Credit Suisse Altın Tahminiyle Korkuttu! İşte Sıradaki 3 Seviye - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1666292411 Credit Suisse Altin Tahminiyle Korkuttu Iste Siradaki 3 Seviye
2 yıl önce
2 yıl önce

Credit Suisse Altın Tahminiyle Korkuttu! İşte Sıradaki 3 Seviye

Altın, bu Perşembe günü dokunduğu üç 7 günnın en düşük seviyesinden sekiyor. Avrupa seansının ilk yarısında mütevazı kazanımlarını koruyor. Ancak anlamlı bir yukarı yönlü hareket hala zor görünüyor. Credit Suisse, altının yeniden baskı altına gireceğini söylüyor.

“Altın fiyatının yeniden baskı altına girmesini bekliyoruz”

Altın, “çifte tepesini” güçlendirdi. Credit Suisse’deki stratejistler, sarı metalin daha fazla zgüniflamasını bekliyor. Bu bağlamda stratejistler, şu değerlendirmeyi yapıyor:

1.691/76 abd parasıın altındaki altın, mevcut büyük ‘çift tepesini‘ güçlendirdi. Bu nedenle, konuminde bir zirve ile altının yeniden baskı altına girmesini bekliyoruz. Bir devamındaki destek 1.614 abd parası, ardından 1.560 abd parasıda duruyor. Ancak, en yeniunda 1.451/40 abd parası olarak görüldüğünü not ediyoruz.

Stratejistlere göre, sadece 1.712 abd parasıın üzerinde ikna edici bir 7 günlık kapanışın baskıyı hafifletmesi mümkün. Buradan hareketle stratejistler, şu açıklamgüni yapıyor:

Yalnızca 55 günlük hemen hemen olan 1.712 abd parasıın üzerinde ikna edici bir 7 günlık kapanışın, değerli metal üzerindeki baskıyı hafifletmesi mümkün. Bir devamındaki direnç, daha da önemli olan 200 günlük hemen hemen olan 1.817 abd parasıda. Ketti ki bu rakamın en en çok seviye olmasını bekliyoruz.

Makro gelişmelerin sarı metal üzerindeki etkileri nasıl olacak?

ABD abd parasıı, önceki günkü güçlü kazanımlarının bir kısmını dip çekiyor ve azaltıyor. Bunun dışında, daha derin bir küresel ekonomik gerilemeye ilişkin artan şüpheler var. Ayrıca, yaygın temkinli piyasa havası, güvenli liman değerli metal için bir arka rüzgar görevi görüyor.

altın

Bununla birlikte piyasa danışmanıi Haresh Menghani’ye göre, büyük merkez bankaları tarafından daha agresif bir politika sıkılaştırma beklentileri, getirisi olmayan altının herhangi bir anlamlı yukarı yönlü hareketini sınırlandırıyor. Piyasalar, Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası’nın jumbo faiz artırımlarını fiyatlıyor. Ayrıca, Federal Rezerv’in de agresif faiz artırım döngüsüne bağlı kalmasını bekliyor.

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, CME’nin FedWatch aracı, Kasım günindaki bir devamındaki FOMC politika toplantısında art arda dördüncü 75 bps oran artışına neredeyse %100 şans veriyor. Bahisler, birkaç Fed yetkilisinin ABD merkez bankasının yükselen fiyatlara karşı agresif mücadelesine bağlı olduğunu yineleyen en yeni şahin konuşmalarıyla yeniden doğrulandı.

altın

Bu da, faize duyarlı 2 yıllık ABD devlet tahvilinin getirisini 15 yıllık yeni bir zirveye itti. Ayrıca, gösterge 10 yıllık Hazine tahvilinin 2008 mali krizinden bu yana en en çok seviyesine oldu. Analist, yükselen ABD tahvil getirilerinin, muhtemelen herhangi bir anlamlı USD düşüşünü sınırlayacağını kaydediyor. Bunun da, altın için en az dirençli yolun dip yönlü olduğunu gösterdiğini söylüyor.

Piyasa katılımcıları şimdi, Philly Fed İmalat Endeksi, Haftalık İlk İşsizlik Başvuruları ve Mevcut Ev Satışları verilerini içeren ABD ekonomik raporuna bakıyor. Bu, etkili FOMC üyelerinin meseleşmaları ve ABD tahvil getirileri ile birlikte USD talebini yönlendirecek. Bunun dışında danışmanıe göre, daha geniş risk duyarlılığının altına bir miktar ivme ulaştırması olası.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmgünin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com ongünindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda ygünimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.