Coinbase’e Daha önce Dolandırıcılıkla Suçlanan Şirketten 350 Milyon Dolarlık Patent Davası - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Coinbasee Daha once Dolandiricilikla Suclanan Sirketten 350 Milyon Dolarlik Patent
2 yıl önce
2 yıl önce

Coinbase’e Daha önce Dolandırıcılıkla Suçlanan Şirketten 350 Milyon Dolarlık Patent Davası

ABD merkezli popüler kripto para borsası Coinbase’e patent ihlalinde bulunduğu gerekçesiyle Veritaseum Capital LLC tarafından 350 milyon abd parasılık tazminat davası açıldı.

FinTech şirketi Veritaseum Capital, Coinbase’in blockchain altyapı hizmetleri sırasında özülerine ait olduğu belirtilen bir patenti ihlal ettiğini  öne sürdü ve şirketin aleyhine 350 milyon abd parasılık tazminat davası açtı. Söz meselesu dava 22 Eylül Perşembe günü Delaware’deki ABD Bölge Mahkemesinde işe koyultıldı.

Veritaseum’un kurucusu Reggie Middleton, geçen yılın Aralık zamanında “düşük güven ve sıfır güven endeksli transferleri kolaylaştıran cihazlar, sistemler ve yöntemler” için bir patent ettiğını söyledi. Bahsi geçen patent, çok çeşitli blockchain işlem altyapısı senaryolarını kapsıyor ve Middleton’un iddiasına göre Coinbase bu patenti ihlal etti.

Middleton’un mahkemeye verdiği ifadeye göre Veritaseum’a lisanslanan bu patente ait bir özellik bu yılın temmuz zamanında Coinbase şirketinin blokchain doğrulama mekanizmalarının bir parçası olarak kullanıldı ve nihayetinde patent kapsamında ihlal edilmiş oldu.

Middleton, 2019 yılında SEC ile davalık olmuş ve hakkında dolandırıcılık amaçlı token arzı manipülasyonu davası açılmıştı. Söz meselesu dava en yeniucunda Middleton ve Veritaseum SEC’e 9,4 milyon abd parasılık ceza ödemek zorunda kalmıştı.

Coinbase cephesinden söz meselesu tazminat davası hakkında henüz bir duyuru gelmedi.

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım