerine inşa edilmiş Blockchain oyunları ve Ethereum üzerinde çalışan yeni merkezi olmayan uygulamalar var.

Dahası, Blockchain, dünyanın en büyük şirketlerinin teknoloji yığınlarına giderek daha fazla entegre oluyor. Wall Street’teki finans kurumları artık yeni ödeme mekanizmaları için Ethereum’un Blockchain teknolojisini kullanıyor. Tüketiciyle yüz yüze olan markalar, Ethereum Blockchain’in üzerine inşa edilmiş Web3 çözümlerini benimsiyor. Enterprise Ethereum Alliance’ın şu anda Blockchain’i küresel ölçekte gönderileri ve teslimatları takip etmek gibi yaratıcı ama pratik yollarla entegre etmek için aktif olarak çalışan 200’den fazla üye kuruluşu var.

Bitcoin

Gerçek dünya ile hepsi bu entegrasyon, Ethereum’u ekonominin iniş ve çıkışlarına karşı çok daha dayanıklı hale getiriyor. Ethereum’u, Blockchain ve kripto dünyasının hemen hemen her nişinde elleri olan, iyi çeşitlendirilmiş bir holding gibi düşünebilirsiniz. Örneğin, NFT’ler bir durgunluk sırasında gelişmeyebilir, yine de DeFi gelişirse tokenin değerini destekleyecektir.

Staking ödülleri de unutulmamalı

Ethereum’un lehine olan ek bir faktör, token sahiplerinin staking yoluyla pasif gelir elde etme yeteneği. Popüler kripto para borsalarında artık Ethereum’unuzu stake ederek yıllık %4’e yakın bir getiri elde edebilirsiniz. Bu kulağa pek hoş gelmeyebilir. Ancak tokenleri tutmak için ek bir artı sağlar. Buna karşılık Bitcoin, bir Proof-of-Work (PoW) kripto para birimi olduğu için staking ödülleri kazanma yeteneği sunmaz. Kripto satın alıyor ve uzun vadeli tutuyorsanız, Ethereum’u stake etmek, getirilerinizi artırmanın etkili bir yolu olabilir.

Ethereum almanın zamanı geldi mi?

Bununla birlikte, Ethereum zor bir makroekonomik durumun hepsi riskini çeşitlendiremeyebilir. Bazı danışmanıler, Ethereum fiyatının 2023’te psikolojik açıdan önemli olan 1.000 abd abd dolarıı seviyesinin altına düşebileceğini olabilite ediyorlar. Bu da 1.500 abd abd dolarıı civarındaki en yeni fiyatından %33’ten fazla bir düşüş anlamına geliyor. Tüm kripto para birimlerinde olduğu gibi, her zaman dip yönlü risk ve oynaklık vardır.

1674266404 523 Danismanlik Devi Bitcoin Degil Bu Altcoin Yatirimlik

Ancak, şu anda kripto portföyünüzü çeşitlendirmek için Ethereum’a yatırım yapmaktan daha iyi bir yol düşünemiyorum. Tüm ekonomik faaliyetler ve endardriler yelpazesinde sunduğu çeşitlilikle birlikte Ethereum ekosisteminin hepsi çeşitliliğine erişebilirsiniz. ABD ve dünya bu yıl bir durgunluktan kaçınsa bile, Ethereum meselesunda hem kısa vadede hem de uzun vadede yükselişe geçiyorum.

Makaledeki görüşler ve olabiliteler bilirkişia ait olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Bu yüzden yatırım yapmadan önce mutlaka özü araştırmanızı yapmanızı tavsiye ederiz.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için Danışmanlık Devi: Bitcoin Değil, Bu Altcoin Yatırımlık!

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.